Reklama

Reklama

„Jeffa Reigerta (Paul Rudd) by si s Mojžíšem nebo dokonce s Charltonem Hestonem nikdo nespletl, přesto ale mají tihle tři něco společného. Jeff má totiž stejně jako Mojžíš a Heston za úkol představit světu desatero přikázání. Jenomže on v praštěné komedii Davida Waina „Desatero“ není právě vzorem ctnosti… Geniální moderátor téhle speciální prezentace, obklopený gigantickými replikami slavných kamenných desek, má totiž tolik práce s podváděním manželky Gretchen (Famke Janssen) a přítelkyně Liz (Jessica Alba), že se stěží dokáže vypořádat s jediným přikázáním, aniž by ho sám neporušil. Taková prodejnost je ovšem součástí šarmu téhle roztomilé, urážlivé a mnohdy rozpustilé biblické parodie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

NEJLEPŠÍ příklad toho, že opravdu nestačí vzít pár známých tváří, a nacpat je náhodně do deseti povídek s nulovou sdělovací hodnotou, ve scénáři napsaném za jeden večer, znásilňujícím desatero přikázání. Kromě prvního příběhu a soupeřících sousedů je to téměř dokonalá ukázka zla. Nejchytřejší věc, kterou lze udělat pokud si tuhle věc nějakým nedopuštěním pustíte, je vypnout ji po první povídce. V opačném případě si totiž pravděpodobně ukroutíte hlavu, když budete chtít věřit tomu, že další už špatná nebude. Překvapení! Bude a dokonce ještě horší! S přibývajícími minutami se zvyšuje i stupeň idiocie a vzhledem k faktu, že počet povídek je daný, vždycky budete vědět kolik unikátně debilního materiálu máte ještě před sebou. 15% ()

maniak.sused 

všechny recenze uživatele

Po druhom zhliadnutí musím ísť na 5 hviezdičiek. Niečo tak absurdné a uletené tu nebolo od čias Allenovho príbehu o ovci v Everything you always wanted to know about sex. Chápem, že tento druh humoru je veľmi minoritný, ale tunajšie hodnotenie je pre mňa aj tak šokom. Dokonca nesúhlasím ani s toľko proklamovanou nevyrovnanosťou príbehov. Samozrejme, že sú lepšie a horšie. Ale vyslovene slabý tam nie je a minimálne nápad majú všetky skvelý. Chlapík, žijúci zapichnutý do zeme; doktor, ktorý má rád fóry a to až po úplne morbídnu hranicu; susedia, ktorí spolu súperia, kto si v dome nazhromaždí viac CT-čiek; väzenské ,,manželstvo"; žena, vášnivo zamilovaná do drevenej bábky, atd atd... Uznávam, že to nie je film pre každého a vôbec neodsudzujem tých, ktorým tento film príde ,,divný". Ale pre pravého fajnšmekra je to skrytý poklad. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Chápu, že každý může mít svůj názor ale nechápu tak nízké hodnocení. Nic s tím ale nenadělám a tak něják přiblížím proč jsem vlastně dala 4 hvězdy. Je to hlavně proto, že se mi líbil nápad s vypravěčem(já sama takové snímky preferuji-kde se vyskytuje vypravěčská forma). Hodně mě pobavily povídky ve kterých vystupovala Winona Ryder :-D ...hned první povídka u které jsem ležela smíchy na zemi a nebyla jediná.Dle mého soudu to bylo skvělé a vtipné. Na závěr bych chtěla říct, že jsem zapřísáhlý ateista a jakékoliv žvásty o "knize knih" mě vůbec nezajímají a srovnávat nebo přikládat podobenství tomu nebudu beru to jako zábavný film, který člověka nemá pobuřovat ale pobavit(nebo se o to snaží)a jak ráda říkám nic a nikdo není dokonalý takže celkově je to takových 85%(alespoň pro mě). ()

jojoping 

všechny recenze uživatele

Desať rôznych príbehov inšpirovaných desiatimi prikázaniami by boli celkom fajn, keby boli uvádzané ako jednotlivé skeče. Väčšina z nich bola dobrá a dalo sa nich dobre zabaviť. Ako celovečerný film to ale nefungovalo. Premostenia medzi jednotlivými scénkami boli trápne a v konečnom dôsledku aj film ako celok vo mne nezachoval práve dobrý dojem. Škoda, určite sa dalo z tejto témy dostať viac. ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu mají pravdu ti, kdo říkají, že snímek nebyl zase tak moc vtipný. Na druhou stranu mě ale snad každý z těch 10 snímků něčím zaujal, někdy absurditou, jindy dobrým nápadem, poté zase zajímavým ztvárněním. Shrnul bych to tak, že jsem nevěděl co si myslet pořádně a občas sem vylétával od počítače a křičel, že to není možné...a není tohle to co skutečně tvůrci zamýšleli? Rozhodně mě to přinutilo zajímat se o ty příběhy a to je známkou alespoň něčeho. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. ledna 2007 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama