Reklama

Reklama

Nebezpečný cíl

  • USA Bangkok Dangerous (více)
Trailer 1

VOD (1)

Remake úspěšného akčního dramatu bratrů Pangových z roku 1999. Život nájemného /nelítostného/ zabijáka Joa (Nicolas Cage) se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy je vyslán na kšeftík do Thajska, kde má za úkol zlikvidovat nepřátele bosse místního podsvětí Surata. Jako pomocníka si najímá známou firmu, pouličního kapsáře a výtržníka Konga (Shahkrit Yamnarn), kterého se hodlá na závěr zbavit. Zpočátku jde všechno bez problémů. Ale jen do chvíle, kdy se Joe, do té doby zapřísáhlý vlk samotář, nečekaně sblíží s mladou dívkou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (333)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadá slibně jako klasické klišé nájemného vraha a jeho pravidel, kterých se drží. Takže role jak pro Nicolase Cage stvořená, protože emoce jdou stranou a herec nemusí hnout ani brvou. Jenže bohužel v tomto filmu se emoce mají objevit a zde přichází zádrhel, který Cage nezvládá. Takže střihač se snažil pomoci zpomalenými a dlouhými záběry, které doplnili hudbou. Nejvíc mě však zaráží, že režiséři remakují vlastní film. V připadě Funny Games od Michaela Hanekeho se to povedlo. Tady ještě nevím, protože jsem neviděl originál. Takže nechávám komentář prozatím otevřený.... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Pro mě 7/10. Nebezpečný cíl se řadí vedle Hitmana (a určitě by se ještě něco našlo). Nabízí technicky výbornou podívanou, která je jen lehce pitomoučká po obsahové stránce. Tempo je skvělé, film se neustále žene dopředu, Pangovi se postarali o několik výborných momentů (přepadení v parku, scéna s klikováním a výcvik obecně , nebo pálení slona)... A Nicolas imho vůbec není tak špatný, jak mnozí tvrdí. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, ale s tímhle asi moc bratři Ping "Pang" Pongovci moc neprorazí. Niko Cage s dlouhými vlasy vypadá jako feťák, co hledá zlatou a do černé hodinku mu chybí vážně poslední kroky. Do téhle role se mi (ne)hodil asi jako růžová na metalový koncert. Je to takové poloprázdné, pro pozitivně smýšlející to je zase poloplné, ale tak nebo tak, dobrý výsledek se rozhodně nekoná. Nebavil jsem se, ale ani nenudil. ___ Mám slabost pro Prahu, hned v prvním záběru jsem ji poznal, tím pádem jedna hvězdička patří Praze, druhá mi, že jsem to naše krásné město hned poznal a ta třetí za tu hezkou tanečnici. Já to říkám pořád, ty asijský holky jsou i hezký, když chtějí :-) __ Né, teď vážně, Cage si měl vážně rozmyslet, jestli chce hrát ve filmech, nebo v prázdných slátaninách, ve kterých si skill nezlepší. Jeho nejlepší časy jsou sice dávno pryč, ale pokud se chce vrátit na piedestál, musí víc přemýšlet. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Pekelný Nicolas je zpátky. Na hlavě má mop bez násady, na levé ruce škrábance od kočky a když zrovna nestřílí lidi v jedněch z nejnudnějších akčních scén letošního roku, krmí slony, hlásá moudra a randí s hluchoněmou lékárnicí, kterou utáhnul na prášky proti bolesti a pálení žáhy. Ty voe... Od stále vyčpělejších Pangů jsem toho příliš nečekal, obzvlášť když se rozhodli remakovat svůj asi nejlepší film, ale to při psaní scénáře nechali mozek za dveřmi a rozhodli se, že to Nicolas a spol. nějak uhrají? V Bangkok Dangerous neumí hrát nikdo. Cage je - s výjimkou lodní honičky a závěrečné přestřelky - vyloženě k smíchu (romantickou linii tesat do kamene), jeho asijský poskok nemá kromě tupého zírání co na práci a v nezajímavosti by záporákům mohl konkurovat snad jen Dougray Scott. Těch pár režijních nápadů, kamerových obletů a Tylerových hudebních tónů to nemá šanci zachránit. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Co to je? Nicolas Cage tam pobíhá v teplákách s přiblblým účesem po Bangkoku a neshání žádnou prostitutku? No přece Bangkok Dangerous, ale pokud by jste odpověděli nebetyčná nuda, tak bych vám to také uznal. Když si uvědomím, že to není zase tak dlouho, co tenhle sympaťák máchal pistolí ve Skále nebo Conairu, tak se mi chce až skoro brečet. Bangkok Dangerous je podprůměrný akčňák, ve kterém není skoro žádna akce a když už tak je šíleně nudná a blbě natočená. Navíc je tu Nicolas, který se už na nějaký herecký projev zřejmě dávno vykašlal. A celé to umocňuje ta násilně naroubovaná romantická linka. Něco ve stylu: když mohl mít Chow Yun-Fat slepou holku, proč by nemohl mít Cage hluchou. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel také v Praze. (S.U.E.S.)
  • Snímek bratrů Pangových je remakem jejich vlastního filmu s názvem Sniper z Bangkoku (Bangkok Dangerous, 1999). Tam byl však hlavním hrdinou hluchoněmý mladý Thajec. (hippyman)

Související novinky

MacGyver míří do kin

MacGyver míří do kin

25.05.2010

Parodie od chlápků ze Saturday Night Live nazvaná MacGruber během uplynulého víkendu totálně propadla (4 miliony dolarů se zoufalým průměrem na jedno kino jsou fiasko i pro film za skromných 10… (více)

Reklama

Reklama