Reklama

Reklama

Rovnice smrti

  • Velká Británie W Delta Z (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zkušený policista Eddie Argo (S.Skarsgard) během své kariéry toho zažil hodně, tentokrát se však dostal na stopu vraha opravdu výjimečného. Nestačí mu totiž člověka vykuchat, podřezat nebo udusit. Tenhle magor si se svou obětí rád pohraje. Jeho hra má jednoduchá pravidla. Zabij osobu, kterou miluješ, nebo budeš umírat v bolestech jako zvíře. Čím víc Argo postupuje ve svém pátrání, tím je mu jasnější, že tenhle vrah má své plány i s ním. Zajímavost: Prajsova rovnice. Dvojité W je fyzická zdatnost, schopnost předávat geny dalším generacím. Zet je specifický rys. Delta... Sobecký gen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

kingik 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsou nalezena dvě mrtvá těla. Nelítostný gangster a jeho těhotná přítelkyně byli brutálně zavražděni. Postupně obětí z řad gangsterů přibývá. Některé oběti jsou před smrtí mučeny a zabíjeny elektrickým proudem. Vrah po sobě zanechává pouze tajemnou šifru W Delta Z, kterou vyřezává do těl obětí. Série záhadných vražd nabývá nečekaný rozměr a nikdo netuší, co chce vrah svými hrůznými činy okolí sdělit. Vyšetřování se ujímá dvojice detektivů. Po celou dobu nesmlouvavě se tvářící Stellan Skarsgard a nezkušená, ale sympaticky neokoukaná Melissa George, zápornou roli psychopatky si zde překvapivě střihla Selma Blair. Hlavní slabinou tohoto ponurého a naturalisticky vyvedeného thrilleru je jeho občasná zmatenost a o nelogičnosti zde taky není nouze. Závěrečné šokující odhalení související s detektivovou sexuální orientací působí přihlouple, ale na druhé straně se film opírá o solidní herecké výkony, režii, a v neposlední řadě, i o originalitu. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Rovnicím jsem nikdy neholdovala a tak je velmi pravděpodobné, že nejsem cílovka.. Krvavá kriminálka s brutálními vraždami také není zrovna můj oblíbený filmový šálek.. Nicméně Stellan Skarsgård to popotáhl skvěle, byl výborný a jeho nová parťačka Melissa George ohromně sympatická.. Hodnotím shovívavě, zaujala mě myšlenka, co člověk udělá či čeho je schopen pro toho, koho miluje.. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemně plynoucí thriller, kde napětí vytvářejí především sugestivní melancholická hudba a pátravá kamera. Nevím proč, ale nejčastěji se mi během sledování vybavovalo Mlčení jehňátek, byť snímek je blíže například filmu Naplivu na vaše hroby. Skarsgård je chladný, jak se na Seveřana patří, o to pak je jeho tajemství větším šokem. Noc, tma, šero a odstíny hnědé připomenou řadu špinavých filmů z posledních let, což beru jako plus. Rozhodně mě snímek nenudil a klidně mohl obsahovat více lyrizujících pasáží. Líbily se mi i drobné obrazové momentky, na příklad obloha plná červánků, navazující na krvavé události a současně předjímající ty, co teprve přijdou. ,,Šedá má spoustu odstínů..." ()

akisha 

všechny recenze uživatele

No takže asi takhle. Nenechte se zmást nízkým hodnocením, tak špatné to není. Vlastně to má něco do sebe. Detektivní příběh á la stará škola, špinavá atmosféra, krev, násilí a dobrej nápad. Ten je IMHO hlavním hnacím prvkem. Stellan to odehrál na jedničku a velice sympatická mi byla jeho parťačka Melissa George. Neodpustím si ale vypíchnout konec, který by se jistě dal udělat (alespoň vizuálně) o trochu líp a jistě by nikomu nevadilo, kdyby byl ochuzen o nahého Stellana Skarsgårda a hlavně o jeho !!!SPOILER!!! kastraci !!!KONEC SPOILERU!!! A ani Selma se mi tam moc nelíbila. Je to takový zábavný průměr na jedno použití.(Další zhlédnutí v příštích pár desítkách let opravdu neplánuji.) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Naozaj podpriemerná krimi dráma, ktorá sa záverečnou pasážou snaží bez ulracool a megadrsná, no okrem toho, že ma bude ešte dlho prenasledovať obraz nahého Stellana Skarsgårda, ma naozaj ničím nezaujala. A keďže si z nej už ani po pár hodinách od projekcie veľa nepamätám, je potrebné napísať, že to teda naozaj nie je dobrá vizitka. Tento námet sa dal kľudne zhutniť do jedného dielu obyčajného krimiseriálu a aj tak by som rozmýšľal, či to po polke nevypne. Pri filmoch túto tendenciu nemám, takže som to musel vytrpieť až do konca. 30%. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy je Eddiemu (Stellan Skarsgård) zatloukáván hřebík pod nehet, můžeme dobře vidět při zpomaleném záběru, že Eddie má na prstu přidaný umělý nehet. (Rocky62)

Reklama

Reklama