Reklama

Reklama

Láska podle předlohy

  • USA The Jane Austen Book Club (více)
Trailer

Nic vás nepřipraví na těžkosti života tak dobře jako romány Jane Austenové. Dokonalý návod jak žít ale stále neexistuje, i když se šestice současných Američanek snaží najít jej právě v dílech slavné britské autorky z konce 18. století...
Současná Kalifornie sice Velkou Británii v době regentství příliš nepřipomíná, jsou ale věci, které se navzdory uplynulému času a geografickým rozdílům nikterak nezměnily. I dnes je láska mezi mužem a ženou jedním velkým bludištěm, i nyní je třeba chovat přátelství jako oko v hlavě, i za velkou louží a v jiném století je příliš snadné narazit na společenské rozdíly, pokrytectví a pseudomorálku, které někomu mohou zničit celý život. A jak se naučit, kterak v takové džungli přežít? Nejlépe s pomocí děl Jane Austenové. Proto se také šestice Američanek pravidelně schází nad Rozumem a citem, Pýchou a předsudkem a dalšími romány a společně se pokoušejí četbou dvě stě a více let starých knih pochopit, co že to vlastně znamená život. A že jejich vlastní životní peripetie mnohdy připomínají osudy hrdinek Austenové? Asi to nebude náhoda. Pozoruhodné romantické drama natočila scenáristka a režisérka Robin Swicordová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

bogomira 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem čekal něco mnohem horšího a proto jsem potěšenej a veskrze pozitivně naladěnej. Jasně, že je to spíš pro holky, ale není to tak nezajímavý ani pro chlapy, koneckonců hraje tu Maria Bello...V životě jsem nečet Jane Austen a chvílema to vadilo, ale bavilo mě to i tak. Takže kdo máte rád hodně příběhů v jednom filmu, nenechte se zblbnout tradičně kreténským českým názvem a s chutí do toho. ()

Scylla 

všechny recenze uživatele

Tahle romantika mě nepřekvapila a ničím neoslovila. Zabodoval u mě jen (jako vždy skvělý) sympaťák Hugh Dancy jako nadšený fanoušek science fiction Grigg, při jehož sledování jsem měla neustálé nutkání do děje zasáhnout a chudáka zachránit ze spárů nechápavého osazenstva čtenářského kroužku ... :D Neberte mě špatně, film není z nejhorších, ale očividně nejsem cílové publikum. Větší část filmu mě vyloženě nudila a závěr... ten vyváží jen pořádná porce hardcore sci-fi ... ()

Reklama

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem spolek slepic (bože to jsem ale sexista, netolerantní, upřímný?) a jednoho metráka, co si budou štěbetat o knihách autorky, kterou osobně nikdy číst nebudu. Všem dámám se ale musím omluvit, protože každý jednotlivý charakter byl skvělý. Hlavní ale i řada vedlejších postav byli velice zajímavé (vrcholem je bezesporu neskutečně, ale šíleně sexy Emily Blunt s tím svým mikádem), nejvíce mě však zaujal příběh mezi Marií Bello a Hughem Dancym. Konec je trochu kýč a stavění Austinové na piedestál, ale přiznání se Marie Bello, že ji zaujalo sci-fi tuto nediversifikaci vyvažuje (narážka na etnické třenice v současném Hollywoodu haha). A ačkoliv mám pro komentář "Subjektiva" pochopení, tentokrát odpouštím a jelikož jsem nečekaně bavil, musím jít s hodnocením nahoru. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Režisérka Robin Swicord je podepsaná pod několika zajímavými scénáři, tuhle austenovskou látku rozhodně nezkazila, nicméně ve finále byl tenhle šálek připravený v trochu jiném kávovaru, než bych si představoval. Výsledek tak zapadne do škatulky filmů, které vámi projdou a neublíží, ale ani nijak nepohladí. Představa čtenářského klubu je fajn, moje oblíbené Emily Blunt a Maggie Grace zrovna tak, jen to absolutní křečovité nasazení inteligentních, kultivovaných, sexy a módních čtenářek a čtenářů je až krapet moc zaoceánské. ()

brumbrum odpad!

všechny recenze uživatele

Asi takto: komplet sracka. Hned na uvod jedna lezba, statny pohreb psa zeny karieristky, nefungujuce manzelstvo, nefungujuci milenci - kazdy chce osukat kazdeho, ale stihaju to len tak-tak, lebo im furt zvonia mobily a bezia dakam do prdele. Nedalo sa to proste dopozerat. Mozno aj preto, ze sme pred tym dopozerali Housata (1979) a ten rozdiel v psychologii je proste nestravitelny - jeden film ma dusu, vnori cloveka do bezne vsednych dni lasku hladajucich mladych, mozaiky ludskych dusi a emocii: bez nervackej hudby, bez shitovych strihov, bez lezieb. A ten druhy presne naopak. Jasna sracka za nula. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Je možné se všimnout, že v jedné ze scén místo Maggie Grace přistává v růžové kombinéze muž. (mottty)
  • Kathy Baker byla původně obsazena do role Prudiiny matky Sky, ale později dostala roli svobodomyslné Bernadette. (Morien)
  • Každý herec byl požádán, aby si přečetl dané knihy, o nichž se ve filmu diskutuje. (Morien)

Reklama

Reklama