Reklama

Reklama

Vlkodav z kmene Šedých psů

  • Česko Vlkodav z rodu Šedých psů (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Vesnice Šedých psů byla pobita temným přisluhovačem Zhadobou, jenž se snažil vzkřísit bohyni Morannu. Ten den měli všichni Šedí psi zemřít, jeden však přežil - syn statného kováře Mezhamira. Ten je prodán do otroctví, aby nadosmrti pracoval v diamantových dolech. Osudem otroka je v dolech zemřít. Chlapec vyroste, přijme jméno Vlkodav a vymaní se z područí otrokářů vybojováním své svobody. Vlkodav započne svou pouť, při které jako první otrok hodlá změnit svůj osud a pomstít vyhlazení své rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (284)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jedno je určite isté. Ruská kinematografia sa v poslednom desaťročí opäť našla. Toto je jeden z príkladov. Síce z umeleckej stránky nie ten najlepší, ale technickou stránkou určite. Film vám pripomenie staré ruské rozprávkové eposy ako napr. ILJA MUROMEC alebo knižnú zbierku KRÁSA NEVÍDANÁ. Je však vo viacerých prípadoch zdĺhavý a to celok kazí. Zopár tých skvelých bojových či trikových scén už snímok nezachráni. Škoda, mohla to byť veľmi dôstojná konkurencia západným fantasy snímkam. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela prijemny rusky prekvapeni. Fim sice od zacatku zacne tezce pripominat Conana, ale nastesti se pak dej ubira jinym smerem a Conana to pak vykrada jen misty. Takze pribeh je docela zajimavej, neni nouze o spoustu souboju a zaverecny masakralni finale, ale proste mi prislo, ze film nemuze chytnout tu spravnou sviznost, vzdy, kdyz uz to vypada, ze nejaky uvodni seznamovani je za nama a pride akce a film se rozjede, za chvily uz je zase jizde konec a film jen tak pomalu plyne kupredu. Ne ze by film nekdy zacal nudit, to ne a zajimavej je vlastne furt, ale proste to neni dostatecne dynamicky natoceny. Jinak co se tyce triku, ono tu zas tak moc trikovejch zaberu neni, jen par kouzel a zaverecnej zaporak, coz je jedine dobre, ale i tak triky nejsou z nejhorsich. Horsi uz to je s filmem jako celkem, ten misty vypada fakt dost lacine. Co se tyce hercu, bojovnici sice vypadaj jak bojovnici, vesnicani jak vesnicani, hlavni hrdina je zjizvenej super borec a hlavnimu zaporakovi neni videt do xichtu a pusobi dojmem, ze by si to moh na ferovku rozdat s King Kongem, jenze co to je platny, kdyz naprosta vetsina hercu hraje naprosto priserne a misty to dost rusi. Ale kdyz jeste pripoctu docela obstojnou hudbu, sem tam pekne krvavej zaber a ze podobnejch drsnejch fantasy neni moc, tak ty 4* dam. ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

Žánr fantasy byl sice na začátku tisíciletí silně nakopnutý Pánem Prstenů,ale poslední dobou jeho pověst upadá a utápí se v nedomrlých pohádkách cílících čistě na děti,jako jsou Letopisy Narnie nebo Zlatý kompas.Hollywood zkrátka obstojně zabil žánr,ze kterého mohl při troše snahy ždímat peníze ještě dlouhá léta.Jeho fanoušci tak musí obracet zrak do Evropy,kde poslední dobou vznikají sice levnější,zato ale správně nekompromisní a zdařilé kousky,které svou špinavou a drsnou atmosférou dávají fandům naději na lepší zítřky.Po výborném Solomonu Kaneovi jsem narazil na další podobný případ,který nám darovali naši ruští bratři.Vlkodav trpí značnou řadou neduhů,často vykrádá co může a jeho do znační míry nezvládnuté finále trochu brzdí mé nadšení z něj,pořád z něj ale čiší obrovské nadšení a především má takový správný,řekl bych zaklínačovský,feeling,kde je místo na procházení nádhernou krajinou,návštěvy středověkých měst i na brutální souboje a bitvy.K tomu má charismatického hlavního hrdinu,který v podobných filmech znamená půl úspěchu a až překvapivě zdařilé efekty,které občas trochu haprují,ale ve výsledku si zaslouží velkou pochvalu.Už zmiňované finále sice film hodně sráží a srovnání s nejlepšími fantasy kousky neunese,ale v tomto případě budu rád schovívavý a přihodím čtvrtou hvězdičku k dobru.Za tu upřímnou a sympatickou snahu. 75 % ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby Celosvetovo $21,494,150║ No tak Rusi opäť milo prekvapujú, hoci natočili taký mix Barbara Conana a Pána prsteňov ale prečo nie, príbeh upúta od samotného začiatku, aj keď som sa ľakol toho neprehľadného strihu pri prvej krvavej pomste Vlkodava ale potom už všetko šlapalo v tom najlepšom svetle, film ovplíva krásnym vizuálom, slušnými trikmi a dobrým hereckým obsadeným. Spolu s Faunovým labyrintom najlepšia Fantasy za posledné roky! ...a ten netopier bolo príjemný milý bonus na vrch. /95%/ ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Blue, to bylo na hovno. Naprosto typická představa "drsného" fantasy světa v očích dvanáctiletého nadšence. Tvrdý nemluvný hrdina se srdcem na tom nejlepším možném místě, uřvaná hysterka, vetchý staroba, který je více než se zdá, proradný zrádce, platonická láska, krvavé bitky. Klišé nad klišé. Když SPOILER Volkodav stál s největšim hajzlem na okraji propasti a ten mu, přestože se mu na poslední chvíli hlavní hrdina snažil pomoct, vrazil meč do břicha, čekal jsem, že alespoň řekne "Co si ty krávo čekal od zákonně zlý postavy?" KONEC SPOILERU. Prostě na pytel. Jediné co za něco stojí jsou svižně natočené souboje a krásné přírodní reálie. Holt drsná fantasy nemůže být černobílá, což tahle je. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • Vlkodav z kmene šedých psů je uváděn jako druhý nejdražší post-sovětský ruský film. Oficiálně se mluví o rozpočtu 10 milionů dolarů, některé zdroje však tvrdí, že uvedená částka je pouze polovinou skutečného rozpočtu. (Rodriguez)
  • Exteriéry byly kompletně natáčeny na Slovensku. (Arakasi)
  • Snímek byl natočen na motivy fantasy série "Volkodav" od ruské spisovatelky Marie Semyonové. (ČSFD)

Reklama

Reklama