Reklama

Reklama

9

Krátkometrážní / Animovaný / Fantasy / Thriller
USA, 2005, 11 min

Režie:

Shane Acker

Obsahy(1)

Hadrový paňác poměří síly s monstrem, které vysává duše jeho soukmenovců. (havLord)

Recenze (156)

solid 

všechny recenze uživatele

Naprosto hustý postapokalyptický animák, pátou hvězdičku tomu ubrala jen délka filmu, protože já bych chtěl víc. Prostředím i atmosférou mi to připomnělo kraťas Silent City s Cilianem Murphy, ale každopádně to dělá z připravovaného filmu pro mě jeden z nejočekavánějších projektů roku 2009. edit: tak po druhém skouknutí před filmovým zážitkem přidávám patou hvězdu pro případ, kdyby si to film nezasloužil. ()

Antabelus 

všechny recenze uživatele

Tento krátkometrážní filmeček jsem viděl až po celovečerním filmu, takže se hodnocení bohužel nevyhne známkám srovnávání. Musím uznat, že 9 je audiovizuální koncert, nicméně Acker mohl přidat ještě alespoň pár minut nějakého vysvětlování, aby divák lépe pochopil, oč jde, a nedíval se pouze na sice atmosférické, ale jinak prázdné obrázky. Škoda, takto zpracovaná kraťoučká postapokalyptická jednohubka má dle mě rozhodně větší potenciál. ()

Reklama

Skleni 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že ja moc pre krátko metráž nie som, ale toto ma dostalo. V krátkom obrazovom slede udalostí som sa dozvedel viac ako v niektorých 3 hodinových filmoch. Hudba bola trefná a aj bez dialógov som pochopil čo ktoré postavy trápi. Akurát koniec je pre mňa záhadou. Dúfam, že to film objasní lepšie. No toto dielo ja považujem najmä za predvedenie technického umu tvorcov a prvotného zasadenia príbehu do určitého času a miesta, z ktorého neskôr bude shane ťažiť pri celovečernom filme. Teším sa aj na ten! film nehodnotím percentami, lebo sa nejedná o plnohodnotný film.-% ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Pro mě to do velké míry zabil ten pop-rock co se znenadání kdesi uprostřed objevil a naprosto rozbořil už tak chatrnou atmosféru. Pro tak málomluvný příběh byla zvuková a hudební stránka největší slabinou. Animace je sice špatná po stránce technologie, ale i to je pro mě jen další důvod pro zvukovou kulisu. Škoda, ten celovečerní film se stal lepší náhradou, i když vše posunuje svou nutnou rozvitostí někam trochu jinam. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Pokud bude film vystavěnej na atmosféře tohohle zvláštního dílka a technicky se posune ještě trochu výš (viděl to jsem jenom ve špatný kvalitě na youtube a bylo to rozmazaný tak mi to připadalo trochu horší.) tak by to mohl být po Coralíně a jejím světě za tajemnými dveřmi další film kterej lze označit za nejlepší animák všech dob. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama