Reklama

Reklama

Vlkodav z kmene Šedých psů

  • Česko Vlkodav z rodu Šedých psů (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Vesnice Šedých psů byla pobita temným přisluhovačem Zhadobou, jenž se snažil vzkřísit bohyni Morannu. Ten den měli všichni Šedí psi zemřít, jeden však přežil - syn statného kováře Mezhamira. Ten je prodán do otroctví, aby nadosmrti pracoval v diamantových dolech. Osudem otroka je v dolech zemřít. Chlapec vyroste, přijme jméno Vlkodav a vymaní se z područí otrokářů vybojováním své svobody. Vlkodav započne svou pouť, při které jako první otrok hodlá změnit svůj osud a pomstít vyhlazení své rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Ono to bylo o něco lepší než moje hodnocení,ale...,když už se rusáci taky nebojej velkých produkcí a maj tam tydlecty nádherný reálie tak snad sáhnu do vlastní (a to že bohatý) mytologie. No kde je starej dobrej Čurila Plenkovič,Ilja Muromec,nebo co třeba hodit Slovo o Pluku Igorově? To jen tak namátkou.Neprudilo mě ani tak že film byl vlastně směska všech možných počítačových her a jiných fantasy co znám,ale ta ubohá prvoplánovost,aby měl divák pocit,že tuhle story vlastně zná,ale teď trochu po našem,mě tedy poněkud otrávila. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Pokus o točení žánrů, které mám rád, bych měl ocenit, ale něco brzdí moje ruce tak učinit. Asi to, že autor si prostě přisvojil pár scén i se známými záběry z několika jeho oblíbených filmů a proložil je ňákým jakoby příběhem bez hlavy a paty. Myslím, že nejsem moc náročnej a tohle bych nějak přestál, ale ten hlavní hrdina všechno pohřbil… Tak kladnej, až bych se radši dal na stranu zla, aby se se mnou nestalo to samé, co se stalo z něj. Prostě nevtipnej prosťáček, kterej je kladnej snad ve všem, v čem to jde. Kdyby to bylo opravdový fantasy, tak by patřil mezi potravu šípů, nebo mezi přílohy ve večeři pořádné chlupaté bestie. Co se týče ženského obsazení, je to úplně o něčem jiném. Tady by měl někdo dostat oskara za výběr ženského obsazení… bohužel zatím se tato cena nikde neuděluje a přitom už pomohla tolika filmům k lepšímu hodnocení. Vlastně kvůli tomu a super sově jsem se až tolik nenudil. Tak mě napadá, že si do komentáře zase vzpomínám na další sovu. To už je podezřelé… ()

Reklama

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Conan, Pán šelem a další sword&fantasy dohromady, polité omáčkou slovanských legend a bájí, zabalené v alobalu z ruského hliníku. Souboje mají jistě dobrou choreografii, ale mě to narušoval podivný střih. Není to zlé, ale je to trošku nedotažené a ta čtvrtá hvězda by byla, nebýt právě toho střihu. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, kterak z Conana, Aragorna a Luka Skywalkera uhnětený geroj změní svůj osud, je zbytečně komplikovaný a tím pádem místy nelogický, širokoúhlý obraz zaplňují stále přibývající vedlejší postavy bez sebemenšího vlivu na děj (jen když je koho zachraňovat) a rádoby vtipná vsuvka zhruba v půlce filmu (podivná babice a kolektivní pády do vody) se tluče se snahou o „páněprstenovou“ monumentalitu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ruský pokus o temnou a krvavou fantasy nedopadl vůbec špatně! Něco z Conana (třeba začátek), něco z Tolkiena (Morgoth se jmenuje Morana), něco ze Hry o trůny (nikomu nevěř), prostě klasická sword & sorcery, která je navíc zajímavá svým nezaměnitelným východním šmrncem (strašně se mi líbila výprava, hudba a exteriéry). Co na tom, že z filmu na dálku nesmrdí velké prachy, že vás neomračují bombastické digitální efekty, že děj příběhu je naivní, že jeho scénář i střih je místy malinko chaotický... zato má duši, kterou jeho příbuzní americké provenience často nemají, a být mi deset dvanáct, stříknul bych si z něho nadšením do trenek. Už dlouho jsem neviděl žádný ruský film, a tak mám radost, že mi udělal radost. A i když bojový netopejr a závěrečný souboj s Moranou jsou trochu na palici (Volkodav ho má většího než jediové!), megakýčovitý überhepáč mě dostal do kolen a já dám pět, protože chci a basta. Vokodav je důkazem toho, že i na východ od nás může vzniknout pohledný pohádkový velkofilm, který se přitom obejde bez hollywoodských prachů i všelijakých líbivých vyfikundací. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • Vlkodav z kmene šedých psů je uváděn jako druhý nejdražší post-sovětský ruský film. Oficiálně se mluví o rozpočtu 10 milionů dolarů, některé zdroje však tvrdí, že uvedená částka je pouze polovinou skutečného rozpočtu. (Rodriguez)
  • K tomuto filmu existuje i PC hra, jmenuje se „Requital“. (jackie7)
  • Snímek byl natočen na motivy fantasy série "Volkodav" od ruské spisovatelky Marie Semyonové. (ČSFD)

Reklama

Reklama