Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Občanská válka skončila před třemi lety, ale některé rány čas nezacelí...naopak, spíš přiživuje hlad po pomstě. A právě ta žene plukovníka Carvera (Liam Neeson) vpřed na jeho honbě za tím, kdo navždy poznamenal jeho život - za Gideonem (Pierce Brosnan). David Von Ancken, doposud jen hostující režisér televizních seriálů, přišel s komorním příběhem o lovci a pronásledovaném, o pomstě a spravedlnosti, o minulosti, kterou nelze změnit ani umlčet a dal dvěma irským gentlemanům příležitost předvést se ze zcela jiné stránky než jsou od nich diváci zvyklí vídat. Seraphim Falls se zřejmě nevyhne srovnání s nedávnou syrovou australskou bájí Nicka Cavea The Proposition, se kterou má společné nejen téma, ale i práci kamery s leckdy drsnou krásou přírody a dokonce se ozývají hlasy mluvící o počátku nové vlny "poctivých" westernů. Zda je to pravda nebo jen přehnaný optimismus, to ukáže čas...a komerční úspěch. (Gemini)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

Andersis 

všechny recenze uživatele

První půl hodinu uslyšíte Pierce Brosnana jak říká jen auuuu uhhhh ahhhhhh chhhhhhh.... , ale ani se mu nedivím. Proč Chce Liam Nelson dostat Pierce Brosnana se dozvíte až postupem filmu. Vyndávání kulky bylo fajn stejně tak i pastička. Ale jinak konečně film který se odehrává na divokém západě a není to western. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Spousta krás přírody, trošička starého dobrého - a velmi pohledně naaranžovaného a nasnímaného - ultranásilí ála John Rambo (v prvním díle, šmarijápanno:)) a k tomu v podstatě již mnohokrát viděný příběh o válce a pomstě. Jenže tentokrát nejde jen o (s)prostou akci, ale zejména s blížícím se koncem i o něco hlubšího a filozofičtějšího - zdravíme zejména Wese Studiho a Anjelicu Huston. Seraphim Falls jsou poctivě natočeným filmem s dost štědrou výpravou a dobrou, žel poněkud nevýraznou hudbou (Harry Gregson-Williams), a ještě mnohem více bohužel vzhledem především k pěkně trapnému zakončení příběhu daleko menší požitek než třeba The Proposition. Mrzí mě to, protože s trochu větší porcí "umění" by se z jinak prosté story mohlo stát něco podstatně originálnějšího, ergo zajímavějšího. Takhle je to jen formálně pěkné, ale obsahově jaksi rozpačité dílko, které svých několik velmi fajných momentů zabije podle mě nevhodnou pointou. Těch 70% je pak částečně i za to, jak se zúčastnění pánové chopili svých pro ně dost netypických rolí. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštny film. Ani by som ho nenazval westernom, hoci používa jeho rekvizity. Keď o ňom uvažujem celkovo, tak mi dochádza, že hoci mám rozporuplné pocity, jedinou vecou, ktorá mi tam vadila, boli tie nepravdepodobné, za vlasy pritiahnuté spôsoby, akými Brosnan zabíja Neesonových parťákov (hlavne nôž pustený zo stromu a železá na medveďa). Ten mystický záver samozrejme človeku vytlačí buľvy z jamiek, ale veľa vysvetľujú záverečné titulky, v ktorých je postava Wesa Studiho (Indiána sediaceho pri studni) označená ako Cháron. Možno v tom bola len bezradnosť tvorcov s ukončením príbehu, ale takto to dáva zmysel, je to zaujímavé, a navyše Anjelica Huston si tú rolu aj na malej ploche celkom vychutnala. Inak film samozrejme stojí na výborných, do značnej miery fyzických výkonoch hlavných dvoch predstaviteľov a majstrom Johnom Tollom nasnímanej prírodnej nádhere. ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Zaujimavý film vo viacerých pohľadoch, situovaný najmä v prvej polovici do peknej drsnej prírody. Najviac ma však zaujal mystický záver a rozchod hercov vlastnou cestou - a to mi tak trochu pripomenulo lynchovinu. Nejde teda o klasický happyend, je to krok vedľa (nehovorím že zlý) k všeobecnej spokojnosti aj fanúšikov Brosnana. Je to teda niečo, o čom človek po filme popremýšľa, a preto som sa priklonil k 4*. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson snad poprvé v roli záporáka. Nebo ne? Zajímavá podívaná s luxusním začátkem v horách, dále je to však bohužel docela velká nuda. Konec rozhodně nečekaný ale určitě vítaný. Perfektní hudba, úžasní herci. Škoda, že David Von Ancken nedokázal udržet napínavost a záživnost prvních cca 45 minut v horách. Mohlo to být vynikající. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Puška plukovníka Carvera (Liam Neeson) vo filme je železná puška Henry 1860, čo naznačuje, že bola jednou z prvých štyroch stoviek vyrobených predtým, ako bola koncom roku 1862 nahradená modernejšou mosadzou. (m.a.t.o.)
  • Hoci sa dej odohráva v Nevade, žiadne scény sa tam nenatáčali. Medzi skutočné miesta natáčania patria Oregon, Kalifornia a Arizona. Všetky tieto štáty hraničia s Nevadou. (m.a.t.o.)

Související novinky

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama