Reklama

Reklama

Keurosing

Trailer

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do Severní Koreje, kde žije rodina Jong-suka. Jong-suk pracuje v uhelných dolech za hrozných podmínek a málo peněz. Jeho rodina je na pokraji vymření a trpí různými nemocemi. Jong-sukova manželka onemocní, proto se Jong-suk okamžitě musí dostat k lékům, které by jí zachránily život. Pověří tedy svého syna Čuna, aby se postaral o maminku, zatím co on bude pryč. Avšak komunistický režim nedovoluje cestovat za hranice Severní Koreje, proto se Jong-suk musí stát uprchlíkem. Uprchne do Číny, odkud se dostane na Jihokorejskou ambasádu, kde získá jihokorejské občanství. Po příjezdu do Jižní Koreje Jong-suk tahá za všechny provázky, aby dostal svoji rodinu ze Severu. Povede se Jong-sukovi dostat rodinu do Jižní Koreje? Uzdraví se mu manželka? A bude celá rodina zase pohromadě? (TylerGage)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

Dubro 

všechny recenze uživatele

Prežívate nekontrolovateľné stavy depresie a z nejakej sado-maso pohnútky si ich potrebujete ešte prehĺbiť? Zdá sa vám, že hospodárska kríza vás dostala na kolená a že horšie sa vám už vodiť nemôže? Alebo sa zaujímate o politiku a ste zvedaví, až kam nás môžu doviesť sociálni demokrati? Pozrite si Crossing. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

No tak toto byla teda řádná dávka deprese... v Severní Koreji by asi opravdu chtěl žít každý... Pořád jsem tak nějak v skrytu duše naivně doufala, že by to mohlo dobře dopadnout. No nic, život je holt krutej, tak buďme rádi, že máme ty svoje malý středoevropský starosti a naše děti tohleto snad nikdy zažívat nebudou. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Říkají li vám doma Čuně, je to ještě v pohodě, maximálně si z vás ostatní děti dělají prdel. Říkají li vám doma Čuně a jste ze Severní Koreje, prdel si z vás nikdo nedělá, ale žádná výhra to taky není. Říkají li vám doma Čuně, jste ze Severní Koreje, otec rube uhlí a matka profesionálně vykašlává krev, máte dost velkou šanci na to, že v prdeli opravdu budete. Totálně. A to nejen proto, že vám rodiče při nejbližší příležitosti naservírují vašeho nejlepšího přítele. Na česneku. *** Castingově přesný ťamanský chlapeček s kukučem flašinetářské opičky rozehráva sociální melodrámu tak tklivou, že by se i Maryčka Magdónová stydlivě krčila v koutě pro trapné komediální postavy. Pan Bezruč by zajisté zamáčkl slzu a začal by svou novou sbírku "Korejské písně" asi takto: "Z Nula+KK v pchjongjangském slamu slyšíme chrchlat chlapcovu mámu // Z lopoty než otec vrátí se z večera, s matkou již lomcuje akutní tubera // Zaplakal Čun Jong-Suk ... " ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám dôvod považovať tento film za mimoriadny. Bol dojemný, čiastočne aj pravdivý, trpí však nedostatkom časti ázijských filmov, že vysvetlia aj tým menej chápavým divákom o čo vlastne ide, doplnia to vhodnými audiovizuálnymi ukážkami a všetci sú spokojní. Sú ľudia, pre ktorých je problémom cesta z Ružinova do Petržalky a miestni hrdinovia si to bez peňazí namieria najprv do Číny a odtiaľ do Južnej Kórei. Rodina hladuje, ale ocko si vypaľuje zobák. Nechcem vyhľadávať chyby, nakoniec boli vyvážené naozaj silnými scénami a Orwellom v praxi. Len som chcel naznačiť, že to mohlo byť aj lepšie. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Nechutně smutné drama, kdy po celou dobu filmu doufáte v dobrý konec, aby Vám nakonec tvůrci vyrvali srdce a sežrali ho.... Pomocí šťastných momentů v životě malého Čuna je poukázáno na zmrdanost tyranských a komunistických režimů, které z lidí dělají trosky a chudáky.... Prakticky každá scéna filmu je smutnější a smutnější a jenom se to stupňuje... Přes to všechno film nijak nevydírá a jen systematicky předkládá realitu života v tyranii... Nutno podotknout, že filmařsky dokonalou.... a co se týče hereckého výkonu hlavní dětské role, to smekám... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Film byl poprvé promítán jako součást Severokorejského týdne svobody v Kongresové knihovně ve Washingtonu. (molotov)
  • Od natočení filmu do jeho uvedení v kinech uběhly čtyři roky. (molotov)
  • Představitel hlavní role Kim Yong-soo - Cha In-pyo - nejdříve odmítl ve filmu hrát, protože očekával propadák. (molotov)

Reklama

Reklama