Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chris Pratt (Joseph Gordon-Levitt) byl hvězdou středoškolského hokejového týmu. Až do oné osudné noci, kdy za volantem přecenil své možnosti. Po tragické nehodě zůstali dva mrtví spolužáci, zmrzačená přítelkyně a on sám s trvalými následky po těžkém zranění hlavy. Dnes pracuje jako noční uklízeč v místní bance, bydlí v podnájmu se slepým přítelem a bývalým kriminálníkem Lewisem (Jeff Daniels) a snaží se překonávat svůj mentální handicap, projevující se neustálými výpadky paměti. Díky svému zaměstnání se stává snadným terčem bandy, jež chce banku vyloupit. (Televize Seznam)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (122)

F.man 

všechny recenze uživatele

Škoda škoda. Lookout je o mladém, nadějném člověkovi, který má vše co je třepa k úspěšnému životu (v uvozovkách). Bohaté zázemí, nádhernou přítelkyni, je místní hokejovou hvězdou... O tohle vše ale příjde jedné noci, kdy jakožto řidič zaviní autobilovou nehodu, při které zemřou dva známí. Celý život se mu změní od základů a místo zářivé budoucnosti je z něj nesebevědomý "mrzák" pracující jako údržbář malé vesnické banky. Dobrý úvod na kterém šlo vystavět zajímavé drama, i se stejným dějem, který nastavá po výše zmíněném úvodu. Bohužel nadprůměrný úvod a povedený konec je vše co nějak vybočuje z průměru. Výsledkem je tedy plytké thriller/drama, které nenabízí nic skvělého, ale na druhou stranu taky není úplně nekoukatelné. Průměr - 3* a 55%. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jeden z nejlepších výkonu Josepha Gordona-Levitta, ale i ostatních herců ve skvěle napínavém thrilleru, který začíná být už od začátku velmi zajímavý. Jediná nevýhoda filmu je taková, že se odehrává pouze v jedné dějové linii, která je sice zajímává, jak už jsem říkal, ale po chvíli začne docela nudit, protože se těšíte už na konec a ten né a né přijít. Jedno skouknutí však ale stačí ()

Reklama

filip289 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre napísaný mix drámy a thrilleru o bývalom nádejnom hokejistovi, ktorý si vlastnou vinou pri dopravnej nehode nielen spôsobil poškodenie mozgu, ale vlastne aj zničil život. Film ma síce pomalší nenápadný začiatok ale o to lepší koniec. Skvelo zahrané, či už najmä Gordonom-Levittom (v tomto filme neskutočný look-a-like Heatha Ledgera), záporákom Goodeom ale aj tradične skvelým tentoraz slepým sympaťákom Jeffom Danielson. Veľmi dobre pozerateľný film s dobrou hudbou, vo svojom žánri určite nadpriemer. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ačkoli zdejší hodnocení Komplice ukazuje spíše jako nějaký nevýrazný žánrový nadprůměr (opět bych se spíše přiklonil o objektivnějšímu hodnocení na imdb.com), jde o velmi stylovou a svižnou podívanou se sympatickými charaktery. Pro mne zazářil hlavně Jeff Daniels v roli slepce, kde působil velice sympaticky, ale i Joseph Gordon-Levitt ukazuje co v něm je. Zápletka sice není ničím příliš objevná, ale je zabalená do tak zajímavé omáčky, že se prostě člověk musí bavit. Určitě doporučuji jako skvělý a chytrý thriller. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Snímek se tváří psychologicky, ale jde spíš o akčňák. Akorát je ten psychologický úvod o jedné mysli s výpadky paměti roztahaný skoro přes celý film, v půlce přichází zamotání se do zločinu a teprve konec je věnovaný rafinovaně vystavěné akci. Scénář si poradil s úskalími odplaty, kterou musí provést muž bojující nejenom s protivníky, ale i s vlastním pochroumaným mozkem. Finál byl originální, zbytek byl příliš dlouhý. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Hoci banka vo filme je neďaleko Kansas City v štáte Missouri, v skutočnosti bola natočená v meste Hartney, Manitoba v Kanade a mestské scény boli natočené vo Winnipegu, Manitoba. (Arsenal83)
  • Hokejový zápas, který Chris poslouchá v rádiu, je utkání NHL ze sezóny 2005/2006 mezi Columbus Blue Jackets a Detroit Red Wings. Komentátor zmíní hráče Pascala Leclaira, Manny Malhotru, Marka Hartigana, Trevora Letowskiho z Columbusu a Roberta Langa, Mikaela Samuelssona, Nicklase Lidstroma,Tomase Holmstroma z Detroitu. (Fugas.cz)
  • Aby byl Jeff Daniels jako slepý muž ještě více přesvědčivý, strávil nějaký čas v Michigan Commission for the Blind Training Center v Kalamazoo. Pozoroval a učil se základní dovednosti od slepých pacientů. (Fugas.cz)

Související novinky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Neeson vztyčí pár nových náhrobků

Neeson vztyčí pár nových náhrobků

20.05.2012

Božský Liam momentálně natáčí Taken 2 a má spoustu plánů do budoucnosti. Většinou se počítá s tím, že bude pokračovat v tom, co mu jde nejlépe – být ultimátní bad-ass. Výjimkou není ani thriller A… (více)

Reklama

Reklama