Reklama

Reklama

Půlnoční vlak

  • USA The Midnight Meat Train (více)
Trailer

Nejděsivější jízda vašeho života!
Newyorský fotograf se snaží dopadnout sériového vraha, který stále uniká před spravedlností. Jeho specialitou jsou brutální krvavé útoky v metru, po nichž záhadně mizí... Kdo to je a proč vraždí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (538)

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmov, kde sa podarila navodiť výborná mysteriózna atmosféra, tá tu tvorí vlastne základ všetkého toho dobrého. Zaujímavá dejová linka hneď od začiatku začne dráždiť nadhodenými, tajomnými otázkami, ktoré nútia diváka nad príbehom premýšľať. Škoda len, že pointa súvisiaca osobitne s hlavným hrdinom, sa dá predpokladať už pomerne skoro. Gore bolo tiež na slušnej úrovni, v každom prípade som niečo tak krvavé v takejto hereckej zostave vôbec nečakal. Koniec však môj celkovo pozitívny dojem dosť naštrbil, rozuzlenie prišlo až moc rýchlo, ľahko a tak akosi nemastne-neslane, vzhľadom na predchádzajúci dej som čakal niečo šokujúcejšie a zaujímavejšie. Pohodlne nadpriemerný mysteriózny horor. 75/100 ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Po Candymanovi, natočeném na motivy povídky Zapovězené, tu máme další zdařilou adaptaci jedné z Barkerových urban legends. Tentokrát jde o Půlnoční vlak smrti. Povídku jsem před lety párkrát četl, a pokládám ji v Knihách krve za jednu z vůbec nejlepších. Kitamura ji zpracoval poměrně věrně tak, jak ji mám v paměti - navíc přidal jen pár (dle mého většinou vcelku zajímavých a oživujících) věcí. Vše podstatné je ale stejné jako v předloze. Některé gore scény na mě zpočátku působily až rušivě, ale vzhledem k tomu, že Barker je jednou provždy otcem splatterpunku, můžu je režiséru Kitamurovi vyčítat jen ztěží. Nebýt několika drobných nesmyslů, které příběhu ubíraly na věrohodnosti (a tím rozhodně nemám na mysli závěrečné, předlohy se striktně držící vysvětlení, proč se to celé děje) a také toho, že MM Train postupně ztrácel svou zpočátku vládnoucí strašidelnou atmosféru, nemusela by ta čtvrtá hvězdička být nakonec až tak protekční. [Závěrem ještě poznámka: Brečet nad špatnými adaptacemi Barkera (a v tomto případě obzvlášť) nemá smysl. Sám Barker totiž není zrovna nejlepším převaděčem vlastních námětů na filmové plátno. Samozřejmě s čestnou vyjímkou Hellraisera.] ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a nič neobjasňujúci, čo nevadí veď je to podľa poviedky, zato s perfektným vizuálom si na nás Kitamura zaostrí hneď na začiatku. Už dávno mi nejaký hororík takto plynulo neubehol a že mi aj tí herci boli sympatický. Ako to oko vypadlo do kamery =)) dobre, dobre, takéto hračičky mám rád a pritom si tvorca ani tu neodpustil svoj trademark rotujúcej kamery okolo miesta diania, je to on =). Trošku sklamaný z príšerok na konci no prostredie dobré, trošku z naivnej prvej scény a trošku z Bladeovského nástupu na metro ale inak veľmi spokojný s množstvom krvi a atmosféry. Rezník Vinnie Jones je jedna z najlepších hororových postáv (je masakrálne štýlový) a z Brooke Shields keby vybafne nakoniec nejaký cenobit ani by som sa nečudoval. Aký je to fajin vražedný nástroj do hororu ten klepáčik na mäso =D ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem viděl dva horory s úplně opačným průběhem, a tenhle jednoznačně vítězí. Začalo to nízko, vypadalo to na bezmyšlenkovitý krvák se zbytečně explicitními scénami a s minimem napětí - přesně typ krváku, co nemám rád. Jenže ono se to vyvíjelo a končilo to naprosto monstrózním... ano, strachem. Já se bál, a že se u krváků nebojím prakticky nikdy. A proč bych hororu, který mě k sobě přikoval - a to i přes to, že je z žánru, který běžně nemusím - nedal plnou cenovou? Nevím. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Vinnie Jones má velké kladivo a rozhodně se ho nebojí použít v tomto průměrném hororu se zajímavým námětem, zabaleném do nezajímavého kabátu. Japonec Kitamura sice vypráví děsivý příběh netradičně, ovšem poněkud kostrbatě. Divák si neustále klade otázky co (se vlastně děje), kdo (je padouch nebo hrdina) a proč (vraždí), a když se ke konci ukáže o co go, nezbývá než rozpačitě kroutit hlavou nebo zírat s otevřenou pusou (popřípadě oboje). Midnight Meat Train je divný film, sice nejede podle zajetých pravidel žánru, i tak mám ale pocit, že si tvůrci měli ujasnit o čem, o kom a vlastně proč chtějí vyprávět. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Do severoamerických kin byl film nasazen ve 102 kopiích. Ty však nešly do standardní kinodistribuce, ale do kin, jejichž ceny jsou hluboko pod cenami klasických multiplexů. Díky tomu také film příliš nevydělal. (Othello)
  • Mahogany (Vinnie Jones) takmer celý film mlčí, ozve sa až úplne na záver a aj to povie len tri slová. (beso74)
  • Pokud je všem zasvěceným vytrhnut jazyk, neměl by Mahogany (Vinnie Jones) v závěru pronést větu. (ČSFD)

Reklama

Reklama