Reklama

Reklama

Death Note - Zápisník smrti

(seriál)
  • Česko Zápisník smrti (více)
Trailer
Animovaný / Drama / Krimi / Mysteriózní / Psychologický / Thriller
Japonsko, (2006–2007), 14 h 11 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Takeši Obata (komiks), Cugumi Óba (komiks)

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrají:

Mamoru Mijano, Aja Hirano, Kazuja Nakai, Šidó Nakamura, Akeno Watanabe, Maaja Sakamoto, Nozomu Sasaki, Hiroši Ótake, Ken'iči Macujama, Keidži Fudžiwara (více)
(další profese)

Epizody(37)

Japonský středoškolák dostane do rukou mystický zápisník, který zabije každého, jehož jméno do něj napíše. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (460)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý kousek se skvěle napsanými charaktery. Light je prostě geniální prase a L zase podivínský genius, který má neuvěřitelné charisma. Do karet Death Note ještě hraje napínavý a parádně promyšlený příběh...animace a kresba taky perfektní.....to vše bohužel jen do 25.dílu. Kdyby anime končilo v tomto okamžiku, tak dávám jednoznačných 5* a považuju DN za klasiku......poté nastává pokles o několik tříd jak příběh, tak i kresba a animace. Navíc se tu objeví pár nových postav....jak jsem na začátku chválil skvěle napsané charaktery, tak tady je to naprostý opak...Near je necharismatický a tu jeho genialitu mu nikdo nemůže sežrat, Light se tu chová, jako kdyby mu během těch pár let sestoupilo IQ hodně (HODNĚ) hluboko...dělá stupidní chyby, kterých by se při své genialitě vůbec nikdy nemohl dopustit. Úplný konec bych bral....ovšem kdyby se odehrával za jiných okolností (protože ten závěrečný "výser" byl dost debilní). Škoda.... ale i tak je Death Note jedno ze zásadních anime, u kterého se fanoušek žánru z velké části určitě nudit nebude. "Now is the time to say goodbye." ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Silný a ukázkově nosný námět, který to i v těch (nej)slabších pasážích (a že jich je; kupříkladu kompletní druhá polovina seriálu, kdy se veškerá ta geniálnost ústředních postav stává nechtěnou parodií sebe sama) drží nad vodou. Ovšem aktivně mě to štvalo i v těch (nej)silnějších pasážích (a že jich je; kupříkladu kompletní první polovina seriálu), protože autoři nehrají fér hru a klíčové informace této psychologické šachové partie intelektů, které postavy ovšem znají, vyjevují zásadně až zpětně. Navíc to celou dobu působí jako rozhlasová hra, ke které se až následně dodělal vizuál. Najdou se celé bloky epizod, ve kterých není byť jen pět vteřin souvislého ticha. A tak krom scén, kdy ty postaví mají co říci a mají mluvit, je tu i přehršel scén, kdy mají raději mlčet, ale ony žvaní a žvaní a... A kdyby to nemělo konec, tak pravděpodobně žvaní dodnes. Dělají tak z diváka hlupce, protože tu jsou na každoepizoidním pořádku scény ve stylu "vidíme smutnou postavu, víme z předchozího dění proč je smutná i že má sakra důvod být smutná, přesto slyšíme vnitřní hlas postavy, že je smutná, proč je smutná a že má sakra důvod být smutná." Grrr. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Od prvého momentu veľmi intenzívny zážitok, čo mňa ako diváka anime vôbec nevyhľadávajúceho prekvapilo asi najviac a zároveň podnietilo k väčšiemu záujmu o tento žáner. Je vôbec možné nezamilovať si postavy geniálneho študenta Lighta túžiaceho po dokonalom svete bez zločinu a minimálne rovnako geniálneho podivínskeho detektíva L? Súboj týchto charakterov na ploche netradične rozprávanej mysterióznej detektívky ma aj napriek predsa len slabšej poslednej tretine nadchol a až do samého konca tejto línie som takmer nedýchal. Už skoršia výmena ústredného rockového songu za nehodiacu sa metalovú skladbu však akoby predurčovala radikálnu zmenu štýlu a tá prišla s posunom deja o niekoľko rokov dopredu. Všetko je razom inak, inteligentné dedukcie ustupujú prekombinovanosti, nové postavy nedokážu až tak zaliezť pod kožu a výsledný dojem pomáha okrem iného zachraňovať aj finále, ktoré celkom slušne uzaviera, to o čo sa seriál snažil. Aj preto som ochotný mierne prižmúriť oko a zaspomínať na bezchybné začiatky. 90% ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Geniální, opravdu promyšlený, originální kousek, který si mě získal od samého začátku a dlouhá léta obýval 1. místo na mém soukromém žebříčku nejlepších anime. Skvost po všech stránkách - příběh, atmosféra, postavy, animace, soundtrack... Snad jedinou výtku bych měla: to tam opravdu nemohla být ani jedna inteligentní, významná ženská postava, kterou by hned nezabili nebo by z ní v průběhu neudělali pouhou Lightovu hračku? To jediné mi lehce kazí dojem na jinak naprosto perfektním počinu. 10/10 ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Light měl jako záporná postava zabíjející kdeco moje sympatie po celou dobu. A tak jsem konec série dost těžko nesla. Od dob LOST jediný seriál, který mě nenechal spát a já ho musela sledovat až do úplného konce (zrovna ve zkouškovém, važně legrace). Ale opravdu, kolik takhle inteligentích, GENIÁLNÍCH, propracovaných a vyjmečných děl jste viděli? ()

Galerie (1 196)

Zajímavosti (43)

  • I Když to ze seriálu není nijak jasné, z původní mangy lze vyčíst, že ve světě lidí může být maximálně šest zápisníků smrti (nepočítají se zápisníky, které mají ve vlastnictví Shinigami) a tedy i maximálně šest smrtonošů, kteří předali svá vlastnická práva lidem a musejí je doprovázet. Pokud by se vyskytl nějaký další zápisník smrti, bude fungovat až tehdy, když vlastnická práva předchozích zápisníků přejdou zpět na smrtonoše, nebo budou zničeny a zápisník se dostane mezi prvních šest. (Hannibal92)
  • V původní manze je možné o zápisníku dohledat mnohem více informací, než předkládá seriál. Pomocí zápisníku například nelze zabít osoby mladší 780 dní. Pokud vlastník zápisníku přijde o vlastnická práva, jsou mu odebrány i Shinigamiho oči (pokud s Shinigamim uzavřel dohodu o očích), ale polovina jeho života, kterou vyměnil za oči, mu vrácena není. Stránky v zápisníku smrti nikdy nedojdou. (Hannibal92)

Reklama

Reklama