Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý pár je během své romantické cesty motorovou loďkou zaskočen bouří. A ke všemu se jim pokazil motor. Jsou tedy nuceni strávit noc na odlehlém bezlidném nemile vypadajícím místě. Když najdou opuštěný dům, ve kterém se můžou schovat před deštěm, zjistí že přece jen tu nejsou sami. Skupina brutálních vrahů se rozhodla pobavit na jejich účet. Ale mladý pár se nehodlá vzdát bez boje. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (298)

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Jo tenhle horor mě fakt hodně bavil. Výbornej exploitation do prdele! Manželský pár terorizován partičkou tří vidláků. Kdo by řekl že hlavní hrdinka bude ochránkyně manžela. Hlavní hrdinka se mi hodně líbila. Herečka Nadia Farès to zahrála velmi dobře. Partička buranů jsou tady vážně odporný, špinaví, hnusný a nechutný. Skvělej konec filmu, pomsta hlavní hrdinky byla vážně dobrá. Atmosféra ve filmu je hustá, depresivní a špinavá. Výborná hudba a skvělý gore. Film jak má bejt. Režisér Jamie Blanks natočil solidní film. Skvělý, napínavý hororový exploitation thriller. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Začiatok je pomerne obohraný. Párik postarších zaľúbencov sa vyberie na výlet, pokazí sa im čln a tak sú nútení hľadať útočisko na neďalekej nevábne vyzerajúcej farme. O chvíľu nastúpia na scénu burani a môže začať hixplo. A to teda vynikajúce. Nemyslím tým len krvavé scény, oveľa viac ma bavil psychologický tlak, tá dusnota, ktorá srší z danej nepríjemnej situácie, keď burani postupne začínajú nahlodávať svoje obete. Išlo to tak ďaleko, až ma prepadla nepríjemná myšlienka, že ako dobre, že sedím doma v obývačke a nemusím dýchať ten smrad čo tí nešťastníci. Potom sa to trocha zvrtne, keď žienka-umelkyňa zrazu nadobudne zabijácke inštinkty a prerobí stodolu na štýl Sám doma, ale všetko je odpustené perfektným záverom, kde došlo aj na slušný masakrík. Môžem len odporučiť. 80/100 ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor. Má dobrý príbeh, ktorého základ už bol použitý mnohokrát, čo vidno zo začiatku, ale v tomto prípade si tvorcovia nevybrali typický priebeh tohto typu príbehu, ale zvolili si vlastný, čo samozrejme znamená nepredvídateľnosť toho, čo bude nasledovať a to je určite veľká výhoda. Zabití tu je málo, ale aspoń sú kvalitné, hlavne prvá pasca ma dosť zaujala. Herecké výkony sú až moc dobré, teda aspoń v rámci žánru a to hlavní hrdinovia, aj záporáci, ktorí sú dosť nepríjemní a tak som aspoń po dlhej dobe zase videl záporákov, ktorým som prial drsnú smrť. Ale veľmi mi vadí zabitie malého klokana, to si tvorcovia vážne mohli odpustiť, aj tak to pre film vôbec nie je dôležité. Celý film pôsobí kvalitným dojmom, takže si myslím, že by mal baviť aj tých, ktorí horory moc radi nemajú, aj ked´ vlastne ani neviem, či je to horor, pretože skôr pôsobí ako thriller. Objektívna kvalita filmu- 65%, film sa páči mne na 72%. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

páreček manželů se vydá rybařit a protože pán, ač právník, nebude patřit zrovna mezi nejbystřejší (a nejstatečnější, což bych mu ještě odpustila..), ocitnou se na ostrově, na farmě, která patří taťkovi úchylákovi a jeho dvěma synáčkům podobného ražení.. kdopak se asi dočká dalšího rána? a já se budu znovu opakovat, že je to všechno stejný, stejný, stejný.. neni to šokantní - je to trapný, neni to strašidelný - je to nudný.. a ta proměna paninky v macgyvera (jak tu již bylo vtipně zmíněno) a její proslov o rozlíceném psovi.. páni.. tak to bylo na potrhání se smíchy.. což asi nebylo záměrem... ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Překvapivá bomba. Řekli byste si - vidláci na ostrově, co terorizujou manželskej pár, to je nuda. Omyl. Jamie Blanks potvrzuje, že i tohle schéma lze pořád natočit takovým stylem, že se u závěrečný řežby divákovi vloudí na tvář úsměv zadostiučinění. Výborně vystupňovanej děj od zoufalství po chladný přemýšlení až k brutální akci, a k tomu hrdinové, jakým je po dlouhý době zase radost fandit (vivat Nadia Fares, už v Purpurových řekách stála za to a tady je to perfektní prototyp akční hrdinky v tom nejlepším slova smyslu). I hudební doprovod - směsice dunivejch basů a podobně - podporuje už tak skvělou atmosféru. Míra brutalitky je přesně akorát, aby nepůsobila samoúčelně, no tvůrci si dali záležet i zde, takže se dočkáte par skutečnejch lahůdek (ten konec!). Asi takhle nějak by se dal charakterizovat "nářez." S klidným srdcem doporučuju, obzvlášť těm frustrovaným ze samejch uřvanejch adolescentů či amatérskejch nuďáren. 80% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Při natáčení snímku bylo v Austrálii zrovna období sucha, tak ve většině scén bylo později deštivé počasí doděláno počítačem. (Chatterer)
  • Scénárista Everett De Roche měl napsaný scénář již před třiceti lety, ale kvůli násilným scénám měl problém sehnat sponzory. (Chatterer)
  • Natáčanie filmu trvalo len 24 dní. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama