Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vždy dokonalá Carolyn McDuffy a její sestry mají plán - chtějí vyhrát Charitativní cenu roku tím, že budou trénovat mentálně postižené atlety a připraví je na účast v regionálních sportovních hrách. Carolyn dostane na starost Pumpkina Romanoffa. Nejprve je z něho zděšená, ale záhy zjišťuje, že mladík v sobě má něco, co doposud u nikoho nepoznala: něhu, lidskost, poctivost a vnitřní čistotu, které ji hluboce citově zasáhnou. Ke zděšení svých přátel i Pumpkinovy matky, která svého syna úporně brání před celým světem, se Carolyn do svého chráněnce zamiluje. A zatímco dívčin dosavadní perfektní život se rozpadá, Pumpkin ji naučí, že to, co se zdá dokonalé, ve skutečnosti dokonalé být nemusí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

gogoroxy 

všechny recenze uživatele

Byla jsem v rozpacích z toho, že hlavní hrdinka má poměr s někým kdo je z hlediska mentální úrovně pětileté dítě. No, vlastně dlouho jsem přemýšlela co tato zvrácená myšlenka má znamenat. Je skutečně nemožné, aby duševně zaostalý jedinec mohl souzním v milostném vztahu s osobou mentálně zdravou? Je to tak perverzní otázka? Rozhodně si nemyslím, že film je parodie. A já jsem se u něj pobavila. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film má zaujímavý a silný námet. Povrchná stredoškolská kráska zahorí láskou k ľahko retardovanému chlapcovi, ktorého v rámci patronátu dostala na starosť. Občas sú k videniu zaujímavé a pôsobivé momenty. A tým končí výpočet kladov. Sú tu herecké výkony, kedy niektorí, ako napríklad Christina Ricci, či predstaviteľ hlavnej úlohy Hank Harris hrajú veľmi slušne. Naopak ich kolegovia, priatelia, spolužiaci, či rodina oscilujú od prehrávania až k trápnosti. Scény sú tiež úplne nevyrovnané, chvíľu máte pocit, že ide o komédiu, za chvíľu sa zmietame v drsnej dráme preliatej slzami, akoby každý z režisérov točil vlastný film a potom to zlepili dohromady. Tiež logickosť deja je tragická. Čisto priemerná snímka. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce co chce říká, tohle je prostě bomba! Zcela nedefinovatelný snímek, potácející se mezi komedií, dramatem a parodií, s naprosto úchvatnou Christinou Ricci. Ta holka měla ale štěstí na velké role. První půlhodinu jsem si říkal co to proboha je, pak jsem hru přijal a skvěle se bavil. V tomhle filmu není nikomu nic svaté a je to paráda. Postavy jsou zesměšňovány a zlehčovány, ale zároveň to jde hluboko na dřeň jako málokdy. Rozhodně je o čem přemýšlet, ale se i čemu zasmát. To se prostě musí vidět. 90% ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Síla... Tento film mě zajímal vpodstatě jen díky Christině Ricci, kterou mám moc rád... jako blondýna mi tu bohužel moc nesedla, ale jinak předvedla solidní herectví... Film samotný je to tedy hodně divný, po většinu času jsem měl lehce nepříjemné pocity, postupně je navozovalo téma, hudba, vývoj událostí... a asi nejvíce mě zaujala plesová scéna... celý film bych mohl označit jako "awkward". ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Úmyslně předimenzovaná pohádka, kde prakticky všichni kromě Christiny přehrávají (ta je opět dokonalá ve svém jedinečném, minimalistickém způsobu herectví). Myslím, že většina komentujících nepochopila smysl Pumpkina, kritika nesmyslnosti a nelogičnosti děje zde totiž není na místě, o něj tolik nejde, jelikož režisér uzpůsobil celé aranžmá filmu, včetně hudebního doprovodu tomu, aby zdůraznil kontrast mezi tím, co se od nás společnost očekává, a tím co je možná správné, ale nemáme koule do toho jít. Totální výsměch elitářství, výsměch rasismu, výsměch konzumu a neustálé honbě za dokonalostí. Skvělé přenesení pocitu tíže prvního kroku mimo vyšlapanou cestičku. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama