Reklama

Reklama

Shrekovy Vánoce

(TV film)
  • Česko Shrekoleda (více)

Vánoční stromek není to jediné, co je v téhle sváteční komedii zelené. Oblíbený hrdina se vrací, aby se pokusil objevit kouzlo Vánoc. Shrek Fioně a dětem slíbí, že prožijí svátky, na které do smrti nezapomenou. Sám ovšem musí nejdříve absolvovat "vánoční rychlokurz". Když už má pocit, že všechno je, jak má být, a že Vánoce mohou začít, objeví se ve dveřích Oslík, Kocour v botách a Perníček s bandou přátel a rodinná pohoda je ta tam. Shrekovy Vánoce, to je úžasná pohádka, jaká tu ještě nebyla! (Magic Box)

(více)

Recenze (264)

themic 

všechny recenze uživatele

Moc, moc špatný, už i Shreka zatáhli do těch věcí okolo Vánoc. Tenhle půl hodinový filmeček je naprosto o ničem, nebyl moc chytrý nápad to natočit, přesto se stalo. Možná lepší než trojka, ale tak jestli trojka byla hodně podprůměrem tak o kolik tohle může být lepší? Prostě se to nepovedlo, vivat Shrek 1 a 2:) Hodnotim to 15% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vyčítat Shrekoledě, že je komerční, je pochopitelně nonsens, protože komerční je z pochopitelných důvodů nejen celá trilogie o Shrekovi, ale prakticky kompletní produkce animačních studií zaměřených na výrobu blockbusterů. Rozdíl je spíš v tom, že původní Shrek byl provokativní, drzý a cynický, znamenal dobře cílenou parodii tradičních nasládlých disneyovek a představoval jednoduše něco originálního. U Shrekoledy je dobře znát, že sází naopak na jistotu a vykrádá celou předchozí sérii. Je prosáklá tradičním vánočním sentimentem a představuje pouhou rutinu tam, kde na začátku bylo novátorství. Celkový dojem: 40 %. ()

Reklama

PDcz 

všechny recenze uživatele

3*** ozdoby Mno, a co říci závěrem? Bylo to pro děti nebo ne? [X] Minus 1* ozdoba Bylo. Barevné, shrek, satan Klaus, strašně vtipné, násilné vsunky hitů a bohužel jsem to viděl s dabingem. [X] Minus 1* ozdoba Vážení mi prominou, ale zvracející perníček a následně vyrhnutý obsah žroucí osel. Bo zlobr klasu, krkající a v nose dloubající v domečku prdící rodinky. Je to zlobr.. milé děti. [X] A příště uvidíte shrekovelikonoce, kde si zlobr zmaluje vejce. Aneb budeme z toho třískat potencionál, až nám zbyude fraška. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Naprostá zbytečnost, u které jsem chvílemi trpěl víc než u třetího dílu. Shrek je čím dál větší blb, Oslík už je tak ukecanej, že mě z něj bolí hlava a Kocour je tak už jedinej, u kterýho se člověk občas pobaví. Celkově jsem se zasmál asi tak 3x a celou dobu jsem si řikal, proč nás musej tvůrci takhle mučit. Jestli si totiž myslej, že to ještě někomu připadá vtipný, tak jsou na omylu. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jediné co Shrek chce, je nějak přečkat zimu, aby se na jaře mohl opět rozvalit ve své bažince, a užívat teplíčka. Ale okolí (hlavně milovaná Fiona a oslík) nedají, než pořádně oslavit Vánoce. A tak i Shrek podlehne, sežene knížku Vánoce snadno a rychle, a pustí se do výzdoby domu. Ale Vánoce se za jediný den "naučit" nedají ... nebo ano ? ...Na Štědrý den, ve chvíli kdy jsem netrpělivě čekal na spuštění onoho Vánočního veselí jsem nedopatřením pustil telku, a hle - Shrek. V prvních pěti minutách jsem se Shrekem tak nějak soucítil (jeho pocity ohledně blížících se Vánoc jsou mi velmi povědomé), nicméně pak se celý film zvrtl v nechutnou taškařici, kdy se autoři do zbylých 15 minut snažili nacpat veškeré nápady ohledně Vánoc, které měli. Nicméně trvám na tom, že od prvního Shreka má celá série velmi sestupnou tendenci, a na Shrekovy jarní prázdniny, Shrekovy velikonoce a Shrekovo MDŽ se už vůbec netěším... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Když chce Shrek políbit Fionu a vyruší je Pinocchio, zní píseň „Don't Stop Believin'“ od Journey. (griph)

Reklama

Reklama