Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto komediálního příběhu je soukromý psycholog Jakub. Snaží se pomáhat druhým, ale svoji vlastní situaci tak úplně nezvládá. Zadlužil se, splácí hypotéku, platí alimenty a přestavuje ordinaci. Je nekonečně nevyspalý a unavený. Do toho všeho mu bratr svěří do péče jejich starého otce, který je již delší dobu ponořen do světa stařecké nemohoucnosti a počínající demence. Jeho vnitřní rozpoložení hraničí s duší zlobivého dítěte, a tak péče o něj dostává mírně groteskní ráz. Ve chvíli, kdy je pro Jakuba situace už téměř neudržitelná zasáhne vyšší moc v podobě zvláštního léku s podivuhodnými účinky: BrainStorm! A tak všichni dostávají druhou šanci napravit to, co nestihli v čase původně k tomu vymezeném přírodou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (336)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Takhle to vypadá resp. dopadá, když člověk píše resp. režíruje to, co dobře zná aneb další důkaz, že ty nejsilnější příběhy píše život sám. Pouze s poznámkou, tohle bych čekal od pánů o generaci starší a nikoliv mladíků M. Epsteina resp. J. Stracha. Ať už nažito resp. na vlastní kůži zažito nebo pozorně odpozorováno, smekám pánové. Pár dialogů (možná) šustí papírem a osobně bych uvítal (ve vedlejších rolích) nikoliv sázku na (přesycenou) jistotu, ale svěží vítr v podobě neokoukaných tváří (zde si to o to přímo říkalo) a nesednul mi zcela (narozdíl od místní většiny) pokus o jakýsi přesah v podobě andělského messengera P. Lišky, to jsou však malé pihy na kráse a hlavně věc osobního vkusu. Ostatně někdo pihy rád. Vše ostatní bez větších námitek, tj, (ne)příjemně civilní, s přehledem (ústředním trojlístkem Brzobohatý-Trojan-Chýlková) zahrané, neprvoplánové, laciných gest prosté, s nadhledem odvyprávěné a vkusně, se správným timingem, odlehčené. Zdá se to tak jednoduché že? Tak mi někdo řekněte (vysvětlete), proč četnost těchto případů, nápadně kopíruje počet abstinenčních dnů bonvivánského aligátora z Vysočiny?! P.S. je nesmírným zážitkem (potěšením), vidět po dlouhé době Radka Brzobohatého (zdravím tam nahoru) v roli, které byl hoden resp. byla hodna jeho kvalit. 80% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jo, kdyby takový lék na "opravu" mozku skutečně existoval, to by teda bylo asi pěkné tóčo. Pan psycholog byl sám případ pro psychologa. Jistě by mu dobře poradil a pomohl některé věci urovnat. Ovšem, zásah vyšší moci je samozřejmě mnohem lepší. Druhou šanci prostě nedostávají lidi jenom tak. Když ji dostanou, je potřeba ji chytit za pačesy a nepustit. Jedná se tu sice o vážné téma, ale bylo to příjemné pokoukání. Jiří Strach je pro mě zárukou kvality. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Někdy se stane, že nějaký televizní film mě vyhodí ze židle. Někdy se to stane a většinou je to v koprodukci s HBO. Když se mi tohle stane s českým filmem, dlouho nad tím přemýšlím a nechápu. BrainStorm má dost poetický nápad, pan Strach ho ale natočil tak skvěle, že jsem si chvíli myslel, že koukám na celovečerní snímek. Jeho hra s filtry a snaha do jeho filmů nabouchat co nejvíce zajímavých herců mě udivuje. Klobouk dolů. BrainStorm mě opravdu moc mile překvapil. Člověk si u takových filmů občas říká, proč tak evidentně realistický film nemá v sobě alespoň kus reality. Proč by na světě nemohlo být něco…kouzelného, co by dokázalo změnit aktuální situaci? Třeba i je, jenom je třeba hledat. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

8/10 Ve srovnani s tim, co se dostane do regulerniho kina je tento cistyy TV film opravdu tezky nadstandard. Radek je super vzdy, ale jako vsichni, co za neco stoji uz neni nejmladsi, takze jeho role tomu odpovida... a podobna situace nas ceka vsechny at uz v roli opatrujicich nebo opatrovanych. Jenom vice seniorskych filmu! ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Brainstorm je filmem, který na rozdíl od většiny svých novodobých českých “kolegů“ snese přísnější hodnotící měřítka. Trojan rozjel další ze svých hereckých koncertů, stejně tak jeho herečtí kolegové, Epstein dodal bezchybný scénář a Strach to celé zaštítil svižnou režií. Nepamatuju si, kdy jsem naposledy viděl od českých tvůrců něco tak originálního a zajímavého. 85% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Jakub (Ivan Trojan) bere děti do kina Ořechovka v Praze Střešovicích. Kino je z roku 1923 a uvádí se, že je poslední svého typu v Praze. (sator)
  • Počítačová hra, kterou hraje David (Marek Galló) na notebooku, je česká „Mafia“. (MATADOR)

Reklama

Reklama