Reklama

Reklama

V temném lese

  • Španělsko Bosque de sombras (více)
Trailer

Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese... který tak dobře znají! (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré drama se skvělým obsazením. Kombinace dabingu (bohužel) se španělštinou byla okouzlující, především v podání vynikajícího Garyho Oldmana. Scénář byl napsán dobře, až (jak již zde bylo zmíněno) na závěrečnou pasáž, kterou si musí divák opravdu domyslet. Každopádně filmu neschází napětí a hutná atmosféra odlehlého lesního prostředí. I přes četná klišé či opakování námětu jsem byl po shlédnutí filmu velice spokojený. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Mrazivý, tajemný thriller odehrávající se v temných lesích na severu Španělska v roce 1978. Důkaz, že i tento žánr se dá natočit kvalitně, INTELIGENTNĚ a realisticky. ~ Dva manželské páry (= cizinci) se dostávají do konfliktu s místními vesničany poté, co objeví jejich letité tajemství skrývané mimo civilizaci. Tato skvělá atmosférická / komorní / stylová (retro) podívaná s povedeným (nejasným?) finále nabízí střet dvou odlišných světů a jejich zvyklostí, přičemž – ačkoli se to zprvu nezdá – hranice mezi dobrem a zlem je hodně nejasná. Jak uvádí již jeden z kolegů, vzhledem k místu děje je každý z aktérů zákonem i soudcem. Nedoporučuji těm, kteří nejsou schopni přijmout záměrný nedostatek informací, které by vysvětlovaly některé momenty v ději. Poněkud méně významně potom vypadá manželská krize jednoho z párů, kterou je onen hlavní děj řekněme okořeněn. ~ V promluvách postav se střídá angličtina se španělštinou. Třebaže jsem viděl výjimečně pouze dabovanou verzi, titulky jsou též třeba, jelikož dialogy ve španělštině jsou ponechány v originálním znění. Shrnuto: Ve všech ohledech kvalitní filmařina, včetně filmové hudby a zvuků (vynikající Cohenův soundtrack). ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Celkem těžký zklamání, Oldman je výborný herec, ale tohle utáhnout sám fakt nemohl. Mám rád horory z prostředí temného a strašidelného lesa, ale tady to prostě moc nefungovalo. Logika dostává na prdel (SPOILER! všichni ti zastřelení zemřeli vlastně úplně zbytečně. KONEC SPOILERU) a celkově tomu filmu chybí spád a taky to nejpodstatnější- zdatněji vykreslené charaktery, ať už máte důvod aspoň někomu fandit/někoho nenávidět. Nejhorší, co se hororu může stát, je to, že se u něj nebudete ani trochu bát... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tuším, že tohle je film Garyho Oldmana, jeho charisma a energie, která z něj srší, jsou nepřehlédnutelné.. Příběh dvou manželských párů ve vidlákově mě zas až tak neoslovil, způsobil to zbytečně dlouhý a vlažný začátek.. Po nalezení uvězněné dívenky se to sice rozjelo, ovšem jakákoli logika se odporoučela do kopru.. Holt na mě mokré tričko nepůsobí, pánové si to jistě užili víc.. Ten les byl krásný.. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Solidní psychologické drama s jemnou příchutí thrilleru: Gary Oldman má kdesi v odlehlé části Španělska starý dům, do kterého kromě své přítelkyně pozve i dvojici známých - manželů na prahu rozvodu. Co najdou muži při lovu v polorozpadlé lesní chatě? Podívejte se sami, rozhodně se nejedná o šťastný nález a místní rodina to chce za každou cenu zpátky... Film klade značný důraz na vztahy a nelze mu vyčítat předvídatelnost, naopak - pár překvapení se najde. Atmosféra izolovaných lesů je příjemná, Gary Oldman je v roli sebevědomého hostitele přirozený, ovšem dvojice manželů se na můj vkus chová nelogicky, hloupě, chvíli bez zjevného důvodu lžou, chvíli jsou zbabělí, chvíli mají zase mesiášské komplexy, provokují a za okamžik jsou neviňátka... Protistrana se rovněž chová podivně a jejich motivace mi nebyla úplně jasná. Celá ta nevyjasněnost a matoucí chování jednotlivých postav mi poněkud lezlo na nervy, nemohu tedy s čistým svědomím udělit čtvrtou hvězdičku, ikdyž bych moc ráda. Ve své podstatě nejde o nijak výjimečný snímek, byť je ve spoustě ohledů sympatický. 66% ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama