Reklama

Reklama

Po stopách zabijáka

  • USA Primeval (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina novinářů se vydá do Jižní Afriky po stopách desetimetrového krokodýla, který ohrožuje místní obyvatele. Na jednom břehu řeky je čeká lidožravý krokodýl, na druhém znepřátelené kmeny v ničivé občanské válce zuřící v džungli... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

eye candy 

všechny recenze uživatele

Je sympatické, že se tvůrci nevykašlali na lidi zajímající se o problematiku chudoby a autoritativních režimů v Africe a elegantně do příběhu zakomponovali občanskou válku a zároveň i desetimetrového - dvacetimetrového - třímetrového lidožravého krokodýla Gustava tak, že to celkově nepůsobí ani trochu komicky. Jediné co mi chybělo ke štěstí byl přežvýkaný Bono na hromádce kostí po boku kameraman Stevena, který (protože to byl sympaťák) měl tu čest jít dovnitř i ven vcelku. Akce sama o sobě je dost nepřehledná a agilní Gustav kromě toho že se umí hodit do hidu a je to přespolní běžec žádný extra kousky taky nepředvádí, takže se vlastně člověk musí většinu času spokojit s pěknými barevnými záběry na africkou přírodu a debilními dialogy založenými na debilním uvažování hlavních hrdinů. Dominic Purcell je otravnej. Určitou úroveň to ale má, lepší 2* ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Neodsudzujem filmy, kde sa nachádzajú trošku väčšie plazy, či už hady alebo krokodíly. Pri zapnutí tohoto filmu som sa bál jediného, že to bude found footage, kedže to malo byť o reportéroch v afrike, ale chvalabohu nebolo. Film v sebe pekne kríži dobrodružno hororovú časť a politickú časť. Krvou sa tu moc nešetrí a nie je problém, aby krokodíl zožral decko. Dosť mi vadil kameraman a jeho akože vtipné hlášky. Inak je film po technickej stránke perfektne urobený a preto 8 z 10 ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film o krokodílovi, ale krokodíla respektíve jeho atrapu tu nejak nevidieť. Takže celý čas sledujeme, ako sa ľudia boja rozvírenej vody, zviera je však neviditeľné, avšak veľmi rýchle. Presúva sa z jednej africkej krajiny do druhej rýchlosťou svetla a všade si politicky nekorektne pochutná na nejakom černochovi. Žiadna veľká dráma sa ti nekoná, napätie takmer žiadne, herecké výkony dosť strnulé. ()

pend 

všechny recenze uživatele

Film dost trpí tím, že režisér zřejmě netušil, který žánr točí. A tak se animal horror střídá s válečným dramatem podobně jako na plátně velký a malý Gustav. Slušné vizuální efekty (až na tu rychlost na souši a inteligenci, se kterou si poradil s domem), dobrý hudební doprovod. Rozhodně patří mezi trojku nej krokodýlích filmů z roku 2007 po bok Rogue a Black Lagoon, ale nemá na ně. A bohužel ten francouzský dokument o skutečném Gustavovi je daleko lepší. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po Lake Placid 2 opäť horor o poriadne prerastenom monštre a ešte aj podľa skutočnej udalosti. Príbeh je naviac obohatený občianskou vojnou do ktorej sa zapletú aj naši lovci. Na rozdiel od Lake Placid 2 je triková stránka výrazne lepšie, útoky krokodíla sú však natočené príliš neprehľadne ako napr. v Resident Evil Apocalypse no sú dosť dobré, obete lietajú spomaleným záberom vzduchom rovno do Gustávovej tlamy, také prehryznutie lebky poteší a besnenie v stane nápodobne, no napríklad šprint krokodíla lúkou je výrazne trápny a celkové jeho pohyby sú klasicky príliš rýchle, také monštrum sa proste nemôže tak mrštne pohybovať. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy im (Dominic Purcell) podává Stevenovi (Orlando Jones) pivo, je možné zahlédnout, že mu podával skleněnou flašku. Když však Steve pije, drží v ruce plechovku. (Terva)
  • Poslední zpráva o pozorování krokodýla z tohoto filmu je z roku 2008. Přisuzuje se mu údajně na 300 lidských obětí. (Žralok)

Reklama

Reklama