Reklama

Reklama

9

Krátkometrážní / Animovaný / Fantasy / Thriller
USA, 2005, 11 min

Režie:

Shane Acker

Obsahy(1)

Hadrový paňác poměří síly s monstrem, které vysává duše jeho soukmenovců. (havLord)

Recenze (156)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Velmi efektní, atmosférický kraťas, který překvapuje vypiplanou animací a strhujícími akčními scénami. Nakonec ani nemám špatný pocit z toho, že podle ukázek na celovečerní film 9 bude tento snímek - uvedený v září 2009 - vypadat téměř stejně jako jeho o čtyři roky starší brácha. Jestli si udrží stejné tempo a zejména nádech postapokalyptického světa, tak se na pytlíky :-) už moc těším! ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Pokud bude film vystavěnej na atmosféře tohohle zvláštního dílka a technicky se posune ještě trochu výš (viděl to jsem jenom ve špatný kvalitě na youtube a bylo to rozmazaný tak mi to připadalo trochu horší.) tak by to mohl být po Coralíně a jejím světě za tajemnými dveřmi další film kterej lze označit za nejlepší animák všech dob. ()

Reklama

PEZ 

všechny recenze uživatele

Shane Acker, jeden z animatorov studia Weta Digital pre film The Lord of the Rings: The Return of the King (2003), vytvoril tento kratky animovany film ako svoju diplomovu pracu pre ukoncenie studia na University of California, Los Angeles. Originalny, temny a perfektne animovany filmik ma neuveritelnu atmosferu v sebe, necudo, ze sa to zapacilo Tim Burtonovi a Timur Bekmambetovi (Denna a nocna hliadka, Wanted), ktori poskytli peniaze na stvorenie rovnomenneho celoveceraku. Nominacia na Oscar a dalsie dve vitazstva na festivaloch hovoria za vsetko. ()

Saran 

všechny recenze uživatele

9 (kraťas) jsem si našel až po zhlédnutí upoutávky na 9 (dlouhometrážní) a dostalo mě to. Upoutávka je zajímavá, ale daleko zajímavější byl tento kraťas. Hudba, animace i samotný děj se mi dost líbily. Má to takovou pochmurnou atmosféru, která se u animáků často nevidí, jelikož málokdy se s nimi cílí jen na dospělejší publikum. Toto je filmík, který rozhodně cílí na dospělé publikum a autor si ho určitě natočil hlavně pro sebe a určitě nečekal, že dostane příležitost ho rozšíšit na dlouhometrážní stopáž a dostat na plátna kin. ()

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Fakt nadupaný kraťas...postapokaliptická atmosféra, úžasné industriálne, kovové zvuky a dobrý príbeh, ktorý nepostráda napätie. Atmosférou to naozaj miestami pripomína Silent Hill...špinavé, hrdzavé...ešte aj tí handroví panáci vyzerali ako malé zrúdy po nukleárnej vojne. Rozvynúť to do celovečerného filmu a mohla by to byť pecka. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama