Reklama

Reklama

Vlkodav z kmene Šedých psů

  • Česko Vlkodav z rodu Šedých psů (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Vesnice Šedých psů byla pobita temným přisluhovačem Zhadobou, jenž se snažil vzkřísit bohyni Morannu. Ten den měli všichni Šedí psi zemřít, jeden však přežil - syn statného kováře Mezhamira. Ten je prodán do otroctví, aby nadosmrti pracoval v diamantových dolech. Osudem otroka je v dolech zemřít. Chlapec vyroste, přijme jméno Vlkodav a vymaní se z područí otrokářů vybojováním své svobody. Vlkodav započne svou pouť, při které jako první otrok hodlá změnit svůj osud a pomstít vyhlazení své rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

liskam 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako Barbar Conan. Tzn. klasická vykrádačka...:-) Ale stále jsem byl v pohodě. Po první bitvě s vládcem rádoby hradu, běhání/skákání na hořících lávkách, zachránění sličné děvy a starého slepce, který vidí do budoucnosti, pomaličku polehoučku čuchám pěknou zradu. Ve chvíli, kdy se před hlavním hrdinou zjevil osvícený mistr Yoda "v ženské podobě" a vypustil z úst opravdovou oduševnělou perlu, málem jsem se rozesmál. Jenže pak jsem si všiml naprostého unikátu... hlavní hrdina má androida se kterým mluví a který vypadá jako netopýr.., já jsem to ale prokoukl, je to R2-D2!! Pak se ukázal Lord Imperátor a mně bylo jasné kdo je hlavní hrdina doopravdy! Je to mladý Obi van Kenobi na zkušené v CCCP. A přátelé, to jsme teprve ve 24 minutě filmu...:-)) budu opravdu rád, když tuhle sračku dokoukám, a když jí dám alespoň dvě sluncata... 27 Minuta.. Končím! Zjistil jsem totiž, že Lord Imperátor není Lord Imperátor, je to Sauron! Dávám jedno slunce za to, že na tuhle věc jen tak nezapomenu...- ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Ono to bylo o něco lepší než moje hodnocení,ale...,když už se rusáci taky nebojej velkých produkcí a maj tam tydlecty nádherný reálie tak snad sáhnu do vlastní (a to že bohatý) mytologie. No kde je starej dobrej Čurila Plenkovič,Ilja Muromec,nebo co třeba hodit Slovo o Pluku Igorově? To jen tak namátkou.Neprudilo mě ani tak že film byl vlastně směska všech možných počítačových her a jiných fantasy co znám,ale ta ubohá prvoplánovost,aby měl divák pocit,že tuhle story vlastně zná,ale teď trochu po našem,mě tedy poněkud otrávila. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela prijemny rusky prekvapeni. Fim sice od zacatku zacne tezce pripominat Conana, ale nastesti se pak dej ubira jinym smerem a Conana to pak vykrada jen misty. Takze pribeh je docela zajimavej, neni nouze o spoustu souboju a zaverecny masakralni finale, ale proste mi prislo, ze film nemuze chytnout tu spravnou sviznost, vzdy, kdyz uz to vypada, ze nejaky uvodni seznamovani je za nama a pride akce a film se rozjede, za chvily uz je zase jizde konec a film jen tak pomalu plyne kupredu. Ne ze by film nekdy zacal nudit, to ne a zajimavej je vlastne furt, ale proste to neni dostatecne dynamicky natoceny. Jinak co se tyce triku, ono tu zas tak moc trikovejch zaberu neni, jen par kouzel a zaverecnej zaporak, coz je jedine dobre, ale i tak triky nejsou z nejhorsich. Horsi uz to je s filmem jako celkem, ten misty vypada fakt dost lacine. Co se tyce hercu, bojovnici sice vypadaj jak bojovnici, vesnicani jak vesnicani, hlavni hrdina je zjizvenej super borec a hlavnimu zaporakovi neni videt do xichtu a pusobi dojmem, ze by si to moh na ferovku rozdat s King Kongem, jenze co to je platny, kdyz naprosta vetsina hercu hraje naprosto priserne a misty to dost rusi. Ale kdyz jeste pripoctu docela obstojnou hudbu, sem tam pekne krvavej zaber a ze podobnejch drsnejch fantasy neni moc, tak ty 4* dam. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Co přidat ke kladům. Předně film jsem si pustil skoro o půlnoci s tím, že se jen mrknu jak to vypadá a podívám se někdy příště. A zůstal jsem u toho sedět až do konce a dokonce jsem neusnul. Co dělá film lepším je pár věcí - opravdu výborná hudba, podařená výprava a celková neučesanost a nekorektnost. Tak například kde uvidíte miminko prostřelené šípem. Brrr. Navíc obsazení se celkem povedlo, především hlavní geroj působil velmi gerojsky a princezna princeznovsky. Taky zasazení do slovanských reálií mi sedlo. Problém je ale ani ne v příběhu jako takovém, spíš ve stylu vyprávění. Děj se odvíjí příliš překotně a zkratkovitě, i přes slušnou délku se moc nerozvinou charaktery a pár dějových odboček je vyloženě zbytečných. Postavy se často chovají přísně nelogicky (např. ta cesta přes bažiny) a dost trablů se řeší tak trochu deus ex machina. Triky jsou slušné, ale hlavně ten finálový boj působí dost chaoticky. Vyčíst se dá taky místy moc okaté vykrádání Barbara Conana a LOTRa. Celkově jde ovšem o velmi solidní slovanskou dobrodružnou fantasy, která dokazuje, že evropská fantasy nemusí dopadnout jen jako velmi nepodařený Zaklínač. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Škoda umělého natahování a hlavně té asi poslední půlhodiny, kde se to deus ex machina jen hemžilo, nebýt toho, dávaly by se mi ty 4* s čistším svědomím. Na druhou stranu oceňuji originální podobu antagonisty, hudbu, celkově příjemnou atmosféru (jasně, je to veskrze naivní až hrůza, ale s tím jsem počítala) a zejména toho überroztomilého kaloně. Čumáček všech čumáčků, asi chci tohle zvířátko plyšové. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • K tomuto filmu existuje i PC hra, jmenuje se „Requital“. (jackie7)
  • Exteriéry byly kompletně natáčeny na Slovensku. (Arakasi)
  • Vlkodav z kmene šedých psů je uváděn jako druhý nejdražší post-sovětský ruský film. Oficiálně se mluví o rozpočtu 10 milionů dolarů, některé zdroje však tvrdí, že uvedená částka je pouze polovinou skutečného rozpočtu. (Rodriguez)

Reklama

Reklama