Reklama

Reklama

Brilantní plán

  • Velká Británie Flawless (více)
Trailer

On měl plán, ona zase motiv... Londýn, počátek 60. let. Laura Quinnová je zaměstnaná u společnosti London Diamond Corporation, zabývající se obchodem s diamanty. Schopná a inteligentní manažerka je však v prostředí, v němž dominují muži, opakovaně přehlížena při obsazování vedoucích funkcí, které dostávají její často méně schopní mužští kolegové. A Její trpělivost je pomalu u konce. Když se seznámí s nočním uklízečem Hobbsem, který by si rád obstaral poněkud štědřejší penzi, společně vymyslí plán na krádež několika cenných diamantů. Vykutálený pan Hobbs však s Laurou nehraje se zcela otevřenými kartami... Britský režisér Michael Radford natočil promyšlený kriminální thriller s několika překvapivými dějovými zvraty. Ústřední dvojici lupičů ztvárnili Demi Mooreová a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Po tolika skvělých recenzích jsem čekal možná příliš moc a byl jsem překvapený, že zápletka nebyla nikterak složitá - u dobrého detektivního filmu musíte až do poslední chvíle váhat, jak byl zločin proveden. Tady jsem měl, bohužel, docela rychle jasno. Nepřidala tomu ani značně vedlejší role Michaela Cainea, Demi Moore pro změnu v té své příliš neexcelovala, pochválím ale režiséra, protože natočil komorně a velice rozvláčně (nikoli však plytce) námět, ze kterého by jiní udělali prequel k Dannyho parťákům :-) 60% ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Velmi velmi velmi příjemné překvapení a krásný film!! Poctivá filmařina z tohodle nenápadného snímku vyloženě sálá a nemá slabého místa. Tohle je FILM s velkým F, jehož cílem je pobavit i filmové fajnšmekry, kteří si rádi od intelektuálních hlubokých psychologických snímků odskočí k velmi kvalitní zábavě. Snímek nemá slabého místa a vyloženě pohltí. Hlavní herecká dvojice je výborně obsazena a i zbytek hereckého ansáblu je velmi přesvědčivý. Nemá smysl hodnotit technické zpracování snímku, protože nemá chybu. Velmi mne překvapila filmová muzika, protože je vynikající, nenápadná a překvapivě i dosti elektronická, byť se děj odehrává ve 20. letech minulého století, ovšem parádně sedne jako prdel na hrnec. Snímek nelze nedoporučit! ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Späť ku koreňom. V jednoduchosti je krása. Jednoduché, ale účinné. Podobné vety musel mať scenárista polepené všade okolo seba, keď písal tento elegantne prefíkaný príbeh so záhadou, na ktorú by boli krátky aj Poirot s Holmesom. Žiadne triky, efekty, hollywoodsky štýl. Len jednoduchá, úderná zlodejská kriminálka s pútavými hereckými výkonmi. Herecký výstup Michaela Cainea je veľmi hravý a ťažko napodobiteľný a vždy sa pri ňom cítim veľmi príjemne, v tomto prípade to nebolo výnimkou. Neveril som, že to niekedy napíšem, ale sledovanie filmu však nespochybniteľne spríjemnila aj prítomnosť Demi Moore. Podľa mňa to bolo to najlepšie, čo zo seba doteraz vo svojej hereckej kariére vydala. Nechýba tajomná atmosféra, správne načasované zvraty, ale zaručená spokojnosť však prišla až s elegantným zavŕšením. Film má pomerne flegmatické tempo a vlastné pravidlá, ktorým som sa ja úplne poddal. 85%. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Plán to nebyl brilantní, ale skoro briliantní, i když pointu jsem vytušila poměrně brzy (co naděláte, my bystré hlavy :-) Háček je v tom, že ostatek filmu se táhne pomalu jak vozík Michaela Cainea a Demi Moore, byť se snaží (a ani se u toho nemusí svlékat) prostě není dost charismatická herečka na to, aby ho sama utáhla. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Flawless je skvělý film, který táhne parádní ústřední dvojice. Zatímco Demi zde zajišťuje šarm a krásu (ano, i po čtyřicítce má pořád co nabídnout), Michael Caine zde obstarává ten těžší úkol - je totiž tahounem tohoto filmu. I když se zpočátku zdá, že to je příběh, kde hlavní roli hraje právě Demi, není to tak. Vše záleží na Caineově charakteru a na tom, jak mu uvěříte a nakolik se s ním ztotožníte. Na tomhle filmu se mi líbilo prakticky vše - atmosféra 60. let, plán na loupež i to závěrečné (logické, přesně pasující) vysvětlení. Plný počet ale dát nemůžu, protože mi občas přišlo, že Demiina postava se ze všeho dostává nějak (až moc) lehce. Ale jinak nemám co vytknout. 80 %. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama