Reklama

Reklama

Death Note - Zápisník smrti

(seriál)
  • Česko Zápisník smrti (více)
Trailer
Animovaný / Drama / Krimi / Mysteriózní / Psychologický / Thriller
Japonsko, (2006–2007), 14 h 11 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Takeši Obata (komiks), Cugumi Óba (komiks)

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrají:

Mamoru Mijano, Aja Hirano, Kazuja Nakai, Šidó Nakamura, Akeno Watanabe, Maaja Sakamoto, Nozomu Sasaki, Hiroši Ótake, Ken'iči Macujama, Keidži Fudžiwara (více)
(další profese)

Epizody(37)

Japonský středoškolák dostane do rukou mystický zápisník, který zabije každého, jehož jméno do něj napíše. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (461)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Seriál s geniální první polovinou, kde se poměřovaly dva nadané mozky v rozsáhlé šachové partii o lidské životy. Někde kolem 17. dílu se to však zlomilo a hra o Zápisník připomínala houpačku oscilující mezi genialitou a nudou. Čím víc postav se do pronásledování Kiry zaplétalo, tím víc jsem začínala být otrávená a finále mě definitivně zabilo. Hodnotila bych průměrně, ale za souboj nervů mezi Ryuzakim a Lightem přidávám hvězdičku. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Anime seriály mi zůstali dlouhou dobou zapovězeny (částečně kvůli infikování mory typu Pokemon a Naruto), ale Death Note je tak špičkově promyšlený a fantasticky vyprávěný thriller, že mu podlehne takřka kdokoliv. Seriál je celou dobu dva až tři kroky před divákem, po celých 37 dílů si zanechává stoprocentní nepředvídatelnost, nekompromisnost k osudům postav a celkovou promyšlenost zápletky. A i když neobsahuje v podstatě žádnou akci, souboj velemozků mezi Lightem a L trhá cévy po celou dobu a vrcholí vynikajícím epilogem. 100% P.S. Jak si někdo vůbec mohl myslet, že to skončí jako zlomový 26. díl? Hateovat na konec je samozřejmě mimo. ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní kousek, který však narazil. Dost narazil v druhé polovině a to jmenovitě po 24. dílu, pokud si dobře vzpomínám. Za první část: 5* za druhou část 2*, celkově tedy silnější 3* 65%. (Kdyby seriál skončil po 24. episodě, dávám mu opravdu 90%) ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch seriálů, kvůli kterým stojí zato hledat nové příběhy. Jednoduchý a přitom originální nápad se zápisníkem smrti, který má pro své používání jen tři pravidla. Právě tato jednoduchost a dokonalé vykreslení postav dostává tento seriál na špici. Musím bohužel ale přiznat, že od druhé poloviny mi přišel seriál příliš překombinovaný a zbytečně natahovaný. Přibyly další zápletky a postavy, a naopak ubylo například sarkasmu Ryuka. Light jako hlavní záporák byl naprosto dokonalý, jak má záporák být, ta jeho inteligence a chladnokrevnost byla hrůzu nahánějící a zřídkakdy se mi stává, že záporákovi přeji smrt tak jako tady. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Jako odpůrce anime jsem k tomuto seriálu přistupoval poněkud skepticky. Kupodivu mě to ale mile překvapilo. Jak nápad tak provedení jsou celkem originální. Kluk dostane deník a pomocí něj může zabíjet lidi. Časem se vše samozřejmě zkomplikuje a on si začne hrát na boha. Je to neskutečně náročné na přemýšlení. Je super sledovat Lighta, jak soupeří s L. I další vedlejší postavy jsou zajímavé. To samé platí pro Shinigami. Zvláštností seriálu je, že máte pocit, že by mohl každý díl být poslední. Dost se jim to daří natahovat. I z filozofického hlediska se jedná o dost zajímavý počin. Taková moc by asi zkazila každého člověka. Určitě jsem rád za toto nakouknutí do japonského světa a jeho kultury. "Stvořím nový svět!" ()

Galerie (1 196)

Zajímavosti (43)

  • Rem byla vytvořena podle mýtické medúzy. Sidoh zase podle kanárka. Co se týče Ryuka, ten měl původně vypadat jako člověk, ale autor si uvědomil, že bohové by neměli vypadat jako lidé, a tak jeho podobu změnil. (fallanga)
  • Cugumi Óba, autor komiksové předlohy, rád sedává jako Ryuzaki (L), když píše mangu. To není jediná podobnost s Ryuzakim. Cugumi Óba je pouze pseudonym a nikdo nezná jeho pravé jméno, vzhled ani pohlaví. Stejně jako tomu bylo i na začátku série v případě Ryuzakiho. (fallanga)
  • Když se Lightův otec snaží zahnat syna, podezřelého z toho, že je Kira, do kouta, přiloží mu revolver přímo k čelu a vystřelí slepý náboj. Lightovi se samozřejmě nic nestalo, ale slepý náboj ve skutečnosti vytváří efekt opravdového výstřelu tím, že se při něm uvolní žhavé plyny pro světelný efekt, které již nejednou někoho z blízka zabily. Například herce Jona-Erika Hexuma, který se sám střelil do hlavy slepým nábojem při natáčení seriálu Cover Up (od r. 1984). Za několik dní na následky tohoto zranění zemřel. (Agita)

Reklama

Reklama