Reklama

Reklama

Když se mimozemská kosmická loď zřítí na Zemi, lidé zde právě prožívají období Vikingů. A skandinávští bojovníci se pustí do bitvy s tím nejneobvyklejším nepřítelem. Užijte si sci-fi thriller z dílny režiséra Howarda McCaina.  Mezi hvězdami zuří staletí staré bitvy. Jedna z vesmírných lodí se zřítí na Zemi, konkrétně do fjordů Norska. Přežije jen Kainan a k jeho velkému zděšení také Moorwen – divoké stvoření podobní zvířeti, které záměrně škodí těm, kteří mu v jeho očích ublížili. Moorwen zabíjí všechno, co mu vstoupí do cesty. Kainan se musí chtě nechtě spojit s Vikingy a zničit agresivní bestii dříve, než ona zničí je. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (421)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý sci-fi ladený dobrodružný historický film. Má vydarený príbeh o mužovi z inej planéty, ktorého vesmírna loď tu počas doby Vikingov havaruje, pričom z posádky prežije len sám, ale podarí sa uniknúť aj mimoriadne nebezpečnému tvorovi, ktorý začne ohrozovať miestne obyvateľstvo. A tak sa po počiatočných problémoch a nedôvere s Vikingami spriateľuje a spájajú svoje sily, aby nebezpečného tvora zastavili. So spracovaním som nadmieru spokojný, toto spojenie dvoch úplne odlišných žánrov, sci-fi a historického pôsobí už na prvý pohľad veľmi atraktívne a našťastie to vyšlo snáď najlepšie, ako vôbec mohlo. Očakávane tu nič výraznejšie neprekvapí a neustále to ide v očakávanom smere, ale to v tomto prípade ani trochu neprekáža. Dej je aj tak po celý čas výborne zvládnutý, má skvelé tempo a ani jediné slabé miesto, skvelo sa pozerá na to spriateľovanie cudzinca s vikingami, spoluprácu dvoch vikingskách skupín a samozrejme aj celý lov, potenciál sa využil naplno a ani ma nenapadá, čo by som tu v rámci žánru mohol vytknúť. A zaujal ma aj ten menší zvrat, ktorý trochu ovplyvní celkový pohľad na rozdelenie kladnej a zápornej strany. Akcie je tu dosť a páči sa mi. Síce nie je až tak napínavá, ako by mohla byť, ale toto len predsa nie je horor a preto mi to vôbec neprekáža. Hlavne, že všetky akčné sekvencie sú veľmi dobre natočené, obsahovo zaujímavé, pričom pár momentov sa mi veľmi páčilo, hlavne nočné osvietenie netvora, okrem samotného lovu potešia aj nejaké tie strety medzi vikingami a poteší, že je to aj pomerne drsné. Tu sa aj ťažko vyberá to najlepšie, bavila ma všetka akcia, ale najviac asi tá, ktorá sa odohráva v tábore vikingov. Herecké obsadenie je veľmi dobré, James Caviezel mi tu sadol výborne, ale bavili ma aj všetky výrazné postavy vikingov, ktoré mi prišli až prekvapivo sympatické, ako princezná, najlepší bojovník, ale aj Ron Perlman a John Hurt. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, výborný vizuál a skvelé tempo, tu sa nedá nič vytknúť. Na plné hodnotenie to síce nie je, ale práve takto má vyzerať pravé béčko, príbeh, postavy, vizuál a aj akcia sa mi páčili a aj po niekoľkých pozretiach ma to baví stále rovnako. 78% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa naozaj podarilo, nečakal som nič prevratné, ale dostalo ma to. Aj napriek svojej neoriginalite a ukážkovej béčkovosti, snímok ponúka skvelú a hutnú dobrodružnú jazdu. Je len škoda, že majú producenti občas talent zničiť film takmer nulovou propagáciou. Tento snímok si to rozhodne nezaslúžil. A ešte ku českému distribučnému názvu, to si fakt tí naši distribútori myslia že sme blbí? ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Moorveni mali vyzabíjať celu ľudskú rasu, ktorá je tak hlúpa (ako hlavný hrdina), útočiaca bez príčiny. Samozrejme, potrebujeme pomstu, pretože "oni" sú tí zlí a zase zrovna my najväčší dobráci. __ Očakával som 3* s tým, že to skrátka bolo nízkorozpočtové B-čko, s ktorým ani kvalitná réžia nič nezmôže. Ale rozpočet 50 miliónov?! To snáď nie! P.S. skúste porovnať vizuálnu stránku, keď hlavný hrdina rozpráva o svojom živote (na inej planéte) a grafické zobrazenie Moorvenov. Na smiech! ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Překvapení. Myslela jsem, že to bude strašná blbost. Už ten nápad - návštěvník z vesmíru (!) přistane se svou kosmickou lodí mezi Vikingy a později se k nim přidá v lovu na světélkujícího aliena? A přesně tak, jak bláznivě to zní, to i skvěle vyšlo. Některé scény jsou přímo vynikající (Všechny scény útoku monstra, hořící příkop, vodopád). Monstrum se opravdu povedlo a vždycky, když se rozpoutá ta hra světel a zvuků, atmosféra dosahuje vrcholu. Dokonce se mi stalo, že jsem byla dojatá a s tím chudákem Moorwenem jsem soucítila. Sympatické je rovněž, že tvůrci se vyhnuli několika otravným klišé (samozřejmě že velkou spoustu si ponechali) například že neudělali z cizince a místního bijce nepřátele kvůli ženě, za což připisuju další bod navrch. Vedlejší postavy jsou fajn a Ron Perlman, cože? Toho tak zamaskovali, že jsem se o jeho účasti dozvěděla až teď z titulků. Mnohem lepší, než Vikingové s Banderasem. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv historické filmy nemusím, tohle bylo zcela něco jiného. Film začíná jako SCI-FI, pak se ubírá historickým tempem (Vikingové) a nakonec se objeví i prvky horroru (nestvůra z jiné planety)..... Herec James Caviezel se perfektně na tuto roli hodil. Film měl skvělé filmové triky a musím tedy říci, že jsem se ani na chvilku nenudil. Prostě paráda. :-) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně, kdy se Kainan (Jim Caviezel) loučí se svojí rodinou a z okolí se ozývají hlášení v jejich rodné řeči, mluví on i jeho manželka anglicky, tedy jazykem, který se Kainan "naučil" až po ztroskotání jeho lodi na Zemi. (Richie666)
  • Všimněte si kbelíku s vodou, který při odchytu kreatury Kainan (Jim Caviezel) naplňuje vodou ze studny. Kbelík je plný krvavé vody, ačkoliv kamerový záběr na studnu žádné rudé zbarvení neprokazuje. (Conspi)

Související novinky

Klasiky v novém šatu

Klasiky v novém šatu

19.05.2009

Edgar Allan Poe (na obr.): „Zánik domů Usherů“; Emily Brontë: „Bouřlivé výšiny“; Miguel de Cervantes: „Don Quixote“. A k tomu švýcarská legenda o kušostřelci Vilému Tellovi. Ano, nové adaptace… (více)

Conan, Kolo času a Antikrist

Conan, Kolo času a Antikrist

21.08.2008

A máte tady několik zpráviček z hájemství fantasy a hororu. Nejdříve něco o dlouho plánovaném restartu Conana. Zdá se, že barbarský válečník, který na začátku 80. let proslavil Arnieho, se po mnoha… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Reklama

Reklama