Reklama

Reklama

Ve snímku Případ číslo 39 má sociální pracovnice Emily Jenkinsová (Renée Zellwegerová) pocit, že už viděla vše… dokud nepotká desetiletou Lilith Sullivanovou (Jodelle Ferlandová) a její kruté a nebezpečné rodiče. Emilyiny nejhorší obavy se potvrdí, když zjistí, že rodiče Lilith se vědomě snaží své jediné dceři ublížit. Emily, která se bojí o Lilithin život, požádá o pomoc detektiva Mikea Barrona (Ian McShane) a nabídne děvčátku útočiště u sebe doma, zatímco pro něj hledá dokonalou pěstounskou rodinu. Když už to vypadá, že se Lilith pod vedením Emily a psychiatra (Bradley Cooper) konečně dočká milujícího domova, ukáže se, že dívku obklopují temné síly, a Emilyina snaha ji chránit rozpoutá ještě větší hrůzu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (462)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

"Chce znát vaši představu pekla a nechá vás ji prožít!" Tenhle rok, rok 2009 v žánru "dětského zla" bezvýhradně opanovala Orphan a případ Lillith Sullivanové z jejího účinného kouzla vlastně jen tiše těží. Hlavním průšvihem Case 39 je neschopnost dát funkci strachu tak, aby strach začal fungovat sám o sobě. Vyprávění je natolik chladné a sterilní, že vlastně nedokáže navázat jakoukoliv osobní, intenzivní vazbu na diváka, tedy alespoň u mě se to za celou první třetinu filmu nepodařilo. Naopak ta druhá, z mého pohledu nejpřesvědčivější část filmu, odkryla další zásadní problém - sice velký odstup mezi syrovou, uvěřitelnou realitou á la Orphan a příliš konkrétní, obraznou fikcí, která už nedává mnoho prostoru samotné fantazi příběh spoludotvářet. Navíc očekávaný závěr udělal z dramatického případu poněkud melodramatický precedens. Premisa se zkrátka nemusí vždy stát devizou a přesně naopak. Christian Alvart prostě zachytil obrazy, avšak podle mě se mu do nich nepodařilo nachytat dostatek autentické atmosféry. Tudíž hodnotím jako slušný průměr a přidávám malá plus za vcelku přesně padnoucí hudební doprovod a jeden šibalsky laškovný úsměv Renée. [final rate: 55%] ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ľahko zabudnuteľný film, ktorého spracovanie je rovnako rozpačité ako jeho postprodukcia. Nerád porovnávam filmy, ale keď sa v tak krátkom časovom rozpätí objavia dva, ktoré majú takmer identický námet, tak to inak nejde. V porovnaní s filmom 'Orpahn' je tento naozaj len malou opustenou sirotou. Renée Zellweger bol castingový omyl roka, naopak Jodelle Ferland bola ultimátna voľba a práve tá držala film pri živote. Napätie je stupňované len príležitostne, dlhodobo kvalitnú atmosféra vo filme nehľadajte. 55%. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Následující komentář se může považovat za spoiler, pokud nejste tak bystrý jako já a nevěděli byste jakým směrem se film bude ubírat, dál nečti. Dřímají ve Vás pochyby, zda-li si pořídit potomka? Snažíte se najít odpovědi na otázky typu: „Jsem už na to připravená/ý?“ , „Budu si vědět rady?“ , „Budu dobrá/ý matka/ táta?“ . Koukněte na tento horůrek a pochybnosti budou rázem pryč. Já už vím, že dokud nějaký Einstein nevynalezne detektor démonů popřípadě nějaký Edison nevymyslí démonovzdorný neopren, matka ze mě nikdy nebude. Co kdyby moje roztomiloučká holčička podělila syndrom Samara nebo dokonce Lillith? Děkuji, necu.. Radši budu vlastnit psí stanici :o) Horory postavené na vraždících holčičkách mě pokaždé pořádně vyděsí. Jodelle Ferland byla perfektní. Are you scared? Bojím! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela dlouho jsem otálel s puštěním tohoto filmu, přestože jsem k tomu neměl žádný pádný důvod. Nemám totiž žádnou averzi vůči Renée Zellweger (moc tuto herečku neznám a Deník Bridget Jonesové jsem nikdy neviděl…), navíc mi filmy o „divných“ dětech nikterak nevadí. Jen prostě nebyla chuť a hlavně jsem svou pozornost věnoval jiným filmům. Poslední dobou jsem však už přesycen céčkovými monster filmy a tak jsem se rozhodl nasměrovat svou pozornost jinde a hlavně si dodělat pár restů (no vlastně jich mám celou hromadu, co se hororového žánru týče). Nejčastěji je tento film porovnáván s Orphanem (který jsem viděl) a nezbývá mi nic jiného, než souhlasit s názory, že Case 39 je prostě po všech směrech slabší. To však neznamená, že by se Alvartovi nepodařilo natočit průměrnou podívanou, která by měla skončit někde v odpadkovém koši. Příběh nám místy nabídne docela zajímavou atmosféru, která se sice snaží rozpoutat psychologické peklo, ale vytvořené napětí hodně krát sráží na kolena nudnější pasáže a předvídatelné „lekačky“. Navíc mi přijde, že je zde i spousta nedotažených scén, které si zasloužily mnohem lepší zacházení a hlavně propracovanost. Přitom taková scéna s troubou nevypadala vůbec špatně. Trošku to už však skřípalo v uvěřitelnosti momentů, kdy přišly o život některé postavy. Nicméně Case 39 místy nabídlo divákovi docela zajímavou podívanou, herecké výkony taky nebyli nejhorší a našlo by se tu několik momentů, kvůli kterým stojí za to vidět tento film. Takže za mě průměrné hodnocení. 50% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, nečetl jsem žádný obsah a neviděl ani trailer, tudíž jsem o filmu nevěděl vůbec nic. Velice podobný film jako Orphan, ale to mi nějak obzvlášť nevadí. Atmosféra vynikající, lekačky dobře udělané. Celkově dojem je dobrý. René Zellweger jsem si v hororu nedokázal představit, ale docela mi do něj sedla a nevadila mi. Jodelle Ferland jako mála holčička působí roztomile a když jde do tuhých scén tak zní leze opravdu mráz po zádech. Case 39 mohu doporučit, velice solidní horor.. 8/10 = 80% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Lilith (Jodelle Ferland) je jméno, které patří i sumerskému démonu, ale vyskytuje se napříč různými náboženstvími. V křesťanství se například jedná o odvrženou milenku Adama, která se stala družkou Samaela, který je levou rukou Lucifera, a stala se tak Paní temnoty. (cze.Oi)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 56. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (ČSFD)
  • Při natáčení jedné ze scén s ohněm se oheň vymkl kontrole a spálil celou scénu. Popelem lehlo takřka celé vybavení štábu. Nikdo nebyl vážně zraněn a natáčení pokračovalo už na druhý den s vybavením dovezeným z celého světa. (beran-ek)

Související novinky

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama