Reklama

Reklama

Brilantní plán

  • Velká Británie Flawless (více)
Trailer

On měl plán, ona zase motiv... Londýn, počátek 60. let. Laura Quinnová je zaměstnaná u společnosti London Diamond Corporation, zabývající se obchodem s diamanty. Schopná a inteligentní manažerka je však v prostředí, v němž dominují muži, opakovaně přehlížena při obsazování vedoucích funkcí, které dostávají její často méně schopní mužští kolegové. A Její trpělivost je pomalu u konce. Když se seznámí s nočním uklízečem Hobbsem, který by si rád obstaral poněkud štědřejší penzi, společně vymyslí plán na krádež několika cenných diamantů. Vykutálený pan Hobbs však s Laurou nehraje se zcela otevřenými kartami... Britský režisér Michael Radford natočil promyšlený kriminální thriller s několika překvapivými dějovými zvraty. Ústřední dvojici lupičů ztvárnili Demi Mooreová a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

gogo76 

všechny recenze uživatele

M.Caine dozrieva ako víno. Je radosť pozerať sa ako si herectvo užíva a rozdáva svoje dlhoročné herecké skúsenosti. Výborný a hlavne napínavý film o chytrom zlodejovi, ktorému nejde o peniaze. Hlavný tromf tohto filmu je v tom, ako dlho dokáže diváka držať v napätí a hlavne zvedavosti. Divák rovnako ako D. Moore vypleští oči a čuduje sa, ako sa mu len podarilo ukradnúť také množstvo diamantov, keď pred krádežou spomenul, že si naberie iba toľko, koľko vojde do termosky... Pomsta je sladká, rovnako ako veta: "Tam vonku je pozoruhodný svet. Budete dávať alebo brať?"... 80%. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Demi Moore a Michael Caine žiaria v tejto pôsobivej krimi dráme o krádeži diamantov. Filmov s podobným námetom tu bolo veľa (najnovšie komédia Mad Money) avšak Flawless rieši aj komplikovanejšie otázky. Diskrimináciu žien, polemiku o tom, že niekedy môže aj zlý skutok pomôcť dobrej veci atď. Všetko je navyše podfarbené precíznou réžiou a solidnými hereckými výkonmi. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Průměrné kriminální drama o jedné naplánované loupeži, kterou pozvedává především Demi Moore a Michael Caine. Jinak by to nestálo ani za hřích. Příběhově to tu totiž nenabízí nic nového a tak většinu času sledujete něco, co dobře znáte. Jediné scénáristické překvapení je pak v závěru filmu. Ten totiž alespoň trošku rozvíří stojaté vody samotného děje. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Je ta Demi tak stará, nebo jí make-up nelichotil? Každopádně na můj vkus hraje dobře. M. Caine jako vždy báječně. A nepřevezl jenom firmu, ale i mně, což není až tak podivuhodné, protože jsem docela naivní. Já mu to s tou termoskou jasně zbaštila. Ale že se mu ten fígl povedl! Povedl se i film, pěkně natočeno, stopáž 100 minut rychle uteče, určitě lepší nadprůměr, i když žádný velký zázrak. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal, zda udělit tomuto filmu 4 hvězdičky. Nakonec dávám 3, ale je to skutečně těsně. Je to určitě zajímavý film, ale až tak promyšlené to zase není. Podobně "dokonalých" loupeží už bylo natočeno několik a i když je tahle přece jen trošku jiná, nějak výrazně z řady nevybočuje. Hodně se mi líbila role kterou ztvárnil M.Caine, D.Moore je spíše průměrná. Především je škoda, že je tu i pár nelogičností. Například kolikrát by se asi musel údržbář s vozíkem otočit, aby celou tu hromadu diamantů z trezoru odvezl ? Plán to je brilantní, film však úplně vybroušený diamant bohužel není. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama