Reklama

Reklama

Ledová smrt

  • Česko Ledová kořist (více)
Trailer

Partia snowboardistov sa vyberie za pôžitkami do vysokohorskej oblasti. Po zranení jedného z nich sú nútení vyhľadať pomoc - a jediným útočiskom sa zdá byť horská chata v jednej z dolín. Tá je opustená a bez funkčného telefónu, zato s poriadnou zásobou alkoholu a množstvom prázdnych izieb. Niekto alebo niečo sa však v chate predsa len ukrýva. A prvú obeť delí od smrti iba krátky okamih. Kratší ako švihnutie horolozeckým krompáčom... (Nick Tow)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Film točenej pro mě. Parta relativně sympatických přátel mířících do neobydlené horské oblasti za zimními radovánkami. Klasicky se něco pokazí a tak musí vzít zavděk přenocováním na opuštěné zimní chatě. Ano, je to předvídatelné až to bolí. Ale pro mě je zimní horor něco podobného fantasy s draky pro Ravenhorna. Makes me horny... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Výborná atmosferická řežba, která mě slušně přikovala do křesla. Sice je vidět nezkušenost režiséra, který občas hloupě zachybuje a nechá postavy občas udělat nějakou tu kardinální píčovinu, ale herci jsou narozdíl od těch amerických puberťáků značně sympatičtí, až mě jich bylo i líto :) Příběh jak to u slasherů bývá není nijak složitý, tady prostě fungují ty nádherné hory, všude sníh, psychopat s krumpáčem a dost slušný lekačky na slasher teda. Do prdele s Krvavým Valentýnem :) Těšim se na dvojku, příjemné překvapení. 80%. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Po velkém zklamání s Temnými lesy z norské produkce jsem dal chlapcům z Norska ještě jednu šanci a hleďme, co v nich je. Seveřani, ošlehaní sněhem a větrem si jak jinak vybrali natočit tenhle snímek v nádherné zasněžené horské krajině. Tento opravdu mrazivý horor mi trošku připomíná Collectora, ale troufám si říct, že tohle je o třídu lepší. Nejen, že se nám dostane lekaček a krve, ale narozdíl od Collectora je nám to naservírováno věrohodně a dokonce se nám na konci dostane i jakéhosi vysvětlení, byť jen asi na 3 vteřinovém prostoru filmu, ale i tak jsem docela překvapeně zíral. Škoda toho poměrně slabšího scénáře a několika do očí bijících chyb. Ale i tak si myslím, že je tohle docela milé překvapení s opravdu vydařenou kamerou a hudbou a 4 hvězdičky jasně zasloužené. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to neni špatnej film. Pořád se to drží nad příčkou dnešních amerických brutal horrorů, ale ve filmu jsou obsaženy typický a dnes už i zbytečný prvky typu "vražednej a sakra rychlej průchod před kamerou" což už je zkrátka až moc velký klišé, je na čase pochopit, že to dávno nefunguje. Kamera byla perfektní a neustále v pohybu a to já mám rád. Hudba je místy skvělá, ale rázem je sražená na dno histerickou melodií takže se stává trochu rušivym elementem. Určitě by se z toho dalo vymáčknout mnohem víc, ale na 90 minut strachu a napětí to stačí bohatě. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

MFF KV .. Scénář: Thomas Moldestad, Roar Uthaug, Martin Sundland .. Ultramoderní look s důrazem na ostré zvuky, agresivní hudbu, skvělou kamerovou kompozici a rychle stříhaný obraz. A k tomu tisíckrát recyklovaný scénář o vraždění na opuštěné chatě.. Na první pohled nic pro mě, jenže audiovizuální odér (navíc ve zrekonstruovaném kině Čas!), důraz na humor a cit pro postavy rozhodně udělal své. Je to prostě dobré, což je ve Varech ehm za dobře. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Hotel, v ktorom sa film odohráva, v skutočnosti nesie názov Hotel Leirvassbu. Jeho adresa je 2687 Bøverdalen, Nórsko. (BoredKid)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v nórskom pohorí Jotunheimen a trvalo od 17. januára 2006 do 4. marca 2006. (MikaelSVK)
  • Keď Jannicke (Ingrid Bolsø Berdal) ide skontrolovať Ingunn (Viktoria Winge), dvere do izby sa otvárajú smerom von. Keď sa Jannicke vracia s Morten (Rolf Kristian Larsen) a Mikal (Endre Martin Midtstigen), dvere sa otvoria dovnútra. (misterz)

Související novinky

Svensk Filmindustri mění vedení

Svensk Filmindustri mění vedení

24.04.2014

Michael Fleischer, generální ředitel SF Film v Dánsku, a Guttorm Peterson, SF Norge v Norsku, ohlásili po více než deseti letech své působnosti ve Svensk Filmindustri svůj odchod. Fleischer u… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno