Reklama

Reklama

Death Note - Zápisník smrti

(seriál)
  • Česko Zápisník smrti (více)
Trailer
Animovaný / Drama / Krimi / Mysteriózní / Psychologický / Thriller
Japonsko, (2006–2007), 14 h 11 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Takeši Obata (komiks), Cugumi Óba (komiks)

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrají:

Mamoru Mijano, Aja Hirano, Kazuja Nakai, Šidó Nakamura, Akeno Watanabe, Maaja Sakamoto, Nozomu Sasaki, Hiroši Ótake, Ken'iči Macujama, Keidži Fudžiwara (více)
(další profese)

Epizody(37)

Japonský středoškolák dostane do rukou mystický zápisník, který zabije každého, jehož jméno do něj napíše. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (460)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý kousek se skvěle napsanými charaktery. Light je prostě geniální prase a L zase podivínský genius, který má neuvěřitelné charisma. Do karet Death Note ještě hraje napínavý a parádně promyšlený příběh...animace a kresba taky perfektní.....to vše bohužel jen do 25.dílu. Kdyby anime končilo v tomto okamžiku, tak dávám jednoznačných 5* a považuju DN za klasiku......poté nastává pokles o několik tříd jak příběh, tak i kresba a animace. Navíc se tu objeví pár nových postav....jak jsem na začátku chválil skvěle napsané charaktery, tak tady je to naprostý opak...Near je necharismatický a tu jeho genialitu mu nikdo nemůže sežrat, Light se tu chová, jako kdyby mu během těch pár let sestoupilo IQ hodně (HODNĚ) hluboko...dělá stupidní chyby, kterých by se při své genialitě vůbec nikdy nemohl dopustit. Úplný konec bych bral....ovšem kdyby se odehrával za jiných okolností (protože ten závěrečný "výser" byl dost debilní). Škoda.... ale i tak je Death Note jedno ze zásadních anime, u kterého se fanoušek žánru z velké části určitě nudit nebude. "Now is the time to say goodbye." ()

kepiash 

všechny recenze uživatele

Skvostem je především první část seriálu, na níž oceňuji její filosofický rozměr. Sledujeme, kterak nadaný student dostane do rukou "hračku", která má moc změnit svět tak jak ho známe a my se nemůžeme ubránit etickým otázkám "Co je vlastně správné?" a co bychom na Lightově místě dělali my. Přiznávám, že jsem Kirovi tiše fandil a díly kde s Ryuukem za zády svádí dechberoucí, psycholgickou bitvu se svou nemesis, geniálním "L", mě chytly tak, jak možná ještě žádný seriál předtím. Kvalita seriálu v mých očích úměrně klesá s tím, jak postupně na scéně ubývá Ryuuk a větší screentime naopak získává Misa Amane. Seriál se postupně mění v tuctovou kriminálku, která, pravda stále má své skvělé momenty, komornějšímu úvodu se však již bohužel nedokáže vyrovnat. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Výborné kreslené prekvapenie uvádzané v rámci festivalu Comicsalon Bratislava 2007, veru ani sám som nečakal ako ma zaujme, príbeh chlapca čo sa mu dostane do rúk kniha Death Note a s ním túžby späté ako moc nad ľudskými životmi, kde chce dosiahnuť svojimi činmy určité ale do jeho hry zasiahne tajomný detektív so záujmom, prerušiť mu jeho smrteľné hry so životmi. "Japonci vedia svoju fantáziu preniesť v kreslenej podobe ako nikto iný, ich svet si vás podmaní!" /90%/ ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Počáteční díly Death Note (tak do 17. dílu) rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co jsem v anime měl možnost vidět. Vcelku originální příběh se skvělou atmosférou a opravdu výbornými dějovými zvraty měl našlápnuto k maximálnímu hodnocení. A to i přes to, že Death Note nezapře svůj původ v manze - i když se sem tam dočkáme nějaké té akce, většinu času sledujeme rozhovory postav a často i jejich myšlenkové pochody, což v manze nejspíš nevadilo, ale v anime působí přeci jen trochu staticky a mírně nepatřičně. První vážnější zádrhel nastal, když se v příběhu objevila společnost Jocuba (Yotsuba). Na těch pár dílů jako by se ze seriálu vytratilo vše, co činilo předchozí díly tak dobré. Navíc se v těchto epizodách zcela nepochopitelně autoři párkrát uchýlili k deformacím postav, což vzhledem k jinak v celku realistickému přístupu ke kresbě působí značně nepatřičně. Seriál pak sice chytne druhý dech, ale jen tak napůl. Druhá část příběhu už není tak strhující a i když i ta nabízí momenty, kdy člověk téměř zapomíná dýchat, už to prostě není ono. Přes všechny nedostatky ale patří Death Note k nejlepším anime poslední doby a rozhodně stojí za to tento seriál vidět. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Death Note se dá popsat jedině dvěma slovy: zatraceně chytlavé! Od začátku, už od prvního dílu, mě to hrozně zaujalo a od té doby jsem se jednoduše nemohl dočkat, až uvidím další díl. A pak zase. Pro japonský anime mám zkrátka hroznou slabost, upřednostňuju ho mnohem víc před takovými Simpsonovými a sitcomy à la HIMYM, holt každý má slabost pro něco jinýho. Nepostrádá to vtip ani napětí a hlavně je to děsně návykový. Jenom škoda, že přibližně v polovině seriálu to pro mě jaksi ztratilo ten původní šmrnc a návykovost, navíc ještě když mi o něco později umřela moje oblíbená postava, už mě to prostě tolik nebavilo jak předtím, proto ta jedna hvězda dole. Ale jinak opravdu paráda, jen si dejte bacha na vedlejší účinky sledování – pokaždé, když žeru jablko, musím si zákonitě vzpomenout na Ryuka :) ()

Galerie (1 196)

Zajímavosti (46)

  • SPOILER Medzi vystrihnuté scény patrí napriklad Ryuzakiho a Watariho pohreb na ktorom sa prvý krát ozval Lightov víťazný smiech, ktorý môžme vidieť v poslednej epizóde. (Metou)
  • Hry jsou určeny pro konzoli Nintendo DS. (Geriel)
  • Když se Lightův otec snaží zahnat syna, podezřelého z toho, že je Kira, do kouta, přiloží mu revolver přímo k čelu a vystřelí slepý náboj. Lightovi se samozřejmě nic nestalo, ale slepý náboj ve skutečnosti vytváří efekt opravdového výstřelu tím, že se při něm uvolní žhavé plyny pro světelný efekt, které již nejednou někoho z blízka zabili. Příkladem tomu byl herec Jon-Erik Hexum, který se sám střelil do hlavy slepým nábojem v roce 1984 při natáčení seriálu Cover-Up . Za několik dní na následky tohoto zranění zemřel. (Agita)

Reklama

Reklama