Reklama

Reklama

Brilantní plán

  • Velká Británie Flawless (více)
Trailer

On měl plán, ona zase motiv... Londýn, počátek 60. let. Laura Quinnová je zaměstnaná u společnosti London Diamond Corporation, zabývající se obchodem s diamanty. Schopná a inteligentní manažerka je však v prostředí, v němž dominují muži, opakovaně přehlížena při obsazování vedoucích funkcí, které dostávají její často méně schopní mužští kolegové. A Její trpělivost je pomalu u konce. Když se seznámí s nočním uklízečem Hobbsem, který by si rád obstaral poněkud štědřejší penzi, společně vymyslí plán na krádež několika cenných diamantů. Vykutálený pan Hobbs však s Laurou nehraje se zcela otevřenými kartami... Britský režisér Michael Radford natočil promyšlený kriminální thriller s několika překvapivými dějovými zvraty. Ústřední dvojici lupičů ztvárnili Demi Mooreová a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

erased 

všechny recenze uživatele

Další Podraz, navíc po dlouhé době s výborným obsazením, to já můžu. Nekonečné variace na to samé mi v tomto případě ani při nejmenším nevadí, ale jednu věc, která do nich nepatří je kázání. Tím hůř, když tak dělá zbytečně pateticky, nepřesvědčivě a celkově prostě hloupě. Samotný titulní brilantní plán není vůbec špatný, i když má do bezchybnosti daleko, rozuzlení však vrhá na jinak velmi sympatické herce špatný stín. Například šarmantní Lambert Wilson. Hned jeho první výstup zaujme, ale závěrečné odhalení doslova ruinuje jeho image schopného a nekompromisního vyšetřovatele. A stejné je to i se zbytkem postav a vlastně i s celým filmem. Skoro celý film jsem se dobře bavil, někdy víc, někdy míň, ojediněle dokonce film působil jako nepovedená parodie, konec ale zpackal co mohl. ()

xavierr13 

všechny recenze uživatele

Režisér Michael Radford natočil premyslený kriminálni thriller o lúpeži diamantov, zasadený do Londýna šesdesiatých rokov 20 storočia. Demi Moore ztvárnila americkú manažérku firmy London Diamond Corporation. Tá sa spriatelí s upratovačom (Michael Caine), ktorý zanedlho odchádza do dôchodku a chce si obstarat trošičku štedrejšú penziu. Spoločně vymyslia plán na krádež niekoľko drahocenných diamantov, a uvedú tak do pohybu zvrat pozoruhodných udaľostí, ktoré v tomto rýchlom vyprávanom, štýlovom filme rozvíri stáce vody celej Európy. ()

Reklama

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Velice hezky udělaný film, těžko něco nového vymyslet ve vyloupení buď banky, nebo tady z londýnského centra, kde je soustředěno největší množství diamantů na světě. Tady zajímavé tím, že se jich "beze stopy" ztratilo najednou takové obrovské množství. Demi role naprosto sedí, její křečovitost je tu dokonce předností. Takže ta i ta mumie na začátku je namaskovaná Demi??? ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Poměrně netradiční film o loupeži, jehož děj vám rozhodně nebude ukradený. Ve scénáři sice spatřuji několik děr, ale těm bych nekladl takový důraz. Zvláště když beru v potaz, že se jedná o zábavný počin, ačkoliv se z velké většiny odehrává pouze v jednom prostředí (resp. budově), kde vystupuje velice málo postav. Ty jsou však díky tomuto minimalismu vykresleny velmi dobře, což podporuje jejich vcelku pochopitelné motivace. Ocenil bych dále kostýmy, atmosféru a dobře zvolené období. Hlavním tahounem filmu je rozhodně My Cocaine; Můra překvapila; no a oko samozřejmě potěší i těch pár záběrů na Natalii. ;-) ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Je až k nevíře, kolik dobrých filmů tu zeje v obyčejných 70% a přitom by si zasloužily o mnoho víc. Už jste jistě viděli spoustu filmů na téma: Vykradneme banku, zlatnictví, kasino, kteroukoliv organizaci, ale ještě jste jistě neviděli, když se do něčeho takového pustí starý uklízeč před důchodem a zhrzená workoholička, kterou chtějí vyhodit a kterou jako jedinou ženu ve firmě přehlížejí. Během noci se ze střeženého sejfu ztratí 2 tuny (možná byla chyba v titulkách, i mě to přijde moc) diamantů a stejně jako Demi Moore i divák si láme hlavu, jak to sakra ten chromý Michael Caine udělal, aniž by ho zachytily kamery. Jeden z mála filmů, ve kterém nakonec nejde o peníze. Naprostá chuťovka. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama