Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rose Lorkowská (Amy Adams – Kouzelná romance) bývala na střední škole kapitánkou roztleskávaček a randila s hvězdou týmu. Teď je jí přes třicet, je svobodná matka a pracuje jako uklízečka. Její sestra Norah (Emily Blunt – Ďábel nosí Pradu) ještě stále žije s jejich otcem Joem (Alan Arkin – Malá miss Sunshine). Ten je obchodník, který se celý život neúspěšně snaží vyvinout návody na rychlé zbohatnutí. Rose touží po tom, aby její syn chodil do lepší školy a finanční nesnáze se rozhodne vyřešit po svém. Přemluví Norah, aby se s ní pustila do zvláštního druhu podnikání – budou uklížet na místech zločinů. Než se nadějí, jsou obě dívky až po krk ve vraždách, sebevraždách a dalších “špinavých” situacích. Jak ale postupují po žebříčku své drsné profese, začínají pociťovat respekt jedna k druhé a vzniká mezi nimi důvěra a blízkost, po nichž vždycky toužily. Díky tomu, že společně vybudovaly tuto svéráznou živnost, poznávají Rose a Norah i radosti a strasti bezvýhradné loajality a vytvářejí přitom lepší budoucnost pro celou rodinu Lorkowských. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (125)

castor 

všechny recenze uživatele

Když nějaký tvůrce uloví takovou sesterskou dvojici, má z poloviny vyhráno. Není divu, že Amy Adams dostává jednu zajímavou hereckou nabídku za druhou a že Emily Blunt plynule přešla od nenáročné produkce (romance/komedie) k silným látkám. Kdysi společně v tomhle nezávislém kusu uklízeli svinčík poté, co si někdo v křesle prostřelil hlavu nebo jednoduše navždy odešel a prozradil to až zápach rozkládajícího se těla o několik dní později. Jedna je svobodnou matkou, která rozhodně nepokračuje v oslnivých „výsledcích“ ze střední školy, kdy měla vysněného boyfrienda i šéfovala roztleskávačkám, druhá se tak nějak hledá, práce jí úplně nevoní a stále bydlí u otce. Svérázná živnost je zase pěkně stmelí. Výsledek je lehce úsměvný, lehce dramatický, lehce ze života. Postavy jsou uvěřitelné, mají co říct, dokonce je i rádi vyslechneme. Nadhodnocené, ale čtyři hvězdy. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film si pozornosť zaslúži. Tu sa streli moje najväčšie lásky. Emily Blunt a Amy Adams. Príbeh slobodnej matky, ktorá sa živí upratovaním, samozrejme nie je to len o tom, pretože v príbehu sa vyskytuje niekoľko postáv, predovšetkým členov rodiny ako je mladšia problémová sestra, syn, ktorý je učiteľmi nepochopený, alebo ľahko podivínsky otec. Takže jednoduchý životný príbeh stojí predovšetkým na postavách, ktorým uveríte prakticky čokoľvek. Zmena zamestnania na upratovanie po vraždách či samovraždách je len takou malou čerešničkou na torte. Film nie je originálny, ale je ľudský. Príbehy postáv sú naozaj ľahko uveriteľné, pretože presne toto sa naozaj deje, nie je to prikrášlené, jednoducho film Sunshine Cleaning dokáže popísať život presne taký aký je. Emily Blunt je moja obľúbená herečka a zbožňujem ju predovšetkým za jej protichodné role, je jednoducho úžasná v každej úlohe a rovnako tak zvyšok hercov. Našiel by sa tam celý rad vecí, kvôli ktorým by sa film dal vychváliť do nebies, ale myslím, že moje hodnotenie bude názornejšie. ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjemné nezávislé drama, které nepřináší do hry nic nového, ale soundtrack je fajn, obsazení vynikající a příběh poutavý. Navíc po shlédnutí se dostanete do vybraného klubu těch, co viděli dobrý herecký výkon od Stevea Zahna:-) Velmi příjemná civilní stylizace, ale kameraman umí vykouzli i hezké atmosférické momentky a trochu těch lidských emocí pro každého. Rose má těžký život, dítě na krku a hluboko do kapsy, tak začne uklízet místa činu, není to žádný med, ale placené to špatně není... 70% ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Jarní úklid je velice zajímavé dílo, kterému jsem avšak nepřišel na chuť. Děj takřka jen o problémech ve vztazích v rodině, které se zlepšují díky společné práci mi přišel o ničem. Opravdu zvláštní, místy až uspávající film ve skrytu duše v sobě ukrývá dojemnou přirozenost, ale označení komedie bych opravdu neřekl. Dávám 35%. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Notisky na přebalu dvd zase jednou nelhaly a snímek tak skutečně pochází ze stejné (většinově) produkce jako MALÁ MISS SUNSHINE, dávat ale snímek do stejných intencí by bylo zavádějící. Kromě klíčového slova SUNSHINE, které tuzemský distributor vtipně překřtil v rámci názvu na JARNÍ ÚKLID s.r.o., nemají totiž oba filmy mnoho společného, ač by se podle traileru mohlo zdát, že právě opak je pravdou. Rodinné trampoty sice zůstávají, stejně jako Alan Arkin v roli vynalézavého dědy, dále je už ale film spíše dramatem a daleko méně komedií. Prostředí, ve kterém se látka realizuje je skutečně nestandardní (úklid na "místech činu"), obvyklé peripetie jsou řešeny s důrazem na životní přirozenost (žádné urputné happyendy) a neselhává ani herecké obsazení, kterému dominuje sympatická Amy Adamsová (překvapivě ukáže i něco ze svých půvabů). Nemám důvod nedoporučit. 80% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Amy Adams si zahrála přítelkyni Johna Krasinskiho v seriálu Kancl (od r. 2005), zatímco Emily Blunt je jeho přítelkyní ve skutečném životě. (hellstruck)

Reklama

Reklama