Reklama

Reklama

Brilantní plán

  • Velká Británie Flawless (více)
Trailer

On měl plán, ona zase motiv... Londýn, počátek 60. let. Laura Quinnová je zaměstnaná u společnosti London Diamond Corporation, zabývající se obchodem s diamanty. Schopná a inteligentní manažerka je však v prostředí, v němž dominují muži, opakovaně přehlížena při obsazování vedoucích funkcí, které dostávají její často méně schopní mužští kolegové. A Její trpělivost je pomalu u konce. Když se seznámí s nočním uklízečem Hobbsem, který by si rád obstaral poněkud štědřejší penzi, společně vymyslí plán na krádež několika cenných diamantů. Vykutálený pan Hobbs však s Laurou nehraje se zcela otevřenými kartami... Britský režisér Michael Radford natočil promyšlený kriminální thriller s několika překvapivými dějovými zvraty. Ústřední dvojici lupičů ztvárnili Demi Mooreová a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Malý a nenápadný film, který musí v našich končinách zapadnout ve vysílání do tak pozdní hodiny, že o něm stejně skoro nikdo není. Bylo by nefér stěžovat si tu na známý fakt, že naše televize jakýkoliv slušnější/zajímavější/málo známý film zasunou do takových vysílacích časů, že mám chuť dojet do Práglu a nakopat jim zadky. Bohužel se to nevyhlo ani Brilantnímu plánu, který by si zasloužil pozornost daleko větší a to hned z několika důvodů. 1) Děj filmu funguje a nezadrhává se. Film neztrácí tempo a nabízí i dokonce několik napínavých momentů. Možná zde nejde o krádež "lupičů gentlemanů" jak to známe z Dannyho parťáků, ovšem to neznamená, že by byla o něco méně působivá. 2) Herecké obsazení bere dech. Všemu vévodí Michael Caine s výrazem hráče pokeru, následuje Demi Moore, která je podle mého názoru čím starší, tím lepší. Lambert Wilson je zajímavý, ale nejlepší třešnička na závěr je bezpochyby Nathaniel Parker. Opravdu bych ho chtěla vidět v nějaké velké dramatické roli, protože i tak jsem ho v každé jeho scéně hypnotizovala pohledem. Film má opravdu své tempo, ale pokud to přijmete, nebudete po jeho skončení nespokojení. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Průměrné kriminální drama o jedné naplánované loupeži, kterou pozvedává především Demi Moore a Michael Caine. Jinak by to nestálo ani za hřích. Příběhově to tu totiž nenabízí nic nového a tak většinu času sledujete něco, co dobře znáte. Jediné scénáristické překvapení je pak v závěru filmu. Ten totiž alespoň trošku rozvíří stojaté vody samotného děje. ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Naškrobená stará panna, workoholička a přesto sexy svůdná, to je Demi Moore v tomto herecky skvěle obsazeném kriminálním snímku. Pohodovka o jednom neuloupitelném a přesto uloupeném pokladu. Trochu mě mrzí ten konec. Jak to všechno mohl sám dostat dolů? Vždyť by tam strávil půl dne. No nějak to holt skončit muselo. Ale za shlédnutí to stojí. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Plán to nebyl brilantní, ale skoro briliantní, i když pointu jsem vytušila poměrně brzy (co naděláte, my bystré hlavy :-) Háček je v tom, že ostatek filmu se táhne pomalu jak vozík Michaela Cainea a Demi Moore, byť se snaží (a ani se u toho nemusí svlékat) prostě není dost charismatická herečka na to, aby ho sama utáhla. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Je až k nevíře, kolik dobrých filmů tu zeje v obyčejných 70% a přitom by si zasloužily o mnoho víc. Už jste jistě viděli spoustu filmů na téma: Vykradneme banku, zlatnictví, kasino, kteroukoliv organizaci, ale ještě jste jistě neviděli, když se do něčeho takového pustí starý uklízeč před důchodem a zhrzená workoholička, kterou chtějí vyhodit a kterou jako jedinou ženu ve firmě přehlížejí. Během noci se ze střeženého sejfu ztratí 2 tuny (možná byla chyba v titulkách, i mě to přijde moc) diamantů a stejně jako Demi Moore i divák si láme hlavu, jak to sakra ten chromý Michael Caine udělal, aniž by ho zachytily kamery. Jeden z mála filmů, ve kterém nakonec nejde o peníze. Naprostá chuťovka. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama