Reklama

Reklama

Lovci pokladů: Kniha tajemství

  • USA National Treasure: Book of Secrets (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Známý hledač pokladů Ben Gates, který se proslavil nalezením templářského pokladu, stojí nyní před obtížným úkolem - chce očistit jméno své rodiny. Objev ztracených stránek z deníku Lincolnova vraha Wilkese Bootha totiž vrhá špatný stín na jeho předka Thomase Gatese, kterého zmiňovaný dokument označuje za spolupachatele tohoto dávného zločinu. Ben Gates se proto s pomocí svých nejbližších - otce Patricka Gatese, matky Emily, bývalé přítelkyně Abigail a přítele Rileyho - vydává na obtížnou cestu, jejímž cílem je najít důkazy o Thomasově nevině. Z honby za pravdou se postupně stává pátrání po dalším ztraceném legendárním pokladu, po němž však prahne i Benův nový protivník Mitch Wilkinson. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (572)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Úprimne: veľmi dobre som sa bavil. Je to totiž presne to, čo od toho čakáte. Prehrávajúci Cage, halda za vlasy pritiahnutých rébusov, bizarné skrýše kľúčov k ďalším kľúčom, nejaké tie hlášky, štipka akcie a lekcie z amerických dejín. Áno, je to úplne to isté, ako jednotka, ale zároveň je to v každom ohľade o kúštik lepšie natočené (napr. automobilová naháňačka má v dvojke podstatne väčšie gule), dynamickejšie a celkovo zábavnejšie. Tretiu porciu toho istého však už nestrávim, takže šup-šup, Gatesovci, v tretej časti hurá do sveta. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Klonovaná jednotka v inom odtieni oranžovej alebo ako povedal môj priateľ: "keby nezmenili kulisy, bola by to jednotka". Pri jednotke som sa ešte príjemne odreagovala, ale druhýkrát zabité dve hodiny s takmer rovnakým obsahom, tonami amerických vlasteneckých kecov, bondovskej čiernobielosti, k posrání pozitívnych a jednoduchých hrdinov, čo neustále robia hlúpe chyby a priblblo sa tváriacich hercov, ktorí buď prehrávajú alebo vôbec nehrajú... to je už len trápna, lacná dobrodružná nuda, nuda, nuda! ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

První díl v bledě modrém. K tomu se nedá říct nic víc než, že Kniha pokladů zopakovala to, co nastolila jednička. Příběh jsem zapomněla snad ještě dřív než u předchozího filmu, ale dvě hodinky s tímhle filmem představovaly pohodový odpočinek u mírně nablblého, naivního, ale rozhodně svižného a jednoduše zábavného dobrodružství. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Pro mě lepší než jednička. Herci jsou uvolněnější, neberou to vážně (snad až na Cage, ale u něj to člověk prostě neodhadne), příběh nadlehčuje celkem povedenej humor a hodně to pozvedá super Diane Kruger s Helen Mirren, i ten Justin Bartha s Jonem Voightem jsou fajn a Cage, jak ho jen popsat, no odvádí svůj lepší výkon ve svých horších, ale přitom nadprůměrných filmech (zkráceně - je taky fajn). Jedině snad Ed Harris s Harvey Keitelem mi připadali trochu matný. Jelikož tohle nebylo nikdy víc, než jakási verze Indiana Jonese pro nejmenší, netřeba se pouštět do hlubších rozborů na téma: Příběhu, logiky, či dalších věcí, jako únos prezidenta nebo rychlé a spolehlivé hacknutí do libovolné databáze v případě potřeby. V rámci tohohle žánru nebyl příběh nejhorší a hlavně - je to zábava po celý dvě hodiny. Možná mírně nadhodnocuju, ale jedničce jsem dala 3* a tohle bylo prostě o kousek lepší. Snad proto, že přes všechny jiný blbiny tam nebyla věc jako "pomažeme ústavu citronem a dostaneme tajnou šifru". ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Zatial len toľko: A teraz si dáme Deli. Neskôr: Adventure full of action, ako to mám rád. Od tejto produkcie nečakám nič viac ani nič menej. Život mi to samozrejme nijak nezmení, ale na to má človek k dispozícií úplne iné plátnové klenoty. Toto bolo pre zábavu a relax. Tu to platí dvakrát: THX & DDs zvuk 4ever! Ps: Trevor Rabil vie neskutočne komponovať, bije sa s majstrom Zimmerom. Np. jeho Armageddon suite a Harry&Grace make peace sú kultové. Alespoň pre mňa. A to úplne stačí ;) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (31)

  • Prezident (Bruce Greenwood) povie Benovi (Nicolas Cage), že nemôže ľuďom povedať, aký zmysel mal jeho únos, a tak než Ben nájde poklad, bude obvinený z únosu prezidenta. Avšak na konci to prezident vyrieši tak, že povie, že celý incident v chodbe bola len nehoda a Ben mu len pomohol nájsť cestu von. Túto historku ale mohol povedať hneď a Benovi tak jeho ďalšie pátranie, na ktorom mu samému záležalo, podstatne zjednodušiť. (Hodnotim)
  • Helen Mirren (Emily Appleton) byla díky roli ve filmu Královna (2006) pozvána na setkání s královnou Alžbětou II., ale nemohla se zúčastnit, protože právě v Jižní Dakotě natáčela tento film. (c.tucker)
  • Protože díky prvnímu dílu herci své postavy důvěrně znali, dostali do rukou ještě nedokončený scénář, aby mohli příspět svými nápady a postřehy. (xjane)

Související novinky

Brad Pitt opět sahá po koltu

Brad Pitt opět sahá po koltu

07.02.2010

Je totiž hlavním kandidátem na ústřední roli v celovečerním filmu inspirovaném slavným westernovým seriálem Gunsmoke. Pokud nabídku přijme, na rozdíl od psance v Zabití Jesseho Jamese atd. si zahraje… (více)

Lovci (dalších dvou) pokladů

Lovci (dalších dvou) pokladů

04.02.2008

Vy už víte, o čem je tahle novinka. Lovci pokladů: Kniha tajemství sbírají stejně jako jednička rozpačité recenze některým vadí, že je to tatáž sterilita jako poprvé, jiní považují druhý díl za sice… (více)

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

06.12.2007

Je to oficiální: Nicolas Cage není čtenářem ČSFD ;-). A zjevně ani jiných médií věnujících se filmu. Jinak by s takovým entusiasmem nevyprávěl o tom, že by ochotně šel do pokračování Ghost Ridera.… (více)

Cage ryje na zahradě

Cage ryje na zahradě

25.11.2007

A proč ne? Plížení podzemními chodbami má přece natrénováno z Lovců pokladů a určitě se mu nevyhne ani v blížícím se pokračování. Jenomže ve akční komedii G-Force, která Nica opět dá dohromady s jeho… (více)

Reklama

Reklama