Reklama

Reklama

Civilizace sklouzla po krvavé stopě do dalšího období temna, což možná nikoho nepřekvapí, ale stalo se to takovou rychlostí, jakou nepředvídali ani největší škarohlídi mezi futurology. Bylo 1. října, Bůh dlel na nebesích, burza prosperovala a většina letadel létala načas. Za čtrnáct dní však nebe opět patřilo ptákům a burza se stala vzpomínkou. Příčinou zkázy je jakýsi jev, kterému se začne říkat Puls, a ten se šíří mobilním telefonem. Několik zoufalců, kteří přežili, se najednou ocitne v černočerném civilizačním temnu, plného násilí a chaosu. Kdekdo má mobil. A kdo ho nemá?

Nový film, pro nějž je inspirací román Stephena Kinga, nejenže pokládá zásadní otázku: "A teď už mě slyšíte?" Rovněž na ni brutálně odpovídá. (messiah)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Navzdory zdejšímu až nepochopitelně nízkému hodnocení (bylo ještě nižší než je teď) jsem spoléhal na to, že film podle Kinga ve kterém hrají moji dva oblíbenci v poslední době stále se lepšící Cusack a můj oblíbený zasloužilý starý negr Jackson mě nemůže zklamat a nezklamal. Jasně není to žádná bomba kterou bych si ještě desetkrát pustil, ale ten nápad i jeho uskutečnění ve filmu se mi líbí. Jenom škoda, že po hodně povedený svižný první půlce se ten film trochu zadrhne a lehce zamrzne, ale jinak ok lepší průměr to určitě je. Jinak byl bych asi mezi těmi zoufalci co to přežili, páč mobil sice mám, ale jenom formálně a nikdo mi nevolá ani nepíše.60% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Puls" zrovna nepatří k nejpovedenějším Kingovým knihám a celkem vám v jeho bibliografii zapadne. Dalo se pak očekávat, že film, na který se čekalo docela dlouho, nebude také nic moc. V podstatě je to variace na zombie téma, která má originální prvky, ale ve filmovém podání je jednoduše nudná a s hluchými místy. ()

Reklama

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to horší. Zábavnej zombie horor se slušnou atmosférou a sympatickou ústřední dvojkou. Nenudí to, pořád se tam něco děje a i když to zcela evidentně nebyl nějak extra drahej film, není to poznat. Každopádně vím jistě, že si Cell ještě jednou někdy pustím, což se o filmech jako Čarodejnice říct nedá. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Nejaká diabolská frekvencia spôsobí že všetci ľudia s telefónom na uchu sa zbláznia a zmenia na roj zhypnotizovaných vraždiacich kvázi zombíkov. Úvodný masaker na letisku to poriadne nakopne, keď John Cusack s kulichom kľučkuje medzi rozbesnenými psychopatmi a v metre stretáva Samuela L. Jacksona. Ďalej sa dej začne točiť v kolovrátku, hrdinovia idú pustou krajinou/mestom/lesom, vždy niekoho stretnú a ten niekto o chvíľu zatrepe poltopánkami. Okrem opakujúcich sa príhod, začne byť problém aj s prílišným vykecávaním čo vystrkuje rohlíky. Najbizarnejšia scéna z filmu je určite tá kde "telefoňáci" spia na hromade počúvajúc nekonečnú slučku mr.Trolola, hrdinovia po nich jazdia postrekovacím autom, kropia benzínom a potom zapália! Bohužiaľ celá tá mystifikácia s apokalypsou vedie len do veľkého hovna v megastupídnom meditačnomrdnom finále, ktoré som pre zmenu nerozchodil ja. Mať to aspoň nejako zmysluplný koniec dám aj dve hviezdy. ()

reban 

všechny recenze uživatele

Nádherná metaforka na dnešní společnost chovající se jako zombíci. Ale jak se z mobilu volá, tak se vám posere život. Pokud vás nekousne sexy kočina s ohnutým růžovým ajfounkem v ručce, tak vám v kapse vybuchne vybouchne novej ťamťung. Prostě serte na mobily, de Sade by o tom mohl povídat. Film byl prvních cca 20 vteřin vcelku snesitelnej, pak se táhnul jak kus žvejkačky co se vám zasekne mezi zadníma zubama a nejde ven. Nooda, nic víc. Peace ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Jedná sa už o druhú sfilmovanú "kingovku", v ktorej si spolu zahrali John Cusack a Samuel L. Jackson. Tou prvou bola snímka Izba 1408 (2007). (Kadas97)
  • Eli Roth mal pôvodne napísať scenár a režírovať film, avšak kvôli tvorivým nezhodám projekt opustil. (beso74)
  • Ve filmu je použita stejna píseň, "Ring my bell" jako v jiném postapokalyptickém filmu: Kniha přežití (2010). (SsgtJira)

Související novinky

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

06.11.2013

A opět tu máme adaptaci románu Stephena Kinga, tentokrát jednoho z jeho novějších kousků, apokalyptického hororu Cell (česky vyšlo jako Puls). Kniha vyšla v roce 2006 a od té doby se marně pokoušela… (více)

Reklama

Reklama