Reklama

Reklama

Vlkodav z kmene Šedých psů

  • Česko Vlkodav z rodu Šedých psů (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Vesnice Šedých psů byla pobita temným přisluhovačem Zhadobou, jenž se snažil vzkřísit bohyni Morannu. Ten den měli všichni Šedí psi zemřít, jeden však přežil - syn statného kováře Mezhamira. Ten je prodán do otroctví, aby nadosmrti pracoval v diamantových dolech. Osudem otroka je v dolech zemřít. Chlapec vyroste, přijme jméno Vlkodav a vymaní se z područí otrokářů vybojováním své svobody. Vlkodav započne svou pouť, při které jako první otrok hodlá změnit svůj osud a pomstít vyhlazení své rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Aj Rusi chcú dokázať, že vedia točiť dobrodružné fantasy. To, že zvládajú ostatné žánre, hádam písať nemusím. Nemožno im uprieť snahu, kvalitná výprava, obrovský rozpočet, celkom dobre obsadené postavy, vrátane charizmatického hlavného predstaviteľa, pekné exteriéry a slušná hudba. To všetko je fajn, ale keď raz príbeh pokrivkáva, film nezachráni ani megarozpočet. Úvod skutočne vykráda Barbara Conana a dej, ktorý plynie ďalej, akokeby za každú cenu vyhľadával príležitosť ukázať, že Rusi zvládajú aj súboje, ktorých je tu dosť, ale pripadali mi také nemastné-neslané. Inšpirácia LOTR-om je zjavná. Ak by som mal objektívne hodnotiť, tak LOTR, ktorému ako top-fantasy dávam päť diskov, tak tento malý ruský klon, nemôže získať viac ako 50-60%. Nadržiavať mu len preto, že má slovanský look, asi nie je fér. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Málo propracovaný příběh, ze solidního základu se mohla natočit vynikající epická fantasy. Místo toho mě iritovaly ty laciné a špatně nasazené paruky mužských herců, snaha o napětí byla bezúčelná, u mě to prostě nezafungovalo. Mimo začátku ovšem. Místo popkornu jsem si ke sledování vzala můj oblíbený jogurt s piškotky a to jsem neměla dělat ... okolnostmi jsem byla nucena sklopit oči se snahou soustředit se na žaludek a zhluboka dýchat. Některé části filmu byly ale fajn. Třeba město Galirad, zapojení slovanské mytologie, kouzel, příjemné vysokohorské výhledy, Rybnikovova hudba a celková syrovost vyprávění s neustálou pachutí krve a smrti. Neměla bych zapomenout ani na netopýřího mazlíka, který neváhal nasadit vlastní zdraví, aby ochránil páníška. Jinak za hodně peněz, málo muziky, škoda. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Conan ani Lotr to neni, i když hodně motivů z filmu, potažmo trilogie to má, ale i tak se jedná o fakt dobrý nelacině působící fantasy s nádhernejma scenériema jak vystřižených z právě zmiňovaný trilogie, slušnejma trikama, parádní hudbou, i když rozhodně né tak výjimečnou jako měl LOTR a nebo Conan a s dostatečně drsným dějem aby to nepůsobilo jako pohádka a zároveň poutavým a netrapným, aby to dokázalo zaujmout i na ty 2 hodiny. Krom toho herecký zastoupení se víc než povedlo, hlavní postava neni žádnej ruskej Ivánek, ale správnej drsňák a princezna díky Oksaně Akinshina je moc pěkná a příjemná. Jediný co mi tak trošku scházelo byly nějaký velkolepější scény, ale na to že se nejedná o megalomanskou USA produkci je to fakt nádhera. a docela osvěžení na poli fantasy v poslední době. Při druhý projekci sem se bavil snad ještě víc, druhá polovina je přímo skvělá a já musim dát 5* ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Ruskou produkci nijak zvlášť nesleduji, a tak jsem byl zvědav jak se popasují s mým oblíbeným fantasy žánrem. Byl jsem celkem příjemně překvapen. Vlkodav je takový příjemný mix tradičních fantasy motivů a takových těch "východních" - jako třeba zapojení božstev atd. Už od začátku to má skvělou atmosféru a parádní tempo, které nepolevuje. Hlavní hrdina je celkem sympaťák, hlavní hrdinka je pěkná a u netopýra se mi nechtělo věřit že je digitální. Triky jsou vzhledem k rozpočtu na velmi dobré, pokud nepočítám závěr. Rozhodně musím vyzdvihnout scénu kde Vlkodav uteče z těch dolů - ta je opravdu výborná a navíc je podkreslena nádhernou hudbou. Finále mi ale přišlo trochu překombinované, i když bylo víceméně vyvrholením všeho co se odehrálo předtím. Prostě toho bylo trochu moc a chvílema to bylo skutečné digitální peklo, ale to je jen pár minut, které nemohou zkazit příznivý dojem ze zbytku této příjemné ruské fantasy. /viděno na DVD: 80% a 4*/ ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Škoda umělého natahování a hlavně té asi poslední půlhodiny, kde se to deus ex machina jen hemžilo, nebýt toho, dávaly by se mi ty 4* s čistším svědomím. Na druhou stranu oceňuji originální podobu antagonisty, hudbu, celkově příjemnou atmosféru (jasně, je to veskrze naivní až hrůza, ale s tím jsem počítala) a zejména toho überroztomilého kaloně. Čumáček všech čumáčků, asi chci tohle zvířátko plyšové. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • K tomuto filmu existuje i PC hra, jmenuje se „Requital“. (jackie7)
  • Vlkodav z kmene šedých psů je uváděn jako druhý nejdražší post-sovětský ruský film. Oficiálně se mluví o rozpočtu 10 milionů dolarů, některé zdroje však tvrdí, že uvedená částka je pouze polovinou skutečného rozpočtu. (Rodriguez)
  • Exteriéry byly kompletně natáčeny na Slovensku. (Arakasi)

Reklama

Reklama