Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1693 se v Salemu snažily tři sestry - čarodějky - připravit lektvar, s jehož pomocí by získaly nesmrtelnost a věčné mládí. Jeho součástí byla krev nevinné panny, kterou nebylo snadné získat. A tak dřív než stačí svůj koktejl namíchat, obyvatelé městečka je popraví. Předtím však svého bratra Binxe promění v nesmrtelnou mluvící kočku. Před smrtí čarodějky slíbí, že se za tři sta let vrátí a pomstí se. O tři sta let později se do Salemu přestěhují z Los Angeles manželé Dennisonovi se synem Maxem a dcerou Dani. Max má potíže se začleněním mezi nové spolužáky. Dům čarodějnic je přestavěný v muzeum, jenže už nějaký čas je zavřený a chátrá. A právě tady chce Max dokázat, zda je či není příběh smyšlený. Vnikne se sestrou a kamarádkou do domu a navzdory varování zapálí svíčku, hořící černým plamenem. Tím čarodějkám umožní vrátit se do života a naplnit svou hrozbu. Max a dívky však seberou knihu kouzel, kterou ženy musí dostat před úsvitem. Jsou odhodlány udělat pro to cokoliv, a tak je jasné, že Maxovi i dívkám půjde o život. Navíc k dokončení lektvaru potřebují novou panenskou krev, a to znamená zabít další dívku. První na ráně je Dani. Max s děvčaty získají nečekaného pomocníka v Binxovi, který celou dobu žil v domě a nejlépe ví, jak dosáhnout, aby se čarodějky s prvními paprsky úsvitu definitivně obrátily v prach. (TV Nova)

(více)

Recenze (88)

joelly01 

všechny recenze uživatele

Halloween party letos u nas kvaletne strasidelne. Nekolik mensich deti reagovalo na muj kostym hysterickym jekotem a utekem pryc. MiniMe obdivovala Panic Room plny strasidel, jacisi kluci z gymplu prisli a bali se jit dovnitr, tak MiniMe ze prej pujde prvni, cimz si od puberty (i ode me) vyslouzila mad respect a usoudila jsem ze vecer muze byt i trochu neco strasidelnejsiho nez Muppets a jejich Haunted Mansion. Prani bylo Hocus Pocus a u ditete ohromny uspech, u me jako tak so so, ale vcelku mily rodinny film na Halloween. Necenila jsem sproste nadavky (Billy na Winnifred), ale co uz, jestli v pondeli MiniMe nekomu ve skolce rekne "Schlampe" tak na me nase bio eko mestacka skolka zavola socialku. To bude zase radost! ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Sestry Sendersonové pri svojej poprave sľúbia ľuďom Salemu pomstu. Herecké obsadenie: Sarah Jessica Parker (nar. 1965, USA) je jednoducho sexi a všetci ostatní zúčastnení sú priam Disneyovsky priemerní. Prevedenie: Na svoju dobu veľmi dobré spracovanie. Príbeh sa uberá jednak k detskému ale aj dospelému divákovi. Preto nie je jasné na akú základňu mieri. Efekty potešili najmä hovoriaca mačka alebo dobrácky zombie. Pocity: Opäť sa jedná o jednu z mojich obľúbených rozprávok z detstva. Veľmi rád som si ju pripomenul ale už na mňa pôsobila celkom infantilným dojmom. Ale rád si ju ešte niekedy pozriem. Pridaná hodnota: Rozprávočka pre dospelých aj deti, ktorá má svoje čaro ale neohúri zvratmi. 78% ()

Reklama

jujec 

všechny recenze uživatele

No, čekal jsem rodinný film, ale tohle nebylo ani to. Naprosto nelogický děj (děti bez problémů přijdou v noci do školy, řidič autobusu nechá okamžitě řídit slečnu autobus, nebo skutečnost, že všichni rodiče jsou na party a všechny děti chodí ve 3 ráno nocí samotné) řadí film spíš pro malé děti, které nepřemýšlejí logicky. Nebo je fakt normální, že se ve 3 ráno chodí spát a v 5 se vstává? ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Disneyho štúdio si vraj nedávno, po 25ich rokoch, spomenulo na tento svoj nie celkom úspešný live-action snímok. Vraj v najbližšej dobe plánujú reboot. A už viem ako to dopadne. Proste tak, aby menšinové, genderové a LGBT skupiny mali radosť. Či z toho bude mať radosť aj radový divák, nezapojený do politikárčenia, to je už vec druhá. A tak preto zhliadam tento snímok ako echo doby, kedy sa snímky pre deti nezaoberali vecami, na ktoré ich mladučké dumanie ani len nepomyslí a kedy sa dávka fantázie nepotlačovala kvôli dnešnému, povedzme si úprimne, nedokonalému systému. Ale verím, že všetkého do času a ( všetci ) ľudia sa budú opäť baviť spolu. A pri takýchto rozprávkach, ako je táto. ()

Nereida18 

všechny recenze uživatele

Nechápu to špatné hodnocení. Mně to náhodou přijde jako pohodová rodinná, strašidelná komedie. Navíc s perfektním hereckým obsazením. 1. Příběh - Čarodějnice, co vysávají z dětí duše. Myslím, že to tu někde už bylo, ale na druhou stranu proč ne. Co je v dnešní době stoprocentně originálního? Nic. Vše se něčím motivuje. Příběh je vtipný, má smysl a logiku. Nevidím důvod hodnotit hůře. 2. Postavy/ Herci - Sympatičtí mladí i starší herci, kteří dodávají na kvalitě filmu. Nechápu, jak někdo nemůže nemilovat Sarah Jessicu Parker, či Bette Midler jako čarodějnice... 3. Hudba - Hudba není moc v snímku důležitá, ale najde se zde pár songů, které jsou dokonalé. Pour conclure: Film je klasická, strašidelná komedie. Nehraje si na oscarový snímek, jedná se o Disney film. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Kapela Roxette nahrála speciálně pro tento film skladbu "Almost Unreal". Skladba byla ale nakonec použita ve filmu Super Mario Bros (1993). (slatkac)
  • Film je každý rok v USA vysílán přesně na 31. října. (slatkac)
  • Bette Midler v roce 2008 během rozhovoru pro televizní stanici BBC prohlásila, že snímek považuje za nejlepší film, ve kterém kdy hrála. (slatkac)

Reklama

Reklama