Reklama

Reklama

Kasandřin sen

  • USA Cassandra's Dream (více)
Trailer

Bratři Ian a Terry se topí po krk v dluzích. Nečekanou záchranu jim nabízí bohatý strýček Howard. Věc má však háček. Jeho peníze nemají zrovna nejčistší původ a jeho aktivity jsou předmětem policejního vyšetřování. Ian a Terry by pro něj mohli udělat "laskavost", za niž se jim štědře odmění. Dokážou bratři odolat nabídce, která je sice za hranicemi legálnosti, zato však velmi lákavá? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Neskutečně se mi zde líbili Ewan McGregor a Colin Farrell. Skvěle mezi nimi fungovala bratrská chemie. Dokonale mě do sebe dokázal vtáhnou příběh. Dost mi film připomínal další Allenův film Match Point. Jen tento byl lepší. Možná právě sympatičtějším obsazením. Hluboko pod dramatickou skořápkou je dokonce schován velice kvalitní humor. Zápletka je skvělá a závěrečné rozuzlení nemá chybu. Nechyběla ani pěkná slečna a krásná auta. Dost jsem si film užil. Allenovi thrillery mají prostě šmrnc. Líbí se mi, že v tomto ohledu kráčí zcela svojí cestou. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka mat.ilda. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Allenovy filmy vůbec neznám a bez mučení se přiznávám, že jsem se na KASANDŘIN SEN podíval jen díky lahůdkovému obsazení. Ewan McGregor i Colin Farrell jsou perfektní a bratrsskou dvojci jim člověk bez problémů věřil. Trochu mě překvapilo, že z téhle dvojce byl zrovna Farrell za toho většího srabáka. Příběh není nijak složitý nebo přehnaně psychologický, ale jde o příjemně plynoucí drama o problémech a jejich řešení. Možná to není na čístých 5, ale už kvůli hudbě Phillipa Glasse musím jít trošku výš. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco ve stylu Match Pointu, a to také dostal (přestože dřívější Allenův počin mě chytl o něco více). Na filmu se mi líbilo to postupné dávkování adrenalinu divákovi a budování napětí (zda a jak „to“ bude provedeno). Vlastně vůbec celá ta Woodyho práce s publikem a jeho emocemi, ale ještě více myšlenkami byla parádní. Divák je nucen dumat nejen nad tím, jak se má postavit k hlavním hrdinům (fandit jim? Odsoudit je?), avšak také, jak by se zachoval on v jejich kůži, což je podstatně nepříjemnější a zajímavější (kam až by člověk zašel a co by u toho asi cítil? A kdyby překročil onu hranici, dokázal by se vyrovnat s výčitkami?). K bezproblémovému „naladění“ na morální dilema napomáhají svými výkony Ewan s Colinem, kteří si jako bratři dost sedli, a především v divákovi plně vyvolali tu představu 2 vystrašených lidí, kteří mají svým činem rozhodnout o své budoucnosti. Ano, netvrdím, že jde tematicky o něco originálního, ovšem v tomto případě (mně osobně) nezáleží ani tak na tom „co“, ale „jak“ to bylo zpracováno. A to platí nejen o celém tomto filmu, nýbrž i závěru, který jistě překvapí (opět, ne tím, co se nakonec stane, ale jak). A já jsem celkově spokojen, a proto dávám slušné 4*. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kdyby Woody po tomhle nenatočil Vicky Cristina Barcelona, tak bych si snad začal myslet, že ztratil nadhled a svůj smysl pro humor. Zde by jste ho totiž hledali jen stěží. Nekompromisní příběh o dvou bratrech, který má opravdu hutnou atmosféru. Příběh sice není nijak originální a je vám celkem jasné jak to skončí, ale díky excelentním hereckým výkonům, výborným dialogům a Woodyho neselhávající režii to funguje od začátku do konce a chvílema mi celkem mrazilo v zádech. Ještě lepší než Match Point. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kasandřin sen není běžná kriminálka nebo detektivka, je to spíš psychologické drama o dvou ambiciózních mladících, jednom byznysmenovi v rodině a jedné osobě, která překáží rodinnému štěstí. A především je to film o vyrovnávání se s vlastní vinou, taková svérázná varianta Viny a trestu. Woody Allen se v tomto období odklonil od svých starých neurotických komedií a pokračuje v linii nastolené dramatem Match Point - Hra osudu. Není to tak silné jako jeho předchozí snímek s kriminální zápletkou, ale jako psychodrama o morálce funguje dobře a Woody Allen si uchovává vysoký standard své tvorby. Navíc, a to se v tomto případě opět potvrdilo, pracuje s hereckou elitou. Oba herci v hlavních rolích odvádí to nejlepší, co umí, a považují svou účast na projektu Woodyho Allena za čest. Celkový dojem: 75 %. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Colin Farrell poznal slávny proces konkurzov u Woodyho Allena, v ktorých je herec požiadaný, aby len vstúpil do miestnosti, Allen si ho prehliadne a o pár sekúnd neskôr miestnosť ho pošle preč. Farrell preto vošiel do svojej kancelárie, vstal, otočil sa okolo svojej osi a povedal: "To je asi všetko, však?" Keď sa Allen usmial a povedal áno, Farrell odišiel z kancelárie. Rolu následne dostal. (Arsenal83)

Reklama

Reklama