Reklama

Reklama

Brilantní plán

  • Velká Británie Flawless (více)
Trailer

On měl plán, ona zase motiv... Londýn, počátek 60. let. Laura Quinnová je zaměstnaná u společnosti London Diamond Corporation, zabývající se obchodem s diamanty. Schopná a inteligentní manažerka je však v prostředí, v němž dominují muži, opakovaně přehlížena při obsazování vedoucích funkcí, které dostávají její často méně schopní mužští kolegové. A Její trpělivost je pomalu u konce. Když se seznámí s nočním uklízečem Hobbsem, který by si rád obstaral poněkud štědřejší penzi, společně vymyslí plán na krádež několika cenných diamantů. Vykutálený pan Hobbs však s Laurou nehraje se zcela otevřenými kartami... Britský režisér Michael Radford natočil promyšlený kriminální thriller s několika překvapivými dějovými zvraty. Ústřední dvojici lupičů ztvárnili Demi Mooreová a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

uiu 

všechny recenze uživatele

Je až k nevíře, kolik dobrých filmů tu zeje v obyčejných 70% a přitom by si zasloužily o mnoho víc. Už jste jistě viděli spoustu filmů na téma: Vykradneme banku, zlatnictví, kasino, kteroukoliv organizaci, ale ještě jste jistě neviděli, když se do něčeho takového pustí starý uklízeč před důchodem a zhrzená workoholička, kterou chtějí vyhodit a kterou jako jedinou ženu ve firmě přehlížejí. Během noci se ze střeženého sejfu ztratí 2 tuny (možná byla chyba v titulkách, i mě to přijde moc) diamantů a stejně jako Demi Moore i divák si láme hlavu, jak to sakra ten chromý Michael Caine udělal, aniž by ho zachytily kamery. Jeden z mála filmů, ve kterém nakonec nejde o peníze. Naprostá chuťovka. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Poměrně netradiční film o loupeži, jehož děj vám rozhodně nebude ukradený. Ve scénáři sice spatřuji několik děr, ale těm bych nekladl takový důraz. Zvláště když beru v potaz, že se jedná o zábavný počin, ačkoliv se z velké většiny odehrává pouze v jednom prostředí (resp. budově), kde vystupuje velice málo postav. Ty jsou však díky tomuto minimalismu vykresleny velmi dobře, což podporuje jejich vcelku pochopitelné motivace. Ocenil bych dále kostýmy, atmosféru a dobře zvolené období. Hlavním tahounem filmu je rozhodně My Cocaine; Můra překvapila; no a oko samozřejmě potěší i těch pár záběrů na Natalii. ;-) ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Švýcaři používají jeho tep k seřízení svých hodinek." A já používám Brilantní plán k občasnému zlepšení své nálady. Není to sice žádná geniální loupežničina, ale zato poměrně vytrvale blafuje a to mě baví. Zejména ve chvíli, kdy se světové zásoby diamantů vypařily a management se jedinečně pokouší nepanikařit. A jestli skutečně trvá 40 let utratit 100,000.000 liber, tak už bych s tím měl začít, abych se v důchodu neztrhal. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak copak máme na vozíku..? Dva mopy, kýbl s vodou, okenu, Cif, sáčky do koše, Hvězda Afriky o váze 530,2 karátů.. Po Harry Brownovi další lahůdkový film, kde životem ošlehaný muž penzijního věku musí eliminovat erektilní dysfunkci a hluboké kapsy svou prohnanou čiperností. Radfordovi se podařil nekonformní retro heist, co se ku prospěchu věci šine jak postarší uklízeč a přitom nezapomíná na napětí, jemný humor a eleganci. Svou výrazovou cudností pak ze všeho nejvíc připomíná ženu, co se po milování zakryje až k bradě, ale vy jste přitom už všechno dávno viděli.. Škoda těch pár otazníků (logistická náročnost loupeže, nesoulad činu s motivací či nelétavá muška jenom zlatá), kvůli kterým na konci vyprchalo absolutní nadšení. Diamanty nejsou věčné, to Michael Caine.. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása, ale....Že by to dokázal sfouknout sám a "přemístit" dvě tuny diamantů je nesmysl. Kdyby se spokojili třeba s něčím, byl bych mnohem lépe naladěný. Ale i tak se na to pěkně koukalo. A přesto, že tam nebyli super vychytávky a honičky a střílečky, tak si snímek napětí v pohodě udrží. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama