Reklama

Reklama

VOD (1)

Sportovní drama dle skutečného příběhu černošského hráče amerického fotbalu Ernie Davise, který tvrdou prací a nepřehlédnutelným talentem uskutečňuje svůj sen v době rasových problému šedesátých let dvacátého století ve Spojených státech. (JOHN.NY)

Videa (2)

Trailer

Recenze (122)

zette 

všechny recenze uživatele

Dobre natocene sportovni drama podle skutecne udalosti. Az na zaver, kdy je Davisovi zjistena leukemie, se jedna o celkem tuctovy zivotopisny film. Stejne tak rasismus v USA, v dobe povalecne je ztvarnen jako v kazdem druhem filmu. I tak pribeh muze zaujmout, stejne tak herci, rezie a fotbalove pasaze. Nijak zajimavy, presto dobry film. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Konečne prvý snímok, ktorý môžem porovnávať so Spomienkou na Titanov. Zabudnite na Invincible, to je v porovnaní s týmito dvomi snímkami len priemerný televízny film. Hlavné postavy síce nemajú takú charizmu ako Denzel Washington, Will Patton z Titanov, ale to môže byť len môj osobný názor, nakoľko Denzela Washingtona považujem za jedného z najlepších hercov. Americký futbal zbožňujem odmalička a tak hltám každú snímku, ktorá ho spracováva. Ako charakterizovať The Express a neprezradiť nič konkrétnejšie, aby som nepokazil filmový zážitok ostatným? Takže jednoducho a v krátkosti. The Express je klasickým spracovaním cesty za americkým snom, len v trochu menšom merítku ale zasa s uveriteľnejším dejom. Zároveň sa snímok pohráva s tými najkrutejšejšími hrátkami osudu s ľudskými životmi. Sleduje ako sa z malého bezstarostného chlapca prostredníctvom neuveriteľne pevnej vôle, úprimnosti a božích daností stáva hrdina a vzor pre všetkých, hrdina, ktorého sláva presiahne múry štadiónov. A toto všetko je zabalené v luxusnom technicky aj ľudsky dokonalom balíku. Čo viac si môžme priať? Len kopu ďalších podobných fantastických filmových diel... :-) ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Příběh college footballového hall-of-famera Ernie Davise, černocha v době, kdy byla rovnoprávnost stále ještě příliš teoretickým pojmem, zvlášť když jste třeba měli nastoupit na trávníku v běloskvoucím Texasu... V mnohém to připomíná taktéž rasově orientovaný REMEMBER THE TITANS. Je to celkem dojemný film, dobře zahraný, nenudivý, dobrý. ()

PDcz 

všechny recenze uživatele

3*** Dámy, pánové, neumím psát proslovy ani rozumné komentáře, natož abych objektivně hodnotil.Film mohl být hezký, mohl být i o významné osobnosti, mohl být i o sportu, kterému moc nerozumím, ale tento film obsahoval jednu pro mne zásadní věc. Docela pochybuji, že někdo tyto komentáře čte celé a proto přestanu takto trapně psát a odeberu body. [X] Minus 2** body Co obsahoval tak zásadního tento film? Tento film mne rušil od sledování tohoto filmu. Tak *censored* hudbu, s dojemným orchestrem od první půle, úplně pitomé bubny a chvilky ticha v "napětí" mne tak otravovali, že jsem dokázal oprudit i tak nenáročného diváka jako je Jíťa :-) [X] Nedávno jsem viděl zajímavou fotku. Na jedné byla noha v kopačkách a fotbalový míč s textem: NOHA, MÍČ. Na druhé byla ruka tenhle šišatej věc s textem: RUKA, VEJCE. Proč tedy "FOOTBALL" a ne "HANDEGG"?? ()

cyberhawk 

všechny recenze uživatele

Mam rad filmy podle skutecne udalosti. Mam rad sportovni filmy. Mam rad kvalitni filmy s vyborne budovanou atmosferou, prijemnou hudbou a sympatickymi herci. The Express vam nabizi vse. Pokud byste se divili tak jako ja, proc se takovy film jmenuje The Express - je to proto, ze film je natoceny podle knihy Ernie Davis: The Elmira Express od Roberta C. Gallaghera. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Číslo 44 syracuských Orangemanů bylo v roce 2005 oficiálně vyřazeno a žádné jiné číslo nemá v historii univerzitního amerického fotbalu takovou historii. Oblékali ho Jim Brown (1954-1956), Ernie Davis (1959-1961) a Floyd Little (1964-1966). (JOHN.NY)
  • Číslo 44 v "historii" univerzitního amerického fotbalu oblékal ještě jeden slavný hráč, a to Forrest Gump (Tom Hanks). (baribal)
  • Ernie Davis byl prvním Afroameričanem, který obdržel Heismanovu trofej (každoročně udělovaná trofej pro nejlepšího vysokoškolského hrače amerického fotbalu). (JOHN.NY)

Reklama

Reklama