Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto komediálního příběhu je soukromý psycholog Jakub. Snaží se pomáhat druhým, ale svoji vlastní situaci tak úplně nezvládá. Zadlužil se, splácí hypotéku, platí alimenty a přestavuje ordinaci. Je nekonečně nevyspalý a unavený. Do toho všeho mu bratr svěří do péče jejich starého otce, který je již delší dobu ponořen do světa stařecké nemohoucnosti a počínající demence. Jeho vnitřní rozpoložení hraničí s duší zlobivého dítěte, a tak péče o něj dostává mírně groteskní ráz. Ve chvíli, kdy je pro Jakuba situace už téměř neudržitelná zasáhne vyšší moc v podobě zvláštního léku s podivuhodnými účinky: BrainStorm! A tak všichni dostávají druhou šanci napravit to, co nestihli v čase původně k tomu vymezeném přírodou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (336)

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách smekám. Takový švih kdyby aspoň z poloviny měly současné české filmy. Celé je to jedna velká katarze a to nemluvím jen o samotném filmovém textu. Strach, Epstein, Trojan a Brzobohatý na plátno! Přesně v tomto složení, bez Vejdělků a jemu podobných! PS. I po druhém zhlédnutí vynikající. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Jirka Strach dokazuje v každém filmu, že má nevšední režisérský talent. Rád bych viděl nějaký jeho film bez označení "televizní". Ač může být Brainstorm sebevíc vykradačský (Čas probuzení či převzaté scénky z Rainmana), jedná se na české poměry o nevšední dílko s minimem kazů, maximem hereckých výkonů a příjemným magičmem v postavě Pavla Lišky. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pod taktovkou mladičkého Stracha vznikl film, který kvalitním zpracováním, prefektně zahranými postavami (Brzobohatý, Trojan) a velmi lidským příběhem s dotekem fnatazie se vysoce vyčleňuje z televizní tvorby. Tohle by si zasloužilo daleko větší prostor a to i při promítání ! Jiří Strach už není tím vyzáblým ušatým Lotrandem a režisérské křeslo mu velmi dobře sedne. To už koneckonců prokázal vícekrát (Operace Silver A ad..). Do budoucna se těším na další jeho počiny. --------------- Liška: ,, Ty jo, a fakt jsi lítal i proti Japoncům?" :-))) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z řady velice slušných filmů Jiřího Stacha, tentokrát i s trochou tajemna. Výborní herci a zajímavé téma, mě zaujali hned od začátku, ale film, jakoby stál na místě a po celou dobu se nijak zvlášť nerozjede a nemá žádné vyloženě pamětihodné scény. Na jedno podívání ale rozhodně neurazí a v rámci české tvorby se pořád jedná o silný nadprůměr. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jo lhát, to je jako zpívat.. To se musí umět !!" A s filmařinou se to má úplně stejně.. A Jirka zkrátka umí !! Marek Epstein přišel s dalším výtečným scénářem, jakkoli jednoduchým, a Jirka Strach z něj s řemeslnou jistotou, pro něj téměř samozřejmou, vymačkal opravdu maximum.. Nebýt těch všech vtípků a toho laskavého cynismu tipoval bych Brainstorm spíš na Slámu, ale toho už Jirka bere o dvě délky.. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Místo, kde ve filmu bydlí doktor Jakub Hloch (Ivan Trojan), je stejné jako ve filmu Ženy v pokušení (2010), kde bydlí Helena (Lenka Vlasáková). Jak Ivan Trojan, tak Lenka Vlasáková, hrají v těchto filmech psychology a mají v této vile soukromou ordinaci. Vila se nachází v pražských Dejvicích v Glinkově ulici. (MissSimm)
  • Viki (Táňa Pauhofová) říká: „Každý si to musí vyřešit, smířit se.“ A Jakub (Ivan Trojan) se ptá: „To je Norbert? Viki odpovídá: „Grahame Hill.“ Grahame Hill je renomovaný autor psychologické literatury. Norbert Fabián Čapek byl český psycholog, který zahynul v koncentračním táboře Dachau. (sator)

Reklama

Reklama