Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962, Baltimore, USA. Obtloustlá středoškolačka Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) navzdory svým nepřehlédnutelným tělesným rozměrům miluje tanec a sní o tom, že se stane hvězdou televizní taneční show Cornyho Collinse (James Marsden). Na cestě za splněním svého snu ji sice podporuje otec Wilbur (Christopher Walken), ale Tracy musí překonat řadu překážek, které nesouvisejí jen s jejími tělesnými proporcemi: počáteční odpor své podobně tělnaté matky Edny (John Travolta) nebo nenávist televizní producentky Velmy (Michelle Pfeiffer) a její protěžované dcery. Tracy pak dokonce začne bojovat i s rasovou segregací, která ve společnosti vládne. (Damiel)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (298)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Barevný muzikál pro barvoslepé lidi. Vítejte v šedesátých letech. JFK vyhlásil svůj revoluční New Frontier, desegregace postupuje napříč státy a boří černobílé předsudky. Někde. V jižanském Baltimore jsou zdi z betonu a k jejich zničení potřebujete plamenometný tank... A ten se vynoří zpoza rohu. Místo pásů úsměv od ucha k uchu, místo korby pár desítek kilo navíc, místo kanonu zpěv palebné síly a tanec, který vás v sedačce přinutí poskakovat jako Gumídka, který se přebumbal hopsinkové šťávy. A místo munice…tramtadádá….LAK NA VLASY. I slepé kuře Shankman našel mezi twistem a rhytm and blues zrno. A vytvořil z něj rozprašovač báječné nálady, ve kterém se gumový Travolta v sukních svíjí v těsném objetí s dřevěným Walkenem, roli Julie hraje lízatko Chuppa chups v podobě roztomilé Amandy Bynes, dětinská naivita sálá z každé idealistické sloky a nakažlivá radost ze života roztřásá každý špíček…A neberte se tak vážně, You can´t stop the beat…9/10 ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Optimistická roztančená pohoda, šedesátá léta mají zkrátka své neopakovatelné kouzlo. Písně tu jsou povětšinou patřičně chytlavé, vše je dobře zazpíváno a zatančeno a ani ten Travolta není nakonec tak hrozný, ale vzhledem k námětu mohl být film o něco kratší a jaksi úspornější, v druhé polovině už toho všeho bylo tak nějak přespříliš. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Po prvých minútach som si myslel, že sa pri hodnotení prikloním k nižším, podpriemerným hviezdičkám a to najmä vďaka otravným, afektovaným výstupom začínajúcej herečky Nikki Blonsky, ktorá bola pre tvorcov určite riskantný ťah. Postupom času som si na ňu však začal zvykať, i keď aj možno vďaka tomu, že časom dostávali priestor častejšie aj iní herci so svojimi muzikálovými číslami. Tie boli spracované pomerne slušne, ale hlavne energicky, hravo, výbušne a občas poriadne šialene. Zaujímavejšie boli však tentokrát tanečné čísla, ktoré dokonca tromfli spevácke výkony hlavných predstaviteľov. Každý predviedol čo mohol, favoritom v kombinácii spev-tanec bol však vo filmu u mňa Elijah Kelley, ale aj Travolta si svoju moletnú mamu viditeľne užíval a jeho postava vo mne nevyvolala žiadne protichodné reakcie, ako sa to v podobných prípadoch (obliekania nadmerných kostýmov) neraz stalo. Dej sa popri originálnej myšlienke však na moje sklamanie niesol len v klasickom romantickom poňatí, občas potešia originálne nápady, ale celé to spadá len do slušného nadpriemeru, z ktorého by (avizované) pokračovanie vôbec nemuselo vzísť. 70%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $118,871,849Tržby Celosvetovo $202,548,575Tržby za predaj DVD v USA $103,926,008 //počet predaných kusov 5,383,593║ Až nečakane nadupaný muzikál plný pesničiek a moralizujúceho príbehu odohrávajúci sa v 60.rokoch s prim zamaskovaním Johnom Travoltom do tlstej žienky, radosť pozerať keď roztancuje tie nožičky, okrem neho sa tu zaskvie celá plejáda známych či menej známych hercov na čele či už s démonickou Michelle Pfeifera ale i uletenou Amandou Bynes. Určite nečakané prekvapenie roka a hlavne keď to režíruje Adam Shankman. Po vizuálnej stránke to je jedna veľká nádhera. "Muzikálový skvost!" /videl v kine: 90%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Žádné zásadní nedostatky to nemá, je to podmanivé, má to nápad, ale.. Na můj vkus až příliš mnoho tanečních čísel, které se tak trochu opakují a postrádají pořádný náboj, který by diváka donutil vyskočit ze sedadla. To bude asi ten hlavní kámen úrazu, protože čísla vyplňují drtivou většinu stopáže a v druhé polovině jsem se cítil tak trochu přesycený. Ačkoliv jsou Travolta a spol. výborní, Hairspray nakonec zapadne do škatulky filmů, které divákem projdou a neublíží. Roztančený lehký nadprůměr!! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Šest písniček, které byly pro film napsány, se neobjevily v závěrečném střihu. "I Can Wait" (jediná, která byla i natočena, k dispozici je na speciální edici DVD), "Mrs. Von Tussle Says" (měla nahradit Miss Baltimore Crabs), "Save Your Applause 'Till The End" (Velma utěšuje Tracy a stěžuje si), "Turn Back The Hands of Time" (Originál od "Come So Far"), "It Ain't Over 'Till the Fat Lady Sings" (Tracy potká Amber na Miss Teenage Hairspray), "It Doesn't Get Better Than This" (Wilbur utěšuje Tracy). Všechny tyto písničky jsou na 2-Diskovém speciálním vydání sountracku. (Galadriel)

Související novinky

Jim Carrey je Ďábel

Jim Carrey je Ďábel

28.02.2009

Hugh Jackman to na Oscarech řekl jasně: „Muzikál je zpět!“ Když nějaký film s rozpočtem 52 milionů i navzdory mizerným kritikám vydělá celosvětově téměř 600 milionů (ano, řeč je o Mamma Mia!),… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Noc v muzeu... s pannou

Noc v muzeu... s pannou

19.09.2007

A zažijí ji Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy. Už na základě této důchodcovské sestavy je vám asi jasné, že nepůjde o nic převratně pikantního. Vlastně vůbec The Lonely Maiden má… (více)

Reklama

Reklama