Reklama

Reklama

Death Note - Zápisník smrti

(seriál)
  • Česko Zápisník smrti (více)
Trailer
Animovaný / Drama / Krimi / Mysteriózní / Psychologický / Thriller
Japonsko, (2006–2007), 14 h 11 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Takeši Obata (komiks), Cugumi Óba (komiks)

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrají:

Mamoru Mijano, Aja Hirano, Kazuja Nakai, Šidó Nakamura, Akeno Watanabe, Maaja Sakamoto, Nozomu Sasaki, Hiroši Ótake, Ken'iči Macujama, Keidži Fudžiwara (více)
(další profese)

Epizody(37)

Japonský středoškolák dostane do rukou mystický zápisník, který zabije každého, jehož jméno do něj napíše. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (460)

Naslund 

všechny recenze uživatele

Dle doporučení jsem shlédl pouze prvních 25 dílů... vícekrát. Seriál je jak pro lidi vychovanými anime, tak pro jeho neznalce. To proto, že nezáleží na úrovni grafické stránky, která je mimochodem většinou sice statická, ale příjemně stylizovaná. Tím hlavním tahounem je geniální scénář a charaktery jednotlivých postav. Já jsem se shlédl v L :) ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený počin. Seriál na nic nečeká a servíruje nám výbornou hlavní postavu, které konečně netrpí něčím, co mi u mnohých takových překáželo: Chyby. Kvůli tomu nemám problém ji fandit od úplného začátku až téměř do samého konce i skrz různé charakterní proměny. Bohužel, chyby ovšem obsahuje děj, který je postupně napínán, rozmnělňován, je mu věnováno čím dal méně času a tak shazuje nadějně rozjetý projekt do průměru. Za první polovinu bych dal mezi 4* - 5*, druhá polovina nestojí už za moc. ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Neskonale temná a přitom energická anime série, která vám rozproudí krev tím správným způsobem a v každém díle do vás nasolí takovou dávku briskně sesumírovaných informací a stále vyhrocenější zápletky, jež nadměrným vytěžením svého nesmírného potenciálu rovněž získala seriálu pár rekordů, až se vám z toho protočí panenky. Bohužel, vinou toho je Death Note jen jednorázovou záležitostí „Raketový vzestup, náhlý pád“, která je s přibývajícími díly, kdy se na sebe jen vrší stále neuvěřitelnější hlavolamy a dva mozky s velkým M na sebe šijí jednu boudu složitější než druhou (jejich předpoklady navíc mnohdy nevycházejí ani z toho, co ví oni, jako spíš z toho, co ví pouze divák – kam se hrabe The Mentalist), čím dál průhlednější. Postupem času, kdy se už nelze jen nechat unášet rychlým spádem děje, ale tvořit si komplexní představu, vyplouvají na povrch dříve opomíjené malichernosti a scenáristická bezradnost jak ve skládání vytvořených dílků příběhového puzzle, tak v od počátku nastolených trademarků (např. neustálé dovysvětlování motivů skrze monology postav, jenž bohužel namísto záměru jen potvrzuje jednorozměrnost postav a slaboduchost scénáře v detailech, které přímo nesouvisí s hlavní linkou). Při případném sledování doporučuji zhustit seriál do prvních 10-15 dílů, pak je to za čistých 5*, v dalších se pouze prohlubuje zklamání z vyvěrajících chyb a pramalých posunů v ději, potažmo v celkové skladbě na povrchu excelentního, v jádru omezovaného anime. 7/10 ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Hodně silná tématika, hodně silný zážitek, bohužel ne konzistentní od začátku až do konce. Death Note měl prostě slabší chvilky a bohužel i celkem slabý závěr. Začátky byly ale strhující až perfektní, postupně bohužel přibývaly postavy, které si mě tak docela (nebo naprosto vůbec) nezískaly a - SPOILER - s "odchodem" L jsem pomalu ztrácela chuť na každý další díl. I přesto ale v seriálu bylo nespočet kouzelých/vtipných/moudrých momentů, a kdyby si udržel počátečí kvalitu až do konce, bylo by to rozhodně na plný počet. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Nemám vo zvyku hodnotiť seriál ešte pred dokončením sezóny (prípadne inej formy uzavretého celku), ale Desu Nôto si ma získalo už od prvého dielu svojim príbehom, ktorý je tvorcami neustále a veľmi vzrušujúco rozvíjaný skrz charaktery postáv a tým dochádza u diváka aj k sústavnej zmeny perspektívy na otázky, ktoré súbežne vyvstávajú. Potešenie zo sledovania sa tak vďaka vyššie napísanému následne pretavuje aj do príjemných úvah a vytvárania vlastných náhľadov k predkladanej téme. UPDATE: Tak po dopozerani poslednej casti (ktorej zaver je vyborny) ostavam i nadalej na 5*, i ked je to 9/10. Je fakt, ze po vybornych 17 dieloch to islo dolu a hlavne naoko zbytocna prekomplikovanost miestami stavala na tazko odhadnutelnej nahode (nahodach), vo vysledku je to pre mna kompatne uzavrety serial, ktory mi prijemne mrazenie priniesol velakrat. ()

Galerie (1 196)

Zajímavosti (46)

  • V prvním openingu se objevuje řada náboženské symboliky. Příkladem je jablko, které znamená moc, v tomto případě Kirovu moc, když jej nese Light, nebo také - v prvním záběru podobné vyobrazení ze Sixtinské kaple, v němž se člověk s bohem dotýkají prsty - zakázané ovoce, v tomto případě deník smrti. (P. J. D.)
  • O první ze tří závěrečných písní „Alumina“ se postarala kapela Nightmare. O tu druhou „Zetsubō Billy“ se postarala kapela Maximum the Hormone a o tu třetí „Coda ~ Death Note“ se postaral skladatel Yoshihisa Hirano. (CarnTheNunya)
  • L, Misa, Light a jeho otec jsou přibližně na tři vteřiny k vidění v šestém díle seriálu Full Metal Panic! The Second Raid (2005) venku před holičstvím. L jede na kole (směrem doleva) a Misa stojí vpravo, sledujíc zpoza rohu Lighta a jeho otce. (glitter)

Reklama

Reklama