Reklama

Reklama

Vlkodav z kmene Šedých psů

  • Česko Vlkodav z rodu Šedých psů (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Vesnice Šedých psů byla pobita temným přisluhovačem Zhadobou, jenž se snažil vzkřísit bohyni Morannu. Ten den měli všichni Šedí psi zemřít, jeden však přežil - syn statného kováře Mezhamira. Ten je prodán do otroctví, aby nadosmrti pracoval v diamantových dolech. Osudem otroka je v dolech zemřít. Chlapec vyroste, přijme jméno Vlkodav a vymaní se z područí otrokářů vybojováním své svobody. Vlkodav započne svou pouť, při které jako první otrok hodlá změnit svůj osud a pomstít vyhlazení své rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Neurážející ruské fantásko, které se velice příjemně otírá o slovanskou mytologii a sice okatě, ale účinně mixuje to nejlepší ze všech těch Conanů, Pánů prstenů a jiných provařených věcí. Škoda, že je Vlkodav táááák dlouhý a místy táááák nudný i směšný. Například monstrózní finále, které si hraje na velkolepou epiku, ale není jí bych oželel úplně. Škoda, že nevznikl seriál - mohl by být možná lepší než Zaklínač (na něhož jsem si při sledování taky nejednou vzpomněl). ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Moc brutální s aložité pro děti a moc zdlouhavé a pohádkové pro dospělé. Nicméně všem fantasy fanouškům tenhle film vřele doporučuji :). To co se mi líbilo byla správná "fantasy" atmosféra - plná mlhy a takové té až vikingské surovosti a syrovosti. Další velké plus je určitě hudba. To co mi ale moc nesedlo byla rozvleklost, sice ne v pravém slova smyslu, protože se tam "něco" dělo téměř pořád, ale ne všechny vedlejší děje byly dotažené do konce- takže tam byly dá se říct zbytečně a film jenom prodlužovaly- takže to už ke konci bylo na mě trochu moc dlouhé. Potom akční scény- naprosto nepřehledné, takže člověk může jen odhadovat- co se tam vlastně děje. Ale jinak celkem dobrý koukatelný film i když si ho asi znovu nepustím. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý historický fantasy film z ruskej produkcie. Má celkom dobrý príbeh o bojovníkovi, synovi kováča, ktorý v detstve prišiel o oboch rodičov, keď jeho dedinu prepadla a vyvraždila skupina zabijakov, pričom iba chlapcovi sa podarilo prežiť. V dospelosti túži nájsť toho, kto má jeho rodičov na svedomí a na cestách sa dostane až do temného mesta, ktoré postihla kliatba a tu prijme úlohu spolu s družinou sprevádzať princeznú k jej budúcemu manželovi. No stále sa čoraz viac približuje aj k svojmu úhlavnému nepriateľovi, ktorý ale nie je skutočný človek a má v pláne oživiť starodávnu bohyňu. Spracovanie je na tom dobre, po vydarenom úvode, ktorý síce je prevzatý z Barbara Conana, no aj tak ma bavil ma ale sklamal rýchly skok v čase, očakával som zobrazenie dlhšieho časového úseku, ktorý by aspoň naznačil život v otroctve hlavnej postavy, jeho vypracovanie na bojovníka a podobne, čo sa nestalo, miesto toho sa už v nasledujúcom úseku hlavný hrdina mstí jednému z dvojice úhlavných nepriateľov, ale ani toto nie je zlé a aj potom sa na to dá pozerať, aj keď sa nejedná o nič výnimočné, pretože dlhší čas tomu chýba dynamika a nevie sa to výraznejšie pohnúť z miesta. Ale aj toto sa našťastie zmení a keď už družina s hlavným hrdinom a princeznou vyrazí na cestu, už si ma to získalo a hlavne je to väčšinu času čím ďalej lepšie, nájde sa tu viacero výborných scén, alebo zaujímavo podaných situácií a aj keď ten úplný záver mi až tak dobre nesadol, mám z toho dobré pocity. Akcie je tu pomerne dosť a väčšina síce nie je zlá, ale ani ničím výnimočná. Súboje na meče mi prišli len čisto priemerné a to po všetkých stránkach, takže svoj účel to v tomto žánri splní, no nie je to nič, čo by mohlo výraznejšie zaujať. Ale chválim výbornú scénu s hmlou, tá sa vydarila. Oceňujem, že žáner fantasy je tu ideálne podaný, celkovo nemusím, keď je cítiť z každého záberu s množstvom kúziel, tvorov a podobne, aj tu sa nájde dostatočné množstvo fantasy prvkov, ale nie je to zbytočné prehnané a je to správne dávkované, takže s tým nemám väčší problém. Herecké obsadenie je na tom dobre, hlavný hrdina síce mohol byť zvolený aj o trochu lepšie, ale aj tento ma bavil, k tomu výborná Oksana Akinšina v úlohe princeznej, tá si ma získala a viacero slušných vedľajších postáv, len hlavný záporák mohol byť ešte o niečo lepší. Réžia a technická stránka sú vydarené, kvalitný vizuál, slušné triky, veľmi dobré prostredie a výprava, už by to chcelo doladiť len pár detailov, ako napríklad strih v súbojoch. A poteší aj celkom dobréá hudba. Žáner fantasy v americkom prevedení moc nemusím, aj tie najslávnejšie filmy mi väčšinou prídu len prinajlepšom priemerné, ale aj napriek tomu, že aj tu je stále plno vecí, ktoré by sa dali vylepšiť, nebudem si zbytočne sťažovať, tento ruský predstaviť žánru sa mi páčil. 74% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Co přidat ke kladům. Předně film jsem si pustil skoro o půlnoci s tím, že se jen mrknu jak to vypadá a podívám se někdy příště. A zůstal jsem u toho sedět až do konce a dokonce jsem neusnul. Co dělá film lepším je pár věcí - opravdu výborná hudba, podařená výprava a celková neučesanost a nekorektnost. Tak například kde uvidíte miminko prostřelené šípem. Brrr. Navíc obsazení se celkem povedlo, především hlavní geroj působil velmi gerojsky a princezna princeznovsky. Taky zasazení do slovanských reálií mi sedlo. Problém je ale ani ne v příběhu jako takovém, spíš ve stylu vyprávění. Děj se odvíjí příliš překotně a zkratkovitě, i přes slušnou délku se moc nerozvinou charaktery a pár dějových odboček je vyloženě zbytečných. Postavy se často chovají přísně nelogicky (např. ta cesta přes bažiny) a dost trablů se řeší tak trochu deus ex machina. Triky jsou slušné, ale hlavně ten finálový boj působí dost chaoticky. Vyčíst se dá taky místy moc okaté vykrádání Barbara Conana a LOTRa. Celkově jde ovšem o velmi solidní slovanskou dobrodružnou fantasy, která dokazuje, že evropská fantasy nemusí dopadnout jen jako velmi nepodařený Zaklínač. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby Celosvetovo $21,494,150║ No tak Rusi opäť milo prekvapujú, hoci natočili taký mix Barbara Conana a Pána prsteňov ale prečo nie, príbeh upúta od samotného začiatku, aj keď som sa ľakol toho neprehľadného strihu pri prvej krvavej pomste Vlkodava ale potom už všetko šlapalo v tom najlepšom svetle, film ovplíva krásnym vizuálom, slušnými trikmi a dobrým hereckým obsadeným. Spolu s Faunovým labyrintom najlepšia Fantasy za posledné roky! ...a ten netopier bolo príjemný milý bonus na vrch. /95%/ ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • K tomuto filmu existuje i PC hra, jmenuje se „Requital“. (jackie7)
  • Snímek byl natočen na motivy fantasy série "Volkodav" od ruské spisovatelky Marie Semyonové. (ČSFD)
  • Exteriéry byly kompletně natáčeny na Slovensku. (Arakasi)

Reklama

Reklama