Reklama

Reklama

Jízda smrti

  • Kanada End of the Line
všechny plakáty
Trailer

V noční lince podzemní dráhy se několik osamocených cestujících vydává na jízdu smrti! Nic netušící lidé jsou vydáni na pospas tajemné sektě, která v temných tunelech praktikuje své vražedné rituály. Vyznavači zvráceného náboženského kultu brutálně likvidují své vyděšené oběti. Před svými šílenými pronásledovateli se malá skupinka snaží uniknout ve spleti podzemních cest. Z podzemní pasti však není úniku! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Vizuálne a tématicky skôr priemernejší horor, ktorý by som nemal problém po chvíli odpísať, keby nevynikal až prekvapivo vydarenou hororovou zložkou. Tématika vraždiacej náboženskej sekty ma aj napriek tomu, že nie je zase až tak moc využívaná nikdy moc nezaujímala, ale zase pre tú atmosféru blížiaceho sa konca a útoku pekelných síl, ktorú sa tento film snaží už od začiatku navodiť som mal vždy slabosť a tak mi to sadlo už od začiatku. Prvá tretina sa nesie skôr v neistote, ako bude dej ďalej prebiehať, ale následne je to už klasická vyvražďovačka, no s veľkým plusom očakávania, čo za tým celým skutočne je. Ale na rozdiel od väčšiny podobných filmov tu ani záporáci nemajú moc vyvolávať rešpekt a navyše majú aj dosť priestoru. A finálna fáza je opäť trochu zlovestnejšia a záver už ani nemohol byť lepší, len mal byť strihnutý o pár sekúnd skôr, vtedy by to bolo dokonalé. Ako som spomínal, hororová zložka sa až prekvapivo vydarila. Film ma hlavne tú prvú tretinu výbornú atmosféru a viacero pôsobivých scén, občas je to aj slušne napínavé a nesklamú ani krvavé scény, nájde sa tu pár drsných zabití. Ale hlavnú pochvalu si zaslúžia rozhodne ľakačky, tento hororový prvok som síce už dávno odpísal, kedže už dlhé roky na mňa žiadna nezapôsobila, ale tu sú dve výborné a ešte jedna dosť slušná, ale tá úplne prvá je nezabuduteľná, lepšiu som asi ešte nevidel. Obsadenie nie je najhoršie, medzi kladnými postavami sa dajú nájsť dve, tri sympatické postavy, ktorým som fandil, samozrejme obzvlášť hlavná hrdinka, ale ani záporáci moc nezaostávajú, hlavne tá ich fanatická šéfka. Režijne sa to určite dalo podať ešte lepšie, rôzne vizuálne a kamerové prvky pôsobia dojmom úplne lacného filmu, ale radšej si tentoraz nebudem sťažovať, lebo po hororovej zložke ma to zase veľmi bavilo a to je tu predsa len to hlavné. Takže pre mňa veľmi príjemné prekvapenie, kanadský horor, ktorý rozhodne stojí za pozornosť. 75% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Trestuhodné vylití nadějného potenciálu do žumpy trestuhodně špatných filmů....Lekačky jsou trapné,první půlhodina nevídaně sračkoidní,logika a rozum jsou spolu na dovolené v nějáké zapadlé sibiřské vesničce,herci se své řemeslo učili v ochotnickém kroužku pro mentálně zaostalé a scénárista umí psát dialogy živé jak ta plazící se půlzombie z the walking dead :D ......ale tak za pár hezkých gore záběrů to nehodím úplně do odpadu ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Na konci štandardnej línie života je veľmi často rozširujúca sa skupina extrémnych náboženských fanatikov. Tá sa rozhodne ostatných spasiť. Samozrejme, že spása spočíva v odovzdaní duše, majetku a života hriešnika do rúk sekty, či konkrétneho náboženstva. Koľkokrát tu už bolo. A je úplne jedno, z ktorého náboženského či filozofického smeru sekta vychádza. Všetko jedno. Mansonova rodina  - 6 zavraždených (idey hippie a kresťanstva). Japonské Óm šinrikjó (12 zavraždených po útoku sarínom v metre, vyše 5000 zranených,  myšlienky budhizmu a vplyv hinduizmu ), Svätyňa ľudu  v Guyane (900 samozavraždených členov sekty -1978, kresťanstvo + socialistické idey), Chám ľudu vo Švajčiarsku - 48 mŕtvych (vesmírna ezoterická ideológia), Islamský štát, Taliban, Boko Haram - tisíce mŕtvych (islam). Celkom trefný film, ukazujúci, kam zdanlivo nevinné odovzdanie sa sekte hlásajúcej spásu a rozdávajúcej, zrejme narkotikom napustené, hnedé muffiny môže viesť. ()

Klay 

všechny recenze uživatele

Pěkný malý horor, na kterém je třeba ocenit minimálně to, že není cílený na puberťáky a přináší vcelku nápaditý příběh. Udržuje si slušné tempo, pointa je taky pro jednou nenucená a zapadá do děje přirozeně. Režisérovo styl mi tak úplně nesednul. Občas bych třeba uvítal více atmosféry na úkor nechtěně komických gejzírů krve. Sem tam je vidět malý rozpočet, hlavní hrdinové nejsou z nejsympatičtějších, a co je horší, herci jsou příšerní. Ve vyhrocenějších situacích bohužel filmu dost podrážejí nohy, prostě proto, že jejich nevýkony jsou v kontrastu s dramatickým rázem dění k smíchu. Situaci zachraňujou představitelé fanatických záporáků. Takovou partu magorů bych nechtěl potkat ani za bílého dne. Výsledek mohl být lepší, ale díky za něj i tak. Je fajn vidět jednou za čas horor, který nejede zcela podle zaběhnuté šablony. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Tak to se fakt povedlo. Několik prvních pár minut opravdu hororově uchcávacích. Pak to vypadá že se to zvrtne v suchou vyvraždovačku typu sraček Vřískot atd...ale ono to opravdu jen tak vypadá. Hutná atmosféra, podzemní interiéry a perfektní ! hudba dělá z nevýrazného filmu opravdovou lahůdku, no a ten konec byla taky mňamka. Nad pointou by se možná měl už někdo začít víc zamýšlet, tahle sračka se může klidně jednou stát pokud těm tupcům někdo nevymlátí z palice že soudný den je cipovina a žádný vykoupéní nepotřebujem :). Film mi hodně připoměl Midnight Meat Train. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno