Reklama

Reklama

Brilantní plán

  • Velká Británie Flawless (více)
Trailer

On měl plán, ona zase motiv... Londýn, počátek 60. let. Laura Quinnová je zaměstnaná u společnosti London Diamond Corporation, zabývající se obchodem s diamanty. Schopná a inteligentní manažerka je však v prostředí, v němž dominují muži, opakovaně přehlížena při obsazování vedoucích funkcí, které dostávají její často méně schopní mužští kolegové. A Její trpělivost je pomalu u konce. Když se seznámí s nočním uklízečem Hobbsem, který by si rád obstaral poněkud štědřejší penzi, společně vymyslí plán na krádež několika cenných diamantů. Vykutálený pan Hobbs však s Laurou nehraje se zcela otevřenými kartami... Britský režisér Michael Radford natočil promyšlený kriminální thriller s několika překvapivými dějovými zvraty. Ústřední dvojici lupičů ztvárnili Demi Mooreová a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Flawless... Bez vady... Žena bez vady, diamanty bez vady, zločin bez vady. Jistě by šlo rozjímat nad tím, jak přiléhavě byl zvolen název tohoto filmu. Ale to bych mohl zapomenout, že tenhle film tak docela bez vady není. Standardní jakž takž vkusná vykrádačka byla totiž vylepšena o genderovou agitaci. Jistě, ženy se leckdy prosazují obtížněji, nicméně zde působí takové sdělení jak pěst na oko, protože tady jde jen o to, ukázat jistou skupinu chlapů jako šovinistická prasata a předhodit hlavní hrdince dobrý důvod k zločinu stylem "už už aby ho měla". Hlavně aby holka měla divákovy sympatie, to je pro tvůrce to podstatné. A když už se hovoří o špatné situaci žen, proč nevložit alespoň jednu dvě věty o nebohých černoších a neokolonialismu? A sociální otázka - samozřejmě v zásadní roli - nám přináší skvělý motiv pana Hobbse. Oblíbené přirovnání o postavách šustících papírem zase jednou našlo své cíle - zneuznaná schopná žena, sexističtí manažeři a i nešťatník Hobbs - to jsou oni. Film končí sladkobolnou dojímačkou, což je u díla o loupeži sice nečekané, ale nijak příjemné. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Na první pohled průměrný film s nic moc věhlasným hereckým obsazením (promiňte M. Caine) a s tuctovým příběhem o 'bankovní' loupeži. Tento film však překvapí ve všech směrech a M. Caine i D. Moore hrají skvěle. Opět se potvrzuje, že dobrý režisér nepotřebuje k vytvoření zajímavého filmu hromadu mrtvol, stříkající krev, střelbu apod. Když se to sejde, pak je výskledek prostě skvělý... ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Michael Caine, Demi Moore a Lambert Wilson mi dokázali zpříjemnit nedělní večer, všichni byli ve svých rolích uvěřitelní, zábavní, moc dobře se mi na ně koukalo.. Krádež diamantů skvělá a to rozuzlení, o co ve skutečnosti šlo a jak to dopadlo, zajímavé.. K tomu nutno dodat, že i ten hudební podmaz stál za to, u mě spokojenost.. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Diamanty jsou věčné, stejně jako filmy o nich. Zejména v poslední době je toto téma opět hojně živeno, za sebe navíc můžu říct, že většina "diamantových" filmů, jež jsem v poslední době viděl, nebyla vůbec špatná. Proto jsem rád, že ani Flawless tuto soukromou "tradici" nijak nepoškodil, možná právě naopak. Demi Moore je v šedesátých letech, době nadvlády mužů, první ženská manažerka největší diamantové firmy světa London Diamond Corporation. Změna v její úspěšné kariéře však znamená že se sitace obrací, a ona se tak ocitá na opačné straně barikády této korporace. Flawless zdobí propracovaný a napínavý děj, ve kterém samotný divák dlouhou dobu neví, na čem je, což dokáži vždy u filmu ocenit. Herecké duo Demi Moore - Michael Caine spolupracuje více neí dobře a i když dostává prostor spíše první jmenovaná, oba si užijí velkou a dobře zahranou roli. Režisér Michael Radford sice sem tam klopýtá a náročná detektivní zápletka mu uniká mezi rukama, ale není to zdaleka nic hrozného. Vytvořil tak napínavý, detektivní příběh, postavený na zajímavém příběhu, za což jeho "dítko" zasluhuje čtyři hvězdy. ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Velmi velmi velmi příjemné překvapení a krásný film!! Poctivá filmařina z tohodle nenápadného snímku vyloženě sálá a nemá slabého místa. Tohle je FILM s velkým F, jehož cílem je pobavit i filmové fajnšmekry, kteří si rádi od intelektuálních hlubokých psychologických snímků odskočí k velmi kvalitní zábavě. Snímek nemá slabého místa a vyloženě pohltí. Hlavní herecká dvojice je výborně obsazena a i zbytek hereckého ansáblu je velmi přesvědčivý. Nemá smysl hodnotit technické zpracování snímku, protože nemá chybu. Velmi mne překvapila filmová muzika, protože je vynikající, nenápadná a překvapivě i dosti elektronická, byť se děj odehrává ve 20. letech minulého století, ovšem parádně sedne jako prdel na hrnec. Snímek nelze nedoporučit! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama