Reklama

Reklama

Troy Bolton a Gabriella Montezová se potkali o zimních prázdninách na soutěži v karaoke. Uvědomují si, že se asi znovu neuvidí, protože každý žije v jiné části USA, přesto si vymění telefonní čísla. Krátce poté je Gabriellina matka vedením své firmy přeložena do Nového Mexika a Gabriela tam nastupuje do školy. Jaké je její překvapení, když zjistí, že do stejné třídy chodí Troy. Ten je její přítomností mile překvapen, a když na škole ohlásí konkurz na připravovaný muzikál, oba dva uvažují o tom, že se přihlásí. Jejich konkurenty jsou sourozenci Ryan a Sharpay Evansovi, populární muzikálová dvojice, která již od svých dětských let pravidelně obsazuje hlavní role ve všech hudebních školních projektech. Ryan a Sharpay ale nesnesou pomyšlení, že by mohli být někým překonáni, a plánují, jak se soků zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (359)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Asi jsem filmový ignorant, ale Vanessa Anne Hudges mi stačí ke spokojenosti. Její hlas a vzhled bohatě nahrazuje zbytek. Zac Efron na počátku své stále krátké, ale stoupající kariéry potěší stejně jako některé písničky, choreografie a další drobnosti. Přeslazené to rozhodně je, ale po ránu mě to neurazilo a to i díky očekávání velkého nic, které se nepotvrdilo. ()

zdepapepa odpad!

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že film, kde začátek je jako vystřižený ze začátku Pomády a hlavní dějová linka je v podstatě Oz a Heather z prvních "Prciček", bude taková píčovina. Snažil jsem se to brát s humorem (za to dávám 0,25 hvězdy, čili žádná, v podstatě scénáristi vybrali všechny žánrový klišé a sešili je horkou jehlou a tohle pak vzniklo), ale ke konci filmu už se to prostě nedalo vydržet. Chci tu hodinu a půl svýho života zpět. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Tohle byla bída. Jestli z toho měla být Pomáda dnešní doby, tak za sebe musím říct, že určitě ne. Rozhodně ne. Nezajímavé, tuctové písně, ústřední duo - vyplašený zajíc a zasněná holubice - vedlejší postavy, to všechno tu nefunguje. Co tak ale sleduji, tak třeba Zac Efron z toho vrásky asi nemá. Základnu fanynek má díky tomuto dílu značnou (otázka je, jestli jsou ho jeho náctileté fanynky-nanynky schopny podpořit i v jiných projektech), časopisy pro náctileté co 14 dní přináší nové informace o jeho pohybu a popularitu má tudíž na nějaký čas jistou... budiž mu přáno (dočasně). 30% ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Amerika světa HSM je pokrytecká, neboť příslušník jedné studentské vrstvy nemá právo udržovat kontakt s někým z vrstvy jiné. Když už se tak stane, je zatlačen zpátky do davu, aby dodržoval Status Quo. Gabriella s Troyem však boří konvence. A zpívají u toho. Všichni kolem nich tančí. Dokonce i při basketbalu... A na závěr si padnou do náručí i ti největší nepřátelé. *** Ovšem basketbalista se sklony ke kuchařskému umění je skvělý. A nutno uznat plusem to, že šesnáctileté hrají opravdu šestnáctiletí. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Ovšemže je to naprosto o ničem a celá ta jejich střední je zcela odtržená od reality. Ale mě to vždycky hrozně bavilo. Bez mučení přiznám, že jsem to viděl už několikrát, a ačkoli podobné popové popěvky nijak nevyhledávám, tady se mi písničky vždycky líbily. Taneční čísla vypadají pěkně, stejně jako všichni hlavní hrdinové. Ti nijak nehrají, jen odříkávají svoje repliky a dobře u toho vypadají, což tady díkybohu stačí. S výjimkou Ashley Tisdale, u které si nejsem jist, zda jde o její pravé já, či jen velmi dobře zahrála tak protivnou, ale mnou oblíbenou postavu Sharpay. /viděno na DVD: 60% a 3*/ ()

Galerie (27)

Zajímavosti (29)

  • Původně měl být maskotem družstva levhart, ale nakonec to byl tygr. (Halloween9)
  • Film se měl původně jmenovat ''This School Rocks Like No Other''. (Handle)

Související novinky

Disney představil svoji streamovací službu

Disney představil svoji streamovací službu

12.04.2019

Studio Disney konečně odhalilo detaily o své chystané streamovací službě Disney+. Ta se oficiálně spustí 12. listopadu a bude dostupná zatím pouze v Americe s tím, že se brzy rozšíří i do zbytku… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Reklama

Reklama