Reklama

Reklama

Jean-Claude Van Damme se představuje v roli nečestného policajta Anthony Stowea, závislého na heroinu. S jeho povahou ho nikdo nemá příliš v lásce, včetně vlastní ženy. Jeho hlavním nepřítelem se stává Gabriel Callaghan - bývalý kolega, který se přidal k mafii. Při přestřelce je Anthony těžce zraněn a upadne do kómatu.Za několik měsíců se probere a je z něj jiný člověk. Rozhodne se dát staré věci do pořádku. Chce potrestat ty, kteří ho kvůli odhalení pravdy téměř zabili a osvobodit svoji unesenou ženu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Nepatřím zrovna k těm, kteří vyhledávají Van Dammovi filmy, ale když běží v televizi, vždy se rád podívám a povětšinou bývám příjemně překvapen. Až do smrti jsem - přiznávám - nechtěl zhlédnout, ale příjemně kladný komentář od Malarkeyho mě příjemně namotivoval, takže mu patří velké dík. Tenhle snímek je totiž úplně jiný než jsem čekal. Spíše než na blízký konakt totiž sází na poctivé střelné zbraně a místo hrubého nástinu děje tu je opravdový příběh a postavy. Až do smrti navazuje v tom nejlepším slova smyslu na syrové kriminální příběhy francouzské školy posledních let. Příjemně zaostřený obraz se šumem, zajímavé detaily, hrátky s kamerou a střihem... Zaujal i hudební doprovod Marka Sayfritze, který v některých momentech připomíná hudbu k Haute tension a daří se mu v některých momentech nastiňovat stísněnou atmosféru. Závěrečná přestřelka ve staré strojovně patří k těm povedenějším a daří se jí držet pozornost diváka díky rozfázování děje. Až do smrti je jasným důkazem, že k dobrému filmu stačí hlavně kvalitní režisér - tedy spíše režisér, který přesně ví co chce a daří se mu to přenést na plátno. Simon Fellows možná není žádný velký borec, ale rozhodně dokáže natočit poctivou zábavu v novém tisíciletí. Samozřejmě k tomu hodně pomáhá i dobrý scénář. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Můžu s jistotou říct, že tento film po Peklu Van Dammovo nejlepším filmem, které natočol po roce 2000.Herecké výkony na Van Damma ujdou, v roli fetáka nebo po komatu, přestřelky jsou na slušné úrovni i záporáci, film na mě dělá dojem kvalitního Německého krimi.Něco ve stylu Wolfův revír, ale s Van Dammem. ()

Reklama

Beky 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jedna z bývalých akčních ikon konečně natočila něco slušného!!! Pravděpodobně za to může scénárista Dan Harris ( velice zdatný to chlapík ), který vykouzlil svým perem atmosferickou jízdu podsvětím!! I když....nepřináší nic nového, přesto udrží laťku až skoro do konce ( konec je samozřejmě nesmysl ) lehce nad průměrem!! A musim uznat, že Van Damme skutečně předvádí slušný herecký výkon, kde si nevypomáhá otočkama ve spomaleným záběru, ale skutečně si vystačí pouze se svým...hmm, obličejem, charisma????....poctivých 60%!! Jednou větou: K sakru, jak se tam dostal ten Stephen Rea??????:) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Že by skutečné vzkříšení van Damma?Pokud vezmu posledních deset snímků z jeho tvorby zpět,tak zřejmně ano.Jean-Claude tu hraje a vůbec né špatně a navíc v docela povedené akci.Je to sice neoriginální,průhledné a otřepané béčko,ale zároveň i stylové,syrové a pěkně nekompromisní,což u tohoto herce je také dost neobyklé a jako troska je i docela zajímavý (jen tedy nevím jestli je troskou kvůli roli,nebo kvůli své kariéře).Celé to má navíc spád,s níčím a nikým se film nemazlí(teda chvilkama trochu vyměkne,ale neni to až moc zoufalý) a místami je to i docela řežba.Zkrátka,van Dammovi se po dlooouhých létech povedlo natočit docela povedenou podívanou a měl by se právě zaměřit na více komplikované,zápornější a drsnější role,pak by nemusel jít úplně pod drn.A když o tom tak přemýšlím a beru veškerou jeho dosavadní filmografii,Až do smrti je možná jeho nejlepším zářezem.Tak co bude Jean-Claude dál? ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Van Dammeho neskutečný herecký koncert,kdy jako drsnej a hodně zlej polda naprosto rozsekává každou svojí větou i činem.Neuvěřitelné překvapení a já můžu zase jenom lehce smutnit,že jakmile Claude hodí hodnou vlnu,režisér se z čista jasna posírá a neskutečně odbývá druhou půlku filmu a vše završuje příšernou finální přestřelkou.I přesto nemůžu jít s hodnocením níže,protože první půlka je takový film ve filmu,dokonalá atmosféra,podtrhnutá ještě lepší hudbou,vše je zlé,ponuré,zkorumpované a zfetované....do toho Jean Claude jako zákeřný zmrd a já sem opravdu ve filmovém nebi.Mno zbytek filmu považuji za Bulharské zlo které samostatně hodnotím 2* :-) a nepřestávám žasnout,jak moc se dá podělat neskutečně nadupaně rozjetý film.Ovšem za tu první půlku prostě smekám a těžce nadhodnocuji celkový produkt. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • Většina scén se natáčela v Bulharsku, část poté v americkém New Orleans. Škola ve filmu je American College of Sofia. (TomikZlesa)
  • Jako koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Michael Smith. Bulharským koordinátorem kaskadérů byl Kaloian Vodenicharov, v závěrečných titulcích uvedený jako Kaloyan Vodenicharov. (Rominator)
  • V závěrečných titulcích je k vidění mezititulková filmová scéna. (Rominator)

Reklama

Reklama