Reklama

Reklama

Kasandřin sen

  • USA Cassandra's Dream (více)
Trailer

Bratři Ian a Terry se topí po krk v dluzích. Nečekanou záchranu jim nabízí bohatý strýček Howard. Věc má však háček. Jeho peníze nemají zrovna nejčistší původ a jeho aktivity jsou předmětem policejního vyšetřování. Ian a Terry by pro něj mohli udělat "laskavost", za niž se jim štědře odmění. Dokážou bratři odolat nabídce, která je sice za hranicemi legálnosti, zato však velmi lákavá? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Match Point 2, tak by se měl správně jmenovat Kasandřin sen. Zatímco ale většina pokračování jde o stupínek níž, Woody Allen si dal tentokrát mnohem více záležet při psaní scénáře a výběru herců, takže tragédie ála "Zločin a trest" se tentokrát nekoná. Režisér nám podává brutální realitu současnosti v podání nepřekonatelného Ewana McGregora a stejně vynikajícího Colina Farrella. Role bratrů, neustále balancujících na hraně štěstěny, nemohly být obsazeny lépe. Oba se motají z průseru do průseru a když už se začne blýskat na lepší časy, stejně jako v normálním světě, i tentokrát to zkrátka nevyjde. Největším pozitivum, vedle dokonalé hlavní dvojice, vidím v celkové atmosféře filmu. S hrdiny jsem sdílel jejich strach, obavy z věcí budoucích či letní lásky. To všechno vrcholí nečekaným zakončením. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Spíš než řecká tragédie to vypadá jako anglická moralita o zločinu a svědomí. Ewan McGregor i Colin Farrell jsou skvělí, ale ani tak mě tenhle film moc neuchvátil. Připadalo mi, jako když se Woody Allen s námětem pere. Výsledek vypadá jako zfilmovaná divadelní hra (také si tu většinou ve scéně dva až tři lidé o něčem povídají), což funguje mnohem méně než u Allenových vztahových komedií. Kdyby dramatické scény aspoň měly napětí, ale o to se režisér také nesnaží. Takže evidentně byla záměrem jen ta moralita, což je vzhledem k potenciálu tvůrců málo. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Neskutečně se mi zde líbili Ewan McGregor a Colin Farrell. Skvěle mezi nimi fungovala bratrská chemie. Dokonale mě do sebe dokázal vtáhnou příběh. Dost mi film připomínal další Allenův film Match Point. Jen tento byl lepší. Možná právě sympatičtějším obsazením. Hluboko pod dramatickou skořápkou je dokonce schován velice kvalitní humor. Zápletka je skvělá a závěrečné rozuzlení nemá chybu. Nechyběla ani pěkná slečna a krásná auta. Dost jsem si film užil. Allenovi thrillery mají prostě šmrnc. Líbí se mi, že v tomto ohledu kráčí zcela svojí cestou. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka mat.ilda. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film Woodyho Allena vyprávějicí o dvou bratrech, kteří mají rozdílné povahy a každý se staví jinak k životní situaci. Nebýt vlažného průběhu děje a jednodušího, lehce nepřirozeného příběhu, šel bych s hodnocením ještě výše stejně jako to bylo u Match Pointu 65% ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré drama. Zápletka není zas až tak moc originální, Woody už s podobnými tématy pracoval, ale scénář dobře funguje. Vytknout by se daly určité zdlouhavé momenty, které však mají své opodstatnění, a určitá vykonstruovaná "umělost", kvůli níž film chvílemi působí poněkud nedůvěryhodně a divák se tak nemůže do příběhu plně "zažrat". Velkým kladem jsou ale rozhodně skvělí herci v hlavních rolích a působivá hudba. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Colin Farrell poznal slávny proces konkurzov u Woodyho Allena, v ktorých je herec požiadaný, aby len vstúpil do miestnosti, Allen si ho prehliadne a o pár sekúnd neskôr miestnosť ho pošle preč. Farrell preto vošiel do svojej kancelárie, vstal, otočil sa okolo svojej osi a povedal: "To je asi všetko, však?" Keď sa Allen usmial a povedal áno, Farrell odišiel z kancelárie. Rolu následne dostal. (Arsenal83)
  • Film měl původně vyjít v pozdním období v roce 2007, aby se mohl popřípadně kvalifikovat do cen Akademie, ale po pár malých představeních byl přesunut na leden 2008, kdy vycházejí většinou horší filmy. (CliffLee)

Reklama

Reklama