Reklama

Reklama

9

Krátkometrážní / Animovaný / Fantasy / Thriller
USA, 2005, 11 min

Režie:

Shane Acker

Obsahy(1)

Hadrový paňác poměří síly s monstrem, které vysává duše jeho soukmenovců. (havLord)

Recenze (156)

wosho 

všechny recenze uživatele

Shane Acker naplnil svůj kraťas 9 tajemnou atmosférou, krásnou vizuální stránkou a velice podařeným hudebním doprovodem a ozvučením. Bohužel zapoměl na silnější příběh, který zde silně chybí(přeci jen 11minut je 11minut). Doufám, že v celovečerní stopáži bude i pořádný děj, jelikož bez něj opravdový film nikdy nebude dobrým a to co lze krátkometrážním filmům odpustit, tak u celovečerního již ne!!!! ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Devítku možná znáte v podobě celovečerního filmu, který vznikl na základě tohoto kraťasu. Já jsem celovečerák neviděl, nemůžu tedy srovnávat, v čem se liší. Kraťas byl opravdu zajímavý, odehrává se v postapokalyptickém světě obydleném očíslovanými hadrovými panďuláky a mechanickými kočkovitými šelmami, které je loví a vysávají z nich zelenou duši. Proč se tak děje, to nezjistíme, musíme se tedy smířit s tím, že takto svět funguje. Film je krásný vizuálně, v době vzniku srovnatelný s velkorozpočtovými animáky. Vůbec se nedivím, že po celovečerní verzi sáhl Tim Burton coby producent snímku, protože kromě vydařeného vizuálu má film i hororovější nádech a i za tak krátkou chvíli si v něm užijete spoustu napětí. [Oscary 2005] ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Devítka je taková depresivnější CGI verze našeho Uzlu na kapesníku v temném postapokalyptickém světě. Atmosféra je perfektní, zpracování snese ta nejpřísnější měřítka, o designu nemluvě. Vůbec celý ten svět má potenciál na více příběhů. Čehož si jistě všimlo více lidí a již se pracuje na celovečerním snímku. Zkrátka velmi zdařilý kraťas. ()

Saran 

všechny recenze uživatele

9 (kraťas) jsem si našel až po zhlédnutí upoutávky na 9 (dlouhometrážní) a dostalo mě to. Upoutávka je zajímavá, ale daleko zajímavější byl tento kraťas. Hudba, animace i samotný děj se mi dost líbily. Má to takovou pochmurnou atmosféru, která se u animáků často nevidí, jelikož málokdy se s nimi cílí jen na dospělejší publikum. Toto je filmík, který rozhodně cílí na dospělé publikum a autor si ho určitě natočil hlavně pro sebe a určitě nečekal, že dostane příležitost ho rozšíšit na dlouhometrážní stopáž a dostat na plátna kin. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Velmi efektní, atmosférický kraťas, který překvapuje vypiplanou animací a strhujícími akčními scénami. Nakonec ani nemám špatný pocit z toho, že podle ukázek na celovečerní film 9 bude tento snímek - uvedený v září 2009 - vypadat téměř stejně jako jeho o čtyři roky starší brácha. Jestli si udrží stejné tempo a zejména nádech postapokalyptického světa, tak se na pytlíky :-) už moc těším! ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama