Reklama

Reklama

Život podle Dana

  • USA Dan in Real Life (více)
Trailer

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Průměrná romantická komedie/drama, o tom o čem jich je už spousta. Sice zajímaví, ale ne moc přitažliví herci to vážně neobzvláštní. Je ale pravda, že je zde pár vtipných i pár silných scén, bez kterých by to bylo o ničem. Všechno je skvěle provázané a navazuje to na sebe, ale je to bohužel i předvídatelné. Možná z tohoto snímku nejsem tak nadšena pouze kvůli hlavním aktérům, jelikož mi vážně nejsou sympatičtí, ale příběh byl ucházející. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

rodinná romantická komédia z hollywoodu - to znie ako niečo, čo by diabetici nemuseli zvládnuť; pripomenulo mi to starší film Jodie Fosterovej Home for Holiday s tým, že tuto to bolo o čosi ideálnejšie, rodina tu je celkom bezkonfliktná a bezproblémová a zarazilo ma, že carella, ktorého inak mám rád, som tu nemohol vystáť - bol to patetický hňup; binoche, ktorú nemám rád odjakživa, som tu naopak miestami toleroval, aj keď to bola "stará dobrá" binoche... čiže jediné, čo si tu človek ako ja môže pozrieť, sú tie jeho dcéry... veľmi slabé 3* ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

Neviem čím to je, ale Steva Carella som si po Brucovi všemohúcom moc moc obľúbil. Mám pocit, že mi sedí jeho herecký prejav hlavne kvôli tomu, že sa nesnaží nepretržite a prvoplánovo nasilu zaujať a predvádzať sa. Prirodzené herecké stvárnenie, ktoré je fakt veľmi milé a zároveň svojim spôsobom vtipné. Okrem tohto pozitíva sa mi samozrejme páčilo aj všetko ostatné. Na Hedgesov debut sa chystám až po tomto filme, pretože vidím, že je to chlapík na správnom mieste a jeho filmy nemienim odteraz ignorovať. Takže veľmi príjemný scenár, zaujímavá hudba atď. Nebudem tu zbytočne okolo toho kecať. Milá malá vec s veľkým srdcom. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nečekaně povedená komedie se skvělým hereckým obsazením (Dane Cook, Juliette Binoche). Snad poprvé mi nevadil ani Steve Carell. Svižné tempo dodalo filmu na lehkosti. Musím uznat, že jsem se opravdu dobře bavila. Ta rodinná atmosféra mě doslova pohltila. Až na pár drobných klišé, pohodová oddychovka. 4* ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné překvapení na začátek roku. Steve Carell si po Božském Evanovi napravuje reputaci a září v tomto rodinném dramatu s jemným humorem. Všechno to funguje a vyvolává přesně ty pocity jaké má. Možná jenom že vztahu s dcerami bylo dáno trochu míň prostoru Juliette Binoche je úžasná a Dane Cook mě čím dál víc překvapuje. Jeden z filmů, které vás v každé situaci zaručeně potěší. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Duet, se kterým vystupují Frank se svou ženou je "La ci darem la mano" z Mozartova díla Don Giovanni. Duet je scénou, kdy Don Giovanni svádí a přesvědčuje Zerlinu, aby opustila svého snoubence. (HellFire)
  • Stejný rytmický projev s kelímky, který předvádějí Danovi dcery, je o pět let později použit Becou Mitchell (Anna Kendrick) ve filmu Ladíme! (2012). (Thanoris)
  • Ústřední rodina celého filmu se jmenuje Burnsovi, stejně jako v předchozím počinu Petera Hedgese Večeře s April. (c.tucker)

Reklama

Reklama