Reklama

Reklama

Jedné noci v jednom městě

  • USA One Night in City
Trailer

Obsahy(1)

Víte, co se stane, když si člověk přišije cizí ucho? Můžete v noci na Žižkově potkat džina, který splní všemožná přání? Myslíte si, že jsou ještě místa, kde se zastaví čas? Víte, co může narušit vystoupení hmyzího cirkusu, jaké má cíle městský myslivec a co vzrušuje jeho sousedy? Může se přátelit kapr se stromem? Může! (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Povídka o Ploutvičkovi a Větvičkovi je velmi dobrá a na rozdíl od ostatních má víc dobrých nápadů než jeden základní. To je sice případ i epizodky s přišitým uchem, ale i přes předvídatelnost zpracovává téma důstojně a lze si tak užít i pointu, která je vám jasná už od prvních záběrů. Ostatní je jen balast a skvadra nápadů, náhodně poskládaných do celku bez pointy. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na obalu DVD je uvedena věta z časopisu Premiere: Pokud máte jen trochu rádi animované filmy, neměli byste si tohle nechat ujít, s dodatkem "hravé, svěží a originální, jen těžko chtít víc". Inu, já mám opravdu rád animované filmy a mám rád jejich promakanou výtvarnou stránku a jen z tohoto důvodu ode mě Jedné noci obdrží 55 % celkového dojmu, protože ten, kdo není nadšenec animované tvorby, může s klidným svědomím 20-30 % odečíst. Svěží a originální to není ani náhodou, dramaturgie selhala a na snímku je vidět, že scénář snad úplně chyběl. Ten film jednoduše nedrží pohromadě, shodnu se s většinou komentujících, že funkční je jedině povídka o Ploutvičkovi a Větvičkovi, zbytek tvoří sice po výtvarné stránce efektní obrazy s vymakanými loutkami, ale chybí jim úderná pointa a atmosféra. Animace je tak na úrovni večerníčku Jak to chodí u hrochů od téhož režiséra. To znamená ucházející, ale ne uchvacující. Narozdíl od Fimfára jsem jednoduše neměl pocit, že bych se k tomuhle filmu měl v budoucnosti vracet... ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na to jako na volné pokračování Fimfára, leč mohl jsem tušit, že bez Wericha to nebude úplně ono. Naštěstí stopáž je fakt milá, film vás neunudí k smrti, a i za to má body navíc. Celkově bych to zhodnotil nějak takto: Ulity jsem nepochopil. Závěrečné pointě jsem se zasmál, ale jinak jsem celou dobu spíš podivně zíral, tápal a nechápal. A propós - proč se to vlastně jmenuje Ulity? * a 1/2. Pak přišel přesný opak - nádherná povídka, co by fungovala spíš jako samostatný krátkometrážní filmek, Větvička a Ploutvička. Oslava představivosti o přátelství stromu a kapra, plná skvělých nápadů. Například, víte jak strom v hospodě pije? No, koukněte se:-) 4 a 1/2*. Jedné noci v jednom městě se mi taky dost líbilo, hlavně tím, že to mělo jasný příběh a vypointovaný děj. Skvělý nápad! 4* Povídka Zastavený čas nemá pravda až tak originální příběh, ale je skvěle ztvárněná. Na diváka dýchne pocit melancholie a nostalgie; něco, čeho se animovaným filmům moc nedostává. 3 * Poslední povídka, Džin, vypráví o dvou ožralech, co najdou lahev s džinem a začnou si plnit svá přání. A to je všechno. Bohužel tedy zase musím říct, že to ztroskotalo na příběhu, protože animace je kouzelná (obzvlášť džin, který vypadá jinak než jakýkoli jiný džin, kterého jste viděli). 2 a 1/2* Nedělá mi to moc dobře, hodnotit průměrně film, který dal určitě autorovi moc práce, navíc film který měl velkou ambici překvapit syrovostí a originalitou. Režiséra neodsuzuji, naopak mu fandím. Ale tohle se zkrátka povedlo jen zčásti. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Jedné noci v jednom městě není pro každého a na zdejším hodnocení je to znát. Neřekl bych, že jediná povedená povídka je o Ploutvičkovi a Větvičkovi, každá má něco do sebe... i když ano, právě tahle zmíněná má vůbec nejjasnější a nejpochopitelnější scénář. Také se ale od zbytku filmu velice odlišuje, že by její zařazení uprostřed měl být takový oddech od jinak všudypřítomného šílenství a podivnosti? Úvodní povídka Ulity se mi líbila pravděpodobně nejvíc, i když je škoda, že nebyly některé "ulity" více rozpracované. Nejvíc si autor pohrál pravděpodobně s pánem který vlastnil soukromé krematorium... tato část mi mimochodem velice připomínala Spalovače mrtvol. Zbytek je spíše takový nástin příběhů a nechť si divák domyslí sám, tedy snad až na "myslivce". Dále přichází výše zmíněná povídka o Ploutvičkovi a Větvičkovi, která je taktéž velice povedená a nejvíce vtipná, spíše pohádková. Je zde spousta chytrých detailů, jako květináče a zalévání. Ale to nejen v této povídce, ono jich není málo ve filmu samotném. Závěrečná povídka stejného jména, jako film se mi zdá být nejslabší, ale rozhodně ne špatná. Tady se mi nejvíce líbilo "ucho", i když bylo jasné jak to asi dopadne. Atmosféra všech příběhů je opravdu hutná a loutky dokonalé! 70% ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že Douglas má pravdu. Je paradoxní, že zrovna výborná a nápady nacpaná povídka Větvička a Ploutvička (o vývoji přátelství stromu a kapra v průběhu jednoho roku) vůbec nezapadá do zbytku filmu, kterému by jistě - pokud ne rovnou scénarista - prospěl kvalifikovaný dramaturg. Nejde ani tak o to, že jednotlivé povídky spolu vzájemně nesouvisí (proč by musely?), ale že tyto povídky nedrží pohromadě ani samy o sobě - vypadají jen jako studentské cvičení či náčrtky na nějaký skutečný, vypointovaný a strukturu mající film. - A "povídka" Zastavený čas je vyloženě trapná. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Některé dekorace byly vysoké i dva metry, a tak animátor s kameramanem museli lézt po štaflích. (Cherish)
  • V první povídce si čte muž pražský deník Metro. (Yoshimitsu)

Reklama

Reklama