Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letecký inženýr a majitel prosperující firmy Ted Crawford sleduje manželku Jennifer při schůzce s milencem. Když se žena později vrátí domů, Ted ji obejme, řekne jí, že ji miluje, a pak ji střelí do hlavy. Pečlivě zahladí stopy, vykoupe se a spálí své šaty. Mezitím dorazí policie. Ted pustí do domu pouze poručíka Roba Nunallyho a bez váhání se mu k vraždě přizná. Šokovaný detektiv pozná, že střelená je jeho milenka. Zatímco policie Teda zatýká, přivolaný lékař zjistí, že Jennifer ještě žije. Má však nevratně poškozený mozek, z bezvědomí se nikdy neprobere. Případem je pověřen ambiciózní mladý žalobce Willy Beachum, který zatím všechny případy vyhrál. Má vražednou zbraň i doznání. Zdánlivě jednoduchý případ se zkomplikuje, když Ted prohlásí, že je nevinen, a vzdá se obhájce. Vzápětí detektiv Flores oznámí, že Tedova pistole není vražednou zbraní. K dalšímu dramatickému zvratu dojde, když Ted prozradí, že detektiv byl milencem jeho ženy a on se přiznal jen proto, že se bál o život. Soudkyně je nucena výpověď označit za vynucenou, a tedy neplatnou. Na Willyho se zlobí nadřízený, protože se na případ špatně připravil. Zdá se, že Ted má jednání pevně v rukou a dosáhne osvobozujícího rozsudku... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (587)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Zlomový thriller?"...O zlomovom thrilleri, zvlášť v dnešnej dobe nemôže byť ani reči. To by muselo byť niečo originálne a tým bohužiaľ tento film nie je. To neznamená, že je nepodarený. Antony Hopkins, aj keď obkukaný a vykrádajúci svojich Hanibalov, stále podáva nadštandard a výborný R.Gosling, ktorý asi roky čakal na takúto príležitosť zviditeľniť sa. Keď by mal byť v niečom tento film zlomový, tak len dúfam, že v kariére R. Goslinga, a že ho tento film posunie ďalej, prinajmenšom tak, ako E.Northona Hoblitov oveľa lepší film s podobným príbehom Prvotný strach. Ničím výnimočný film, ktorý však za pozretie stojí. 60 %. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VAŠE ŽENA…JE V POŘÁDKU?“ ,,NEMYSLÍM, ZASTŘELIL JSEM JI.“ Banální, jasný případ pro Willy Beachuma…. PŘÍBĚH:**** velmi dobrý. Na jedné straně vysmátý milionář (výborný A.Hopkins), na straně druhé mladý, ambiciózní právník (taktéž výborný R. Gosling), který se dostává do časové a psychické tísně./ NAPĚTÍ:**** líbí se mi soudní dramata. Ta atmosféra, která vyzařuje z dobře natočeného přelíčení, hudba, dialogy a grimasy mě ,,bere". A hlavně zde většinou hrají prim herecké výkony. Také okamžiky, kdy se z oběti stává lovec a naopak, jsou velmi vzrušující. A pak se stává, že nevím, komu vlastně držím palce. A Vy to víte? Všichni prohráváme…. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Okamžik zlomu patří do mého oblíbeného žánru mrazivých thrillerů, které se inspirují v temné noir atmosféře. Sice nedosahuje kvalit legendárních klasik žánru, přesto patří k slušnému nadprůměru. Atmosféra je budována hudebním podbarvením, skvělou vizuální stránkou (jen pár scén se odehrává za normálního denního světla - většina však ve tmě, šeru, narušovaném jen světlem lamp či světlem pronikajícím skrze žaluzie nebo v kanceláři přesvícené zářivkami) a pomalým tempem vyprávění. Anthony Hopkinsovi mimochodem už asi hannibalskou nálepku nikdo neodpáře - natolik je opět ďábelský. Ryan Gosling mu pak zdatně sekunduje v postavě mladého arogantního právnického žraloka, kterého nový případ nakonec natolik pohltí, že se stane oním okamžikem zlomu v jeho dosavadním životě. Divácky atraktivní a inteligentní film, který nelze než vřele doporučit. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mychael Danna a Jeff Danna: 1. The Rube ,2. Mrs. Smith ,3. You're Home Early ,4. Beachum ,5. Objection ,6,. Call Me Later ,7. I Didn't Know Her Last Name ,8. Bedside Vigil ,9. This Is Where To Find Me ,10. I Haven't Decided Yet ,11. Suicide ,12. I Decide When It Gets Pulled ,13. A Certain Kind Of Strength ,14. I Got The Bullet ,15. New Trial, ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Měl byste to brát vážně. Být vámi…dám si na něj dám pozor, něco se mi na něm nezdá.“ - „Ale vždyť se doznal, ne? Vzal jste mu zbraň rovnou z ruky.“ - „Ano.“ - „Bezva. Je to hotový. Netrapte se tím.“ Jenže co když to ještě není hotové a důvodů k obavám je víc než dost…Proč zjevně inteligentní boháč zabije svou nevěrnou manželku a nechá se chytit při činu? Jaký je jeho záměr? To jsou otázky, které jsem si jako divák pokládal a zdánlivě nelogické chování vraha mě bavilo. Ostatně i na nějaký ten humor dojde (třeba takový moment, kdy obžalovaný nedává pozor a soudkyně ho musí upozornit, že má vznést námitku, mě upřímně rozesmál). Ačkoliv v popředí stojí hlavě 2 přebujelá ega a jejich souboj, který jsem si užíval (konfrontace Hopkinse a Goslinga patří k tomu nejlepšímu). Jistě, např. takové napadnutí u soudu či ona naivita ohledně kulky jsou chvíle, které film trochu sráží, přesto mě tahle vychytralá hra bavila natolik, že ty slušné 4* dám. „Já vás varoval. Nebo ne?“ - „Ne, varoval jste mě, že on je chytrej. Nevaroval jste mě, že vy jste blbej.“ ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • V 31. minúte filmu Willy Beachum (Ryan Gosling) telefonuje v dome obžalovaného Teda Crawforda (Anthony Hopkins) so slúchadlom na pravom uchu, v ďalšom zábere už na ľavom. (belinko)
  • Pištoľou, ktorá v tomto filme zohrala kľúčovú úlohu, je Glock 21, kalibru .45 Auto. Avšak, v priebehu filmu sa zbraň zmení z 2. generácie na 3., čo možno spoznať podľa pridanej lišty na príslušenstvo, i podľa rukoväte, na ktorej boli v 3. generácií pridané výrezy na prsty. (ČSFD)

Reklama

Reklama